Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα γλυκά των Χριστουγέννων που πρέπει να δοκιμάσεις φέτος

Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2021

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά γίνεται; Δεν γίνεται! Έτσι έχουμε συνηθίσει, άλλωστε, και για να είμαστε ειλικρινείς είναι και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να αλλάξει. 

Γι’ αυτό κι εμείς, τέτοιες μέρες κάθε χρόνο, αναζητάμε για σένα τα καλύτερα γλυκά, με τις πιο ξεχωριστές γεύσεις, φτιαγμένα με τα πιο διαλεκτά υλικά, σε μεγάλη ποικιλία, και φυσικά… λαμπερό περιτύλιγμα! Τόσο λαμπερό όσο και οι φετινές γιορτές! 

Από τους κλασικούς κουραμπιέδες και τα παραδοσιακά μελομακάρονα, μέχρι πολύχρωμα μπισκότα, παιχνιδιάρικα gingerbreads, ιταλικά panettoni, σοκολατένιες μπουκίτσες, μπισκότα lebkuchen, τα γερμανικά Stollen και παραδοσιακά μπισκότα που θυμίζουν gingerbread και νόστιμες βασιλόπιτες. Η γκάμα των εορταστικών γλυκών Favorina* και αυτήν τη χρονιά είναι αρκετά μεγάλη για να καλύψει ακόμη και τον πιο απαιτητικό… γλυκατζή.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα γράψουμε τις πιο γλυκές ιστορίες αυτά τα Χριστούγεννα.

Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας, ή σε μόνιμα κοινή θέα στο σαλόνι, θα εναποθέσουμε και φέτος τις πλούσιες πιατέλες με τα γλυκά των Χριστουγέννων, για να προσφέρουμε σε φίλους που μας επισκέπτονται, για τα δείπνα που θα οργανώσουμε, ή «για το καλό», απλά! Και από αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να λείπει το κέικ. Το χριστουγεννιάτικο κέικ Favorina, το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά, και το οποίο, έχει επικάλυψη γλάσου! Εκτός βέβαια κι αν προτιμάς ένα νόστιμο γλύκισμα με καρύδια και μαύρη σοκολάτα; Επίσης Favorina. Αυτά τα διαφορετικά γλυκά, εξάλλου, είναι που κρατούν τα σκήπτρα της απόλαυσης στο μυαλό μας! Φυσικά και θα έχουμε στο τραπέζι μας μελομακάρονα Favorina. Το μοναδικό με τα μελομακάρονα αυτά είναι ότι φτιάχνονται βασικά με ελαιόλαδο. Φυσικά η ζάχαρη και το μέλι τούς δίνουν ένα σιρόπι που τονώνει τη μοναδικότητα της γεύσης τους, κι έρχεται να βοηθήσει και η κανέλα, το γαρίφαλο, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και βέβαια το τριμμένο καρύδι. Πεντανόστιμα, παραμένουν μελωμένα (εώς ότου φαγωθούν!) και αφράτα και λιώνουν στο στόμα... Διαχρονική αξία και πολύ αγαπημένες οι πραλίνες Favorina! Φτιαγμένες από πραγματική σοκολάτα, με πλούσια γέμιση πραλίνας φουντουκιού αποτελούν την ιδανική επιλογή τόσο για να τις δωρίσεις στους αγαπημένους σου όσο και για να τις απολαμβάνεις στο σπίτι ή στο γραφείο τις ώρες της... λιγούρας! 

Κακά τα ψέματα, όσο κι αν έχουμε υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον πειρασμό των γλυκών κατά την περίοδο των γιορτών, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν θα τα καταφέρουμε.... γι' αυτό εμείς λέμε να δοκιμάσουμε τα καλύτερα! Γι' αυτό επιμένουμε Favorina, στην γκάμα της οποίας θα βρεις και το λατρεμένο (σε όσους ξέρουν!) panettone, το μοναδικό ιταλικό xριστουγεννιάτικο τσουρέκι. Το panettone προέρχεται ουσιαστικά από το Μιλάνο, αλλά το βρίσκουμε τις μέρες των Χριστουγέννων στην Ιταλία, στη νοτιοανατολική Γαλλία, στη Βραζιλία, στο Περού, στη Μάλτα, στη Γερμανία και την Ελβετία, και αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης του Μιλάνου. Στην ορολογία των Ιταλών το panettone προέρχεται από τις λέξεις “panetto” που σημαίνει μικρή φραντζόλα ψωμί και με την κατάληξη “-one” το οποίο το μετατρέπει σε “μεγάλο ψωμί”. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές του panettone αλλά το παραδοσιακό έχεις ως βασικά συστατικά το αλεύρι, τη μαγιά, το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, τις σταφίδες και το αλάτι. Το πανετόνε είναι ένα πλουσιότατο τσουρέκι με γέμιση από σταφίδες, φρούτα και ξηρούς καρπούς! Στα Lidl, θα βρεις διάφορες εκδοχές του, όπως Μίνι πανετόνε με σταγόνες σοκολάτας, Πανετόνε σε κουτί και Πανετόνε με σταφίδες, όλα Favorina και όλα πεντανόστιμα! 

Στα Lidl αναζήτησε και το Pandoro, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι σκέτο, ψημένο σε φόρμα. Δεν έχει βέβαια τις σταφίδες και τα γλασέ φρούτα που έχει το Panettone, αλλά εξίσου γευστικό! Διαφορετικό είναι και το Stollen, το γερμανικό παραδοσιακό κέικ των Χριστουγέννων και είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Και τα δύο περιλαμβάνονατι στη μεγάλη γκάμα των γλυκών Favorina και θα τα βρεις στα Lidl. 

Αυτές τις γιορτές τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα Favorina θα γίνουν τα αγαπημένα σας! Επίλεξε αυτά με τη λαχταριστή, βουτυρένια γεύση, ή εκείνα με γεύση κανέλας, ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις! Η Favorina, άλλωστε, φρόντισε για όλους! Και για σένα που λατρεύεις τα κάστανα, τα αμύγδαλα και τους ξηρούς καρπούς, ετοίμασε πολλές και κυρίως πεντανόστιμες εκπλήξεις! 

Τα πιο διάσημα χριστουγεννιάτικα μπισκότα του κόσμου είναι τα γερμανικά παραδοσιακά μπισκότα Lebkuchen, κάτι σαν μελόψωμα (θυμίζουν πολύ τα gingerbread) που “κυκλοφορούν” σε διάφορες εκδοχές, αν και πιο συχνά είναι διακοσμημένα είτε με ένα μικρό κερασάκι ή σοκολάτα. Είναι λιγότερο τραγανά από ένα μελόψωμο και σίγουρα περισσότερο από ένα ψωμί. Κατά τα Χριστούγεννα υπάρχει έλλειψη αυτών στις αγορές της Γερμανίας (και όχι μόνο), λόγω του ότι τα αγοράζουν με το ... “τσουβάλι” και  όπως θα δείτε εκατοντάδες διαφορετικά σχέδια κρέμονται από τους χριστουγεννιάτικους πάγκους. Για να τα βρεις -ευτυχώς- δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις στη Γερμανία! Αναζήτησέ τα στα εντυπωσιακά κουτιά της Favorina και δώρισέ τα στους αγαπημένους σου! 

Τα παιδιά ανυπομονούν για τα Χριστούγεννα... κι ένας πολύ καλός τρόπος για να να κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας μαγικά είναι με δώρα και γλυκά... Η Favorina, ανταπροκρίνεται και στο αρκετά απαιτητικό κοινό, τα πιτσιρίκια, φέρνοντας κοντά μας μία μεγάλη συλλογή από δώρα, γιορτινές φιγουρες, λούτρινα, γλειφιτζούρια και σοκολατάκια! Το καλύτερο όμως που εντοπίσαμε εμείς στην -ομολογουμένως- μεγάλη συλλογή της είναι το υπέροχο Ginger House, το οποίο μπορείτε στήσετε όλοι μαζί στο σπίτι! Αυτή η δραστηριότητα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους και θα φέρει ακόμα πιο κοντά την οικογένεια

Γλυκά και δώρα που θα κάνουν ακόμα πιο μαγευτική αυτή την εποχή που τόσο πολύ αγαπάμε...

Μαζί όμως με τη Lidl φέτος ανακαλύπτουμε και  το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την προσφορά και την ανιδιοτελή αγάπη.

Αυτέ τις γιορτές και συγκεκριμένα μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αγοράζοντας ένα προϊόν από τη μεγάλη γκάμα της Favorina, προσφέρεις και εσύ στην ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου βοηθώντας να λειτουργεί ένα ακόμη δωμάτιο στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας “Αροδαφνούσα” αλλά και ενισχύοντας πλήρως το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του Κέντρου έτσι ώστε οι ασθενείς να τρέφονται με τα καλύτερα και ποιοτικότερα γεύματα κατά την παραμονή τους στο κέντρο. 

*Τα προϊόντα Favorina, στην γκάμα της οποίας θα βρεις όλα τα πιο πάνω γλυκά και ακόμα περισσότερα, θα τα βρεις στα καταστήματα Lidl σε όλη την Κύπρο.

Η Lidl Κύπρου, αυτά τα Χριστούγεννα χαρίζει απλόχερα αγάπη... κι εμείς θα συμβάλουμε στο έργο της!
Ευχαριστούμε Lidl Κύπρου! 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close