Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

To Αστεροσκοπείο Τροόδους παίρνει σάρκα και οστά (εντυπωσιακές εικόνες)

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα στην Πιτσιλλιά και πιο συγκεκριμένα σταΑγρίδια

Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2021

Σάρκα και οστά άρχισε να παίρνει το Αστεροσκοπείο Τροόδους στην Κύπρο, το οποίο με την αποπεράτωσή του αναμένεται να αποτελέσει ένα υπερσύγχρονο αστρονομικό κέντρο, το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένο με άλλα Ευρωπαϊκά αστεροσκοπεία αποτελώντας ένα δίκτυο κέντρων ενημέρωσης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης για την αστροπαρατήρηση και το διάστημα.

Είναι το πρώτο ειδικά σχεδιασμένο παρατηρητήριο στην Κύπρο, και θα προσελκύσει αστρονόμους, παρατηρητές, μελετητές, ερευνητές και λάτρεις της αστρονομίας από όλο τον κόσμο.

Η φιλοδοξία του αστεροσκοπείου είναι επίσης να τονώσει την περιέργεια και το ενδιαφέρον του κοινού για την αστρονομία, το διάστημα και την επιστήμη, καθώς και να εκπαιδεύσει ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Το κτίριο αποτελείται από δύο κύρια τηλεσκόπια, ένα αστρονομικό τηλεσκόπιο παρατηρητηρίου 20 ιντσών με μία μηχανικά περιστρεφόμενη θολωτή οροφή και ένα τηλεσκόπιο ηλιακού παρατηρητηρίου, για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μία ειδικά σχεδιασμένη, μηχανικά κινούμενη οροφή.

Το κτίριο θα είναι ανοικτό κάποιες βραδιές, όπου όσοι το επιθυμούν μαζί με τα τηλεσκόπια τους, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα τα άστρα και άλλα αστρονομικά γεγονότα, από την Άστρο-Μαρίνα, μία πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το σκοπό. Στο κτήριο υπάρχουν επίσης ένα δωμάτιο παρουσιάσεων το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πλανητάριο.

Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα κτίριο ορόσημο, τοποθετημένο στην κορυφή του βουνού. Η μορφή του κτιρίου είναι μοναδική, όπως και η σχέση του με το περιβάλλον του. Η ιδέα είναι να εμπνέει και να ενθουσιάζει όποιον το βλέπει είτε από μακριά είτε από κοντά. Ο σχεδιασμός θυμίζει επιστημονικές ταινίες.

Η όμορφη γραφική περιοχή στην Πιτσιλιά, όπου θα κατασκευαστεί το έργο, θα επωφεληθεί από τους στόχους αναγέννησης του έργου, προσελκύοντας έναν εναλλακτικό αγροτουρισμό και αστροτουρισμό. Θα είναι μια σημαντική συμβολή στην περιοχή, προσελκύοντας και εμπνέοντας επισκέπτες, τόσο τοπικούς όσο και διεθνείς, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα αυξηθεί η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close