Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα λαμπερά χριστουγεννιάτικα χωριά που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος

Όλα τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά και οι Παραμυθουπόλεις του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δεκέμβριος είναι εδώ κι εμείς φυσικά αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα για τις πιο λαμπερές γιορτές του χρόνου.

Μαζί όμως αρχίσαμε να ψάχνουμε τα μέρη όπου θα διασκεδάσουμε και θα γίνουμε για λίγο και πάλι παιδιά.

Αναμφίβολα, φέτος το χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ. Εξ ου και οι Παραμυθουπόλεις και τα χριστουγεννιάτικα χωριά, όπως και οι μικρές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Δήμοι, θα μας φτιάξουν τη διάθεση και θα μας βάλουν στο κλίμα των ημερών. Και φυσικά θα μας ψυχαγωγήσουν!

*Το άρθρο θα ανανεώνεται ανάλογα με τις αλλαγές, τις ακυρώσεις και τις τροποποιήσεις που ενδέχεται να υπάρξουν λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το Check In Cyprus τις συγκέντρωσε και σου τις παρουσιάζει:

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων
Τους πρώτους του επισκέπτες υποδέχθηκε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πρωτεύουσας στην Τάφρο Ντ' Αβίλα. Το γιορτινό σκηνικό που δημιουργήθηκε, από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2022, υπόσχεται να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να μπουν στο κλίμα των Χριστουγέννων. Εκτός από το παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο χωριό με μοναδικές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, στο χώρο έχουν στηθεί και σπιτάκια με λιχουδιές! Καθώς τα παιδιά είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των ημερών αυτών, το χωριό δίνει προτεραιότητα στη διασκέδαση των μικρών επισκεπτών του, με βόλτες σε τρενάκια ή στο γιορτινό καρουζέλ, με άλματα σε τεράστια τραμπολίνα, με ταχυδακτυλουργικά κόλπα και κλόουν και άλλες δραστηριότητες. 
>> Ωράριο λειτουργίας: Δ-Παρ 16.00-23.00, Σ-Κ και αργίες 11.00-23.00.

Limassol Christmas Land
Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό γεμάτο φανταχτερά στολίδια, λούνα παρκ με τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες... που θα φέρει στην πόλη το μαγικό κλίμα των Χριστουγέννων! Αυτό είναι το Limassol Christmas Land που άνοιξε τις πόρτες του στη Λεμεσό, μεταμορφώνοντας το Παλιό Λιμάνι της πόλης σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο τοπίο! Το χωριό της Λεμεσού, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου 2022, θα διασκεδάσει τα παιδιά με παιχνίδια και δραστηριότητες, ενώ στο χώρο τη θέση τους πήραν και τα ξύλινα σπιτάκια από όπου θα μπορείς να αγοράσεις στολίδια και λιχουδιές! 
>> Ωράριο λειτουργίας: Δ-Παρ 16.00-23.00, Σ-Κ και αργίες 11.00-23.00.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Neo Plaza!
Τα γιορτινά του φοράει το Neo Plaza και μας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο χωριό που στήνεται στους χώρους του και θα λειτουργήσει από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2022. Ξύλινα γιορτινά σπιτάκια με τα ξωτικά τους ετοιμάζονται για να προσφέρουν λουκουμάδες, ζεστό κρασί και παραδοσιακά γλυκά στους ευτυχείς επισκέπτες της χριστουγεννιάτικης αγοράς, και οργανώνονται πολλές και διασκεδαστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, για να συμμετέχουν από καρδιάς και να απολαύσουν ολόψυχα το πνεύμα των Χριστουγέννων. Και αυτό γιατί το Neo Plaza, το νέο Εμπορικό και Ψυχαγωγικό πάρκο της Κύπρου, που ήρθε για να ταράξει τα νερά και να αναδειχθεί στο νέο meeting point του νησιού, είναι ένα μοναδικό κέντρο πολύπλευρης αναψυχής αλλά και εμπορικού ενδιαφέροντος, που ενώ εξυπηρετεί τη φιλοσοφία του smart shopping για όλους και για όλο το χρόνο, αυτές τις γιορτές μεταμορφώνεται στον ιδανικό προορισμό για Fun, Food, Christmas Celebration & Shopping! Ελάτε  λοιπόν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Neo Plaza και συνδυάστε το με μια γιορτινή βόλτα, Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, επίκαιρες δραστηριότητες, ατέλειωτη διασκέδαση, γιορτινές γευστικές απολαύσεις, και αγορές, πολλές αγορές, για χαρούμενες γιορτές σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον με έντονο παλμό, χαρά και ζωντάνια.
>> Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο marketing@neoplaza.com.cy ή στο 22 203820.
 

Kyvides Christmas Mystery 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Κυβίδων με τα οργανωμένα σύνολα του αποφάσισαν και φέτος να στήσουν ένα γιορτινό χωριό στο στο πάρκο της κοινότητας. Εκεί οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με παιχνίδια, καρουζέλ, μοτοσικλέτες, τραμπολίνο, φουσκωτά, ζωγραφιές, facepainting, και πολλά άλλα. Πέρα από παιχνίδια, τα τραγούδια και οι χοροί, και ο Άγιος Βασίλης που θα επισκεφθεί το Kyvides Christmas Mystery, θα μας βάλουν για τα καλά στο κλίμα των γιορτών. Στο χώρο επίσης θα πωλούνται χειροτεχνίες, φαγητό και ροφήματα. Δες αναλυτικά το πρόγραμμα, εδώ.
>> Παρ 3, Σ 4 & Κ 5 Δεκεμβρίου στο Κοινοτικό Πάρκο Πάνω Κυβίδων. Είσοδος ελεύθερη.

Magic Christmas Village
Η Masterland λοιπόν, η αγαπημένη "πόλη" των παιδιάν" καλεί τα παιδιά και τους γονείς αυτές τις γιορτές για να ζήσουν μία απίστευτη, φοβερή και αξέχαστη εμπειρία.  Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε και να γιορτάσετε την εορταστική περίοδο στο Masterland! Εδώ όπου οι καλλιτέχνες θα φτιάξουν ατμόσφαιρα μαγείας και παραμυθιών στον αέρα, και όλοι οι καλεσμένοι της γιορτής θα έχουν σίγουρα γιορτινή διασκεδαστική διάθεση. Οι μικροί μας φίλοι λοιπόν στη Λεμεσό θα απολαμβάνουν θαύματα, χαρά, διασκέδαση, δώρα και χειροτεχνίες, διαγωνισμούς και τους αγαπημένους τους ήρωες των παραμυθιών! Δες το πρόγραμμα της γιορτής. 
>> (96101191) Masterland Childrens City of Craftsmen, Λεμεσός.  

Xριστουγεννιάτικο Χωριό στην Απαισιά
Η όμορφη και γραφική Απαισιά ορθώνεται εδώ και αιώνες, στα νότια της οροσειράς του Τροόδους, στο μέσο των ποταμών Γαρύλλη και Λιμνάτη. Είναι ένα ημιορεινό χωριό της επαρχίας Λεμεσού, χτισμένο σε υψόμετρο 480 μέτρων. Εκεί λοιπόν αυτές τις γιορτές θα στηθεί κάτι μαγικό! Ένα υπέροχο γιορτινό χωριό! Πιο συγκεκριμένα το σαββατοκύριακο 4 & 5 Δεκεμβρίου στο Κοινοτικό Πάρκο Απεσιάς μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές, απολαμβάνοντας παιχνίδια, δραστηριότητες και γλυκά!
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα της γιορτής, εδώ.

3ο Christmas Food Festival
Ένα αυθεντικό φεστιβάλ φαγητού, με ελεύθερη είσοδο, για τους λάτρεις του Street Food, που έγινε πλέον θεσμός στη πόλη της Λάρνακας από το 2017. Σε ένα γιορτινό κλίμα λοιπόν, δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, και με σύνθημα "Safe - Back to Life", επανέρχεται η διοργάνωση, με σκοπό τη προώθηση της πολυπολιτισμικής κουλτούρας και της γνωριμίας των γεύσεων που ζουν ανάμεσα μας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φαγητό για όλα τα γούστα, από τους επαγγελματίες του είδους, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν μπύρες #Carlsberg, κρασιά και άλλα ποτά της επιθυμίας τους. Street Artist Show, Djs, χορευτικά σώου από ντόπια και ξένα συγκροτήματα, θα προσθέσουν στην εμπειρία όλων των επισκεπτών. Ελάτε λοιπόν μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας, να γευτείτε διαφορετικές γεύσεις, να απολαύσετε την υπέροχη πλατεία Ευρώπης στις φοινικούδες και να περάσετε ένα υπέροχο ΠαρασκευοΣάββατοΚυρίακο.
* Στη διοργάνωση θα τηρούνται όλα τα μέτρα, με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας και της οδηγίες των Υγειονομικών υπηρεσιών της ΚΔ. Ενημερώνουμε πως η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά ελεγχόμενη, και θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα που κατέχουν Safe Pass εμβολιασμού ή άλλης μορφής, όπως καθορίζουν οι πρόνοιες του διατάγματος που θα είναι σε ισχύ.
>> 10-11-12 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ευρώπης, Φοινικούδες, Λάρνακα.

Christmas Wonder στο Παραλίμνι
Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο η περίοδος, που όλα είναι πασπαλισμένα με χρυσόσκονη και διακοσμημένα με φωτεινά λαμπάκια και όλο το νησί μοσχοβολά ζεστό κρασί. Είναι και η περίοδος, κατά την οποία οι βιτρίνες βάζουν τα γιορτινά τους και οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα ψώνια τους. Γι’ αυτό και ο Δήμος Παραλιμνίου ετοιμάζεται και φέτος το Λευκό Σάββατο, στις 4 Δεκεμβρίου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί καινοτομία και έγινε πλέον θεσμός για τον Δήμο Παραλιμνίου, όπου η μόδα, τα δώρα και οι αγορές έχουν την τιμητική τους. Τα καταστήματα του Δήμου Παραλιμνίου γιορτάζουν λοιπόν το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα με ποικίλες εκδηλώσεις και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Μία επίσκεψη θα σας πείσει, γι' αυτό κάντε τη βόλτα σας από τις οδούς: Λεωφόρος Πρωταρά, Γιαννή Γιαννάκη, Αρχ. Μακαρίου Γ', Ερμού, Αγίου Γεωργίου και Λεωφ. Γρίβα Διγενή. Άγιος Βασίλης, ελκυστικές προσφορές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εδέσματα, ροφήματα, εορταστική διακόσμηση κ.ά. Ωστόσο ο Δήμος Παραλιμνίου (και πιο συγκεκριμένα η Νεολαία Παραλιμνίου) δεν μένει εδώ, αλλά την επομένη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 μας υποδέχεται στην Πλατεία Christmas Wonder, διοργανώνοντας δύο εκδηλώσεις: 15:00 "Το Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι" του Ευγένιου Τριβιζά. Αφήγηση παραμυθιού στην κυπριακή διάλεκτο από την αφηγήτρια Γεωργία Φάττα. Από τις 16:30-18:30 Arts and Crafts για παιδιά (αγγειοπλαστική, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, face masks).
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

Τα 5 Χριστουγεννιάτικα Χωριά στα ορεινά
Το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει τη διοργάνωση, για πρώτη φορά στην Κύπρο, Χριστουγεννιάτικων Χωριών (Christmas Villages) σε πέντε ορεινές κοινότητες (Αγρό, Κυπερούντα, Πλάτρες, Καλοπαναγιώτη και Κακοπετριά), οι οποίες θα διακοσμηθούν και θα φωταγωγηθούν εορταστικά, στο πνεύμα των ημερών, υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών. Τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα έχουν τοπικό χαρακτήρα με έμφαση στην μοναδικότητα των ορεινών μας περιοχών. Πρόκειται για μια αλλιώτικη από τις συνηθισμένες πρωτοβουλία, η οποία θα περιλαμβάνει σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα προς πώληση, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, δραστηριότητες στη φύση (όπως περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης και ποδηλασία), ξεναγήσεις στα χωριά και άλλες εκπλήξεις.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στον Καλοπαναγιώτη
Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην κοιλάδα της Μαραθάσας, η οποία διοικητικά υπάγεται στην Επαρχία Λευκωσίας. Ο Καλοπαναγιώτης είναι ένα από τα πιο όμορφα ορεινά θέρετρα του νησιού, διαθέτοντας ιαματικές πηγές, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πανοραμική θέα στην κοιλάδα. Είναι ιδανικό για αγροτουρισμό αφού βρίσκεται σ΄ ένα γαλήνιο φυσικό τοπίο. Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή στον Καλοπαναγιώτη, η ενετική γέφυρα και ο νερόμυλος του Κύκκου είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατά του. Η γοητεία του Καλοπαναγιώτη είναι επίσης αισθητή και σ' άλλα αξιοθέατα του χωριού, στα παλιά ξωκλήσια, στους κομψούς, λιθόστρωτους δρόμους και στα μονοπάτια που οδηγούν στα όμορφα μονοπάτια της φύσης. Ο Καλοπαναγιώτης, λοιπόν, είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κύπρου, και τα Χριστούγεννα αναμένεται να γίνει ακόμα πιο όμορφος, καθώς θα μεταμορφωθεί σε έναν παραμυθένιο τοπίο, για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, που θα απολαύσουν παιχνίδια και θεάματα, χορωδίες και γιορτινές μελωδίες, έθιμα και εδέσματα! Δες εδώ όλο το πρόγραμμα.
>> 10 Δεκεμβρίου 2021-6 Ιανουαρίου 2022 (11:00 – 16:00 τις καθημερινές και 11:00 – 18:00 τα σαββατοκύριακα). 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στον Αγρό
Ο Αγρός βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, στην περιοχή της Πιτσιλιάς και διοικητικά υπάγεται στην Επαρχία Λεμεσού. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων πάνω από τη θάλασσα. Το χωριό είναι κτισμένο σε θεατρική διάταξη, ανάμεσα στα βουνά, με πανοραμική θέα. Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το χωριό ιδανικό για αγροτουρισμό. Έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, τα ήθη και έθιμά του. Είναι γνωστό επίσης για την ποικιλία των φρούτων και των λαχανικών που καλλιεργούνται εκεί. Ο Αγρός είναι γνωστός για την καλλιέργεια των ρόδων, καθώς και για την παρασκευή εδεσμάτων και κυρίως παστών κρεάτων (λουκάνικα, λούντζα και χοιρομέρι), τις σπιτίσιες μαρμελάδες και γλυκά του. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη διαδικασία παρασκευής των εδεσμάτων αυτών σε τοπικά εργαστήρια, όπου γίνεται η απόσταξη του ροδέλαιου καθώς και η παρασκευή των γλυκών και των παστών κρεάτων. Ωστόσο, τις γιορτές των Χριστουγέννων έχουμε έναν ακόμα λόγο να επισκεφθούμε τον διάσημο Αγρό, κι αυτό γιατί το χωριό θα διακοσμηθεί και θα φωταγωγηθεί εορταστικά, στο πνεύμα των ημερών, και υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών θα λειτουργήσει ένα υπέροχο γιορτινό χωριό, με παραδοσιακά προϊόντα, εργαστήρια, και περιπάτους!  Το χωριό θα λειτουργήσει από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022 (καθημερινές 10:00 – 16:00 και Σαββατοκύριακα 11:00 - 18:00).
Δες εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στις Πλάτρες
Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην Επαρχία Λεμεσού, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Το γραφικό αυτό χωριό είναι κτισμένο σε θεατρική διάταξη, εφόσον το κατώτερο μέρος του χωριού έχει διαφορετικό υψόμετρο από το υπόλοιπο χωριό, γι’ αυτό και χωρίζεται σε Πάνω και Κάτω Πλάτρες. Είναι ένα δημοφιλές θερινό θέρετρο και προσφέρει διαμονή σε κομψά και όμορφα ξενοδοχεία. Εκτός από τα υπέροχα μονοπάτια της φύσης, οι Πλάτρες έχουν έναν από τους ψηλότερους καταρράκτες στην Κύπρο, τα Καληδόνια, τα οποία πιστεύεται ότι πήραν την ονομασία τους από Άγγλους ή Σκωτσέζους τουρίστες που επισκέφθηκαν την περιοχή το 1878. Το χωριό είναι κατάμεστο με γραφικά παλιά κτίρια, ενώ στις Κάτω Πλάτρες υπάρχει επίσης ένα οινοποιείο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν μοναδικά αξιοθέατα όπως είναι εργαστήρι σοκολάτας, ένα πάρκο περιπέτειας και αναψυχής με σχοινιά και μια έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο, η οποία περιλαμβάνει παλιές φωτογραφίες του χωριού καθώς και του Έλληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη ο οποίος αναφέρει τις Πλάτρες σε ένα από τα πιο γνωστά ποιήματά του. Οι Πλάτρες λοιπόν είναι ένα από τα πιό όμορφα γραφικά χωριά της Κύπρου. Για αυτό και χαιρόμαστε διπλά που θα έχουμε την καλύτερη αφρομή για επισκεφθούμε το χωριό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η αφορμή δεν είναι άλλη από τη λειτουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού στις Πλάτρες που θα στηθεί στην Κεντρική πλατεία από τις 10/12/2021 μέχρι τις 6/1/2022. 
Δες εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κυπερούντα
Η Κυπερούντα βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, στην περιοχή της Πιτσιλλιάς, υπάγεται στην επαρχία Λεμεσού, και έχει υψόμετρο 1.300 περίπου μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Το χωριό αυτό με τις πυκνές φυλλωσιές διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χωριού αποτελούν οι απότομοι ανηφορικοί δρόμοι, τα αμπέλια, οι μικρές γραφικές αυλές των σπιτιών, οι ψηλοτάβανες αγροτικές αποθήκες και τα σπίτια με τα κεραμίδια και τις γραφικές σοφίτες. Όλα αυτά συνθέτουν το γοητευτικό χαρακτήρα του χωριού. Το χωριό ιδρύθηκε κατά την Βυζαντινή Περίοδο και πήρε το όνομά του από ένα είδος αγριόχορτου «κύπρος» ή «κυπέρι», το οποίο αφθονεί στην περιοχή. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του χωριού βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η οποία χρονολογείται από το 18ο αιώνα και τη νέα επιβλητική εκκλησία του Αγίου Αρσένιου, καθώς και τρία Μουσεία: Φυσικής Ιστορίας, Λαϊκής Παραδοσιακής Τέχνης και του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα. Άλλα ενδιαφέροντα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί ένας επισκέπτης είναι το Οινοποιείο Κυπερούντας και το Adventure mountain park, ενώ υπάρχουν και δύο υπέροχα μονοπάτια της φύσης το «Δόξα σοι ο Θεός» και τα «Τεισιά της Μαδαρής». Το πιο ενδιαφέρον όμως σημείο για να επισκεφθείς αυτές τις γιορτές στην Κυπερούντα είναι το παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό που θα στηθεί στην πλατεία! Κατά τη διάρκειά του οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πληθώρα εκδηλώσεων και οργανωμένων εργαστηρίων χειροτεχνίας, τοπικά προϊόντα αλλά και πολλές εκπλήξεις. Το χωριό θα παραμείνει ανοικτό από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022 (11:00 – 16:00 τις καθημερινές και 11:00 – 18:00 τα σαββατοκύριακα).
Δες εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κακοπετριά
Το χωριό Κακοπετριά βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, στην Κοιλάδα της Σολέας και διοικητικά υπάγεται στην Επαρχία Λευκωσίας. Το όμορφο αυτό χωριό αποτελεί ένα δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο λόγω του γοητευτικού του χαρακτήρα και του μαγευτικού σκηνικού με τα δάση από πεύκα που απλώνονται μέχρι και την Κοιλάδα του Καρκώτη. Γι’ αυτό ακριβώς είναι και ιδανικό μέρος για αγροτουρισμό. Η παλιά συνοικία του χωριού, με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της, έχει ανακηρυχθεί ως χώρος προστατευόμενης πολιτιστικής κληρονομιάς και τα διώροφα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια που βρίσκονται εκεί έχουν συντηρηθεί. Αξίζει να επισκεφθείτε την Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία κτίστηκε στο κέντρο του παλιού χωριού. Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Στέγης βρίσκεται 5 χιλιόμετρα έξω από το χωριό και θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Βυζαντινές Εκκλησίες του νησιού, λόγω των τοιχογραφιών που χρονολογούνται από τον 11ο μέχρι και τον 17ο αιώνα. Το χωριό έχει κι άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου του Λινού και του Μουσείου του Ελαιοτριβείου. Τον «Μύλο της Γωνιάς» χρησιμοποιούσαν από το 1754 οι χωρικοί για ν΄ αλέθουν το κριθάρι τους. Ο μύλος έκλεισε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αναπαλαιώθηκε το 1980. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα παραμείνει ανοικτό από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022 (11:00 – 16:00 τις καθημερινές και 11:00 – 18:00 τα σαββατοκύριακα) και θα φιλοξενήσει εργαστήρια σε Αίθουσα Πάρκο Έλενας & Αίθουσα Κοινοτικού Συμβουλίου - 11:00-13:00 και 15-00-17:00. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close