Μουσική , Music News

Spotify: Αυτά είναι τα κορυφαία τραγούδια για το 2021

Κορυφαίο τραγούδι για το 2021 είναι το «Drivers License» της Ολίβια Ροντρίγκο.

Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2021

Το Spotify  έδωσε στη δημοσιότητα τις λίστες με τους κορυφαίους καλλιτέχνες και τα τραγούδια για το 2021, σύμφωνα με τις επιλογές που έκαναν οι περισσότεροι από 381 εκατ. χρήστες του δημοφιλούς app μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κορυφαίος καλλιτέχνης στο Spotify αναδεικνύεται ο Πορτορικανός ράπερ Bad Bunny με πάνω από 9,1 δισεκατομμύρια streams, χωρίς καν να κυκλοφορήσει εφέτος νέο άλμπουμ.

Ακολουθεί η Τέιλορ Σουίφτ, ενώ την τριάδα της κορυφής συμπληρώνουν οι BTS, το παγκοσμίως αγαπημένο συγκρότημα της k-pop που αυτή τη χρονιά ξεχώρισε χάρη στο σινγκλ «Butter» (και προσφάτως απέσπασε τα τρία μεγάλα βραβεία στα American Music Awards). 

Οι Καναδοί καλλιτέχνες της χιπ-χοπ Drake (που κυκλοφόρησε το «Certified Lover Boy» τον περασμένο Σεπτέμβριο) και Τζάστιν Μπίμπερ (το άλμπουμ του οποίου «Justice» είχε συνεργασίες με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο), καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

 

 

Κορυφαίο τραγούδι του 2021 είναι η μπαλάντα «Drivers License» της 18χρονης Ολίβια Ροντρίγκο από την Καλιφόρνια (βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενη Καλλιτέχνης της Χρονιάς στα American Music Awards), η οποία συγκέντρωσε πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια streams. Μάλιστα, τραγούδι της Ροντρίγκο φιγουράρει και στην τέταρτη θέση: Ο λόγος για το pop-punk «good 4 u», το οποίο είχε αποσπάσει επίσης τον τίτλο του Spotify Song of the Summer 2021. 

Το viral τραγούδι του Lil Nas X «MONTERO (Call Me By Your Name)», που προανήγγειλε το πρώτο στούντιο άλμπουμ του, βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση είναι ο Kid Laroi, ο οποίος εμφανίζεται στις λίστες πρώτη φορά, με το τραγούδι «STAY», σε συνεργασία με τον Τζάστιν Μπίπερ. 

Το πέμπτη τραγούδι της χρονιάς με τα περισσότερα streams είναι το «Levitating (feat. DaBaby) της Dua Lipa. 

 

 

Όσον αφορά τα κορυφαία άλμπουμ του 2021 παγκοσμίως, η Ολίβια Ροντρίγκο διεκδικεί για άλλη μια φορά το στέμμα, με το πρώτο άλμπουμ της «SOUR». 

Το «Future Nostalgia» της Dua Lipa κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, με τα «Justice» του Τζάστιν Μπίμπερ, «=» του Εντ Σίραν και «Planet Her» της Doja Cat να έρχονται στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση.

Με πληροφορίες από newsroom.spotify.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close