Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Εορταστικά ρεβεγιόν στο σικάτο εστιατόριο της πρωτεύουσας!

Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο μενού έξι και εφτά πιάτων αντίστοιχα

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2021

Τα πρώτα Χριστούγεννα για το δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας, εστιατόριο Think 30 επί της λεωφόρου Στασικράτους στη Λευκωσία, σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστα. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, το πεντάμετρο έλατο με τα εντυπωσιακά στολίδια έχει πάρει τη θέση του στη βεράντα του, τα λαμπιόνια, το εντυπωσιακό στεφάνι και τα μπρονζέ επιτραπέζια διακοσμητικά έχουν τοποθετηθεί με καλλιτεχνική ευαισθησία από τους interior designers, μα το πιο σημαντικό δεν σου το έχω πει ακόμη. 

Ο βραβευμένος Ελλαδίτης σεφ Δήμος Σαμουράκης έχει κατέβει στο νησί ξανά, για τα δοκιμαστικά του γαστρονομικά μεγαλειώδους degustation dinner της Παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Στις αποσκευές του έφερε μπαχάρια μοναδικά, πρωτοκλασάτα υλικά και φυσικά την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία του για να παρουσιαστεί ένα δείπνο υψηλών προδιαγραφών που θα αφήσει εποχή. 

Εμείς βρεθήκαμε στις δοκιμές, στο άρτι αφιχθέντα chef’s table στον πρώτο όροφο του εστιατορίου και ανακαλούμε μέχρι στιγμής γεύσεις και αρώματα από πιάτα που μας ταξιδεύουν σε αστεράτα εστιατόρια του εξωτερικού.

Gala Dinner Παραμονής Χριστουγέννων
To Sparkling Lychee, το Kir Royale ή το Bellini θα δροσίσουν εορταστικά τον ουρανίσκο όσων τυχερών θα προλάβουν ένα από τα τραπέζια του εστιατορίου, παρέα με τα ταιριαστά συνοδευτικά που θα ετοιμάσει ο chef του εστιατορίου Βασίλης Διάκος. Η καροτόσουπα με ξινόκρεμα και κόλιανδρο, θα ζεστάνουν τη διάθεση, δίνοντας χώρο στο Black Angus βοδινό ταρτάρ, καπελωμένο με αλμυρούτσικο, χειροποίητο παγωτό τρούφας και μπριος περασμένο από σχάρα. Οι γαρίδες με τα φουρνιστά σπαράγγια και τον αφρό τους, μας έκαναν να κλείσουμε τα μάτια, ενώ το ίδιο πράξαμε όταν γευτήκαμε το αροζέ βοδινό φιλέτο Black Angus, που τα βρήκε υπέροχα στο στόμα με πατάτα παβέ, σοτέ κρεμμύδι και βοδινό jus. Παγωτό μελομακάρουνο με μελομακάρουνο σοκολάτας, ο επίλογος που θα σε κάνει να πιεις ακόμη ένα ποτηράκι Bordeux, ένα γεμάτο Amarone ή ένα ροζέ καμπανίτη.

Gala Dinner Παραμονής Πρωτοχρονιάς
Εκτός από το μεταξωτό σου ένδυμα και το ολοκαίνουριό σου κοστούμι, φόρεσε την καλύτερή σου διάθεση και πάρε μαζί με την παρέα σου, θέση στο γιορτινό σου τραπέζι που θα σας φέρει όλους μαζί στην επόμενη χρονιά. Τσουγκρίστε τα ποτήρια σας με το φιλοφρονητικό κοκτέιλ, φτιαγμένο από την έμπειρη ομάδα από baristas και πείτε το πρώτο μπράβο στους σεφ Δήμο και Βασίλη για το βελουτέ άγριων μανιταριών, με εποχιακά μανιτάρια και μπισκότο τρούφας. Το Black Angus βοδινό καρπάτσιο, εγγυημένα θα το απομνημονεύσεις και φωτογραφικά, μα πρωτίστως θα το απολαύσεις αναπαμένο πάνω σε πρωτοπόρα φουσκωτή μπαγκέτα, σπιτικές πίκλες και μαγιονέζα αχινού. Η επιτομή της ισορροπίας που θα σε διακτινίσει σε βραβευμένους με αστέρια Michelin χώρους εστίασης, αποκαλείται ‘Αστακοουρά ποσέ σε βούτυρο νουαζέτ’ και θα σε ωθήσει να κάνεις άμεσο post σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως όταν το βουτήξεις στο μπισκ με βανίλια Μαδαγασκάρης, παρέα με φλογισμένο λάχανο και κριτσανιστό προσούτο Πάρμας. Ναι, το κορυφαίο Wagyu βοδινό, θα κλέψει ξανά τη γευστική σου προσοχή, πλασαρισμένο με σελινόριζα σχάρας, με κερασάκι στην τούρτα τα φουρνιστά φουντούκια. Σαν μπει το 2022, εσύ παραμένεις στο Think 30 γιατί η βασιλόπιτα του μαγαζιού και η λατρεμένη μπάρα σοκολάτας Valhrona με παγωτό καραμέλα δεν είναι για να τα χάσεις με τίποτα.

Μάθε ακόμα...
Στα συν των βραδιών (ακριβείς πληροφορίες στα έντυπα που επισυνάπτονται) βάλε το μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα, valet parking (χωρίς αντίτιμο), τα χορευτικά show, τα μοναδικά pyrotechnics που κάθε λίγο θα σου υπενθυμίζουν την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και φυσικά η μουσική πανδαισία από καταξιωμένους DJs, οι οποίοι θα σε απογειώσουν με τον τρόπο που μόνο εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα. 

Ο επιμελής διευθυντής του εστιατορίου Κυριάκος και η πολύπειρη ομάδα του θα φροντίσουν να ικανοποιήσουν στο έπακρον τις ιδιαιτερότητες όλων ανεξαιρέτως των φιλοξενουμένων, έχοντας στο τσεπάκι τους άφθονες προτάσεις για μη αλκοολούχα ποτά, χορτοφαγικά πιάτα και όχι μόνο. 

Για τους οινόφιλους, τα πράγματα έχουν την τιμητική τους, εφόσον ο κορυφαίος οινοχόος και οινοκρίτης Γιώργος Κασσιανός, εκτός από τη φυσική του παρουσία με στόχο τα άριστα οινογαστρονομικά παντρέματα, θα δημιουργήσει ένα avant-garde wine pairing με πρωταγωνιστές, αποκλειστικά και μόνο, 5 στον αριθμό premium κρασιά, για να συνοδεύσουν άριστα κάθε ένα πιάτο των καταξιωμένων σεφ του εστιατορίου. 

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αποκλειστικά σειρά προτεραιότητας. 
Για κράτηση αποταθείτε στα https://think30cy.com/ & 22 333808. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close