Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Tώρα μπορείτε να μείνετε στο σπίτι του "Home Alone"

Η κατοικία του μικρού Kevin θα είναι διαθέσιμη στην Airbnb για μια διανυκτέρευση

Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2021

Εάν τα Χριστούγεννα ήταν συνώνυμα με μια ταινία, τότε αυτή δε θα μπορούσε να είναι άλλη πέρα από το "Home Alone". Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν παρακολουθήσει έστω μία από τις τέσσερις ταινίες, ενώ οι περισσότεροι ξεχωρίζουν την πρώτη και τη δεύτερη με πρωταγωνιστή τον μικρό Kevin, τον οποίο ενσάρκωσε ο Macaulay Culkin.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μείνετε στο σπίτι όπου γυρίστηκε η ταινία; Τώρα μπορείτε να το πραγματοποιήσετε!
Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει την τεράστια βίλα στην οποία διέμενε η οικογένεια McCallister. Το σπίτι βρίσκεται στο Σικάγο και πολλοί από εμάς το έχουμε συνδέσει με τη θαλπωρή και το οικογενειακό κλίμα των γιορτών -όσο οικογενειακό μπορεί να χαρακτηριστεί στην προκειμένη περίπτωση! Γέλια, πανικός στους διαδρόμους, αγωνία, ευφάνταστες παγίδες και τελικά δικαίωσε: αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που έρχονται στο μυαλό μας αναπολώντας την πιο κλασική Χριστουγεννιάτικη ταινία, την οποία δε χορταίνουμε να παρακολουθούμε κάθε χρόνο.

 

Το σημαντικότερο που αξίζει να αναφέρουμε είναι το γεγονός πως το σπίτι είναι διακοσμημένο ακριβώς όπως το είχε η οικογένεια το '90, κάνοντας έτσι τους επισκέπτες να νιώσουν ότι πρωταγωνιστούν στην ταινία και να μεταφερθούν σε σε εκείνη την εποχή. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο ίδια δείχνει η βίλα με τότε και αυτό μπορεί ο καθένας να το βιώσει στο έπακρο από κοντά.

Από το εξωτερικό της και μόνο, η κατοικία «φωνάζει» Χριστούγεννα και ξεχωρίζει στους δρόμους του Σικάγο γι' αυτό ακριβώς που όλοι μας την έχουμε συνδέσει: το σπίτι του Kevin. Αμέτρητα λαμπάκια σε θερμή απόχρωση έχουν πάρει τη θέση τους στις περισσότερες από τις γωνίες του outdoor σκηνικού -από τα παράθυρα έως του θάμνους και τα δέντρα. Ένα μεγάλο στεφάνι στην πόρτα καλωσορίζει τους guests, ενώ μέχρι και το άγαλμα στο κάτω μέρος της σκάλας -όλοι μας θυμόμαστε αυτό το άγαλμα- είναι το ίδιο με τότε. Θα μπορούσε αυτό να χαρακτηριστεί και ως σήμα κατατεθέν ολόκληρου του film!

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, η νοσταλγία είναι κάτι που προκύπτει σε ανύποπτο χρόνο. Τα χρώματα, ο τρόπος με τον οποίο είναι διακοσμημένος κάθε χώρος, τα vintage έπιπλα και μια διακριτική πολυτέλεια δημιουργούν το τέλειο, τόσο «ζεστό» vibe, ακριβώς όπως και στην ταινία. 

Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας είναι σκάλα στην οποία έχει στρωθεί ένα κόκκινο χαλί, ενώ ο υπόλοιπος διάκοσμος μάς γυρίζει σε εκείνη την εποχή. Αμέσως μετά, βλέπουμε το σαλόνι όπου η μαγεία των Χριστουγέννων φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά! Πιο συγκεκριμένα, το τζάκι έχει διακοσμηθεί με κάλτσες κι ένα εντυπωσιακό στεφάνι στον τοίχο, τη στιγμή που ορισμένα μικρότερα διακοσμητικά συμπληρώνουν το γιορτινό σκηνικό. Δίπλα από αυτό, την εντύπωση κλέβει το έλατο, το οποίο -όπως και τότε- είναι στολισμένο με τις κλασικές Χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις, όπως το πράσινο, το κόκκινο και το χρυσό.

Ο υπέροχος φωτισμός, στο μεταξύ, έχει εξασφαλίσει μια απίστευτα ατμοσφαιρική αύρα, άρρηκτα συνδεδεμένη με το Christmas spirit. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως παρά το γεγονός πως το σπίτι είναι τεράστιο, διαθέσιμα είναι -πέρα από τους living χώρους- μόνο δύο υπνοδωμάτια κι ένα μπάνιο.

Φυσικά, τα αλεξανδρινά πρωταγωνιστούν στις περισσότερες από τις γωνίες του σπιτιού και γίνεται ξεκάθαρο το ότι έχει δοθεί τεράστια έμφαση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Και το καλύτερο; Όποιος καταφέρει και το νοικιάσει, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει την απόλυτη Home Alone εμπειρία, καθώς υπάρχουν DIY παγίδες με τις οποίες ο καθένας μπορεί να στήσει το δικό του «πεδίο μάχης» για μια περιπετειώδη νύχτα, όπως και ο Kevin.

Και οι εκπλήξεις δε σταματούν εκεί! Η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με φαγητό, ενώ στα ντουλάπια της μπορεί κανείς να εντοπίσει υλικά για να φτιάξει Kraft Macaroni & Cheese, κάτι το οποίο ο Kevin λάτρευε και τον βλέπαμε να τρώει στην ταινία. Μάλιστα, οι επισκέπτες θα λάβουν ένα σετ LEGO Ideas, προκαλώντας τους να αναδημιουργήσουν τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του iconic σπιτιού.

Bonus, πληροφορίες αναφέρουν πως οι επισκέπτες δύσκολα θα καταφέρουν να αποκρούσουν τους ληστές Wet Bandits (στην ταινία τους υποδύονται οι Joe Pesci και Daniel Stern), καθώς υπάρχει περίπτωση να τους επισκεφθούν. Οι παγίδες μάλλον θα φανούν χρήσιμες!

Info: Η διαμονή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ η Airbnb είναι στην ευχάριστη θέση να υποδεχθεί έως και τέσσερις επισκέπτες για μια μοναδική διανυκτέρευση. Tα bookings ξεκινούν από τις 7 του μηνός.  

Φωτογραφίες: AD

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close