Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γιορτές χωρίς μεζέδες και τζάκι δεν είναι γίνονται!

Η καλύτερη –ίσως- πρόταση για μεζέδες δίπλα... στο τζάκι τις γιορτινές μέρες που έρχονται

Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2021

Έφτασε ο χειμώνας, ξεκίνησαν τα κρύα, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η εποχή σηκώνει καλό φαγητό και κρασάκι με την παρέα δίπλα στο τζάκι. Γι’ αυτό κι εμείς εδώ στο Check in Cyprus αναζητούμε συνεχώς εκείνες τις ξεχωριστές ταβέρνες με τζάκι για να… ζεστάνουμε το κοκαλάκι μας και να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας.

Εξάλλου, δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να χουχουλιάζεις δίπλα στην ξυλόσομπα, με το σκηνικό να γίνεται ακόμα καλύτερο όταν τρωγοπίνεις κιόλας.

Και στη Λευκωσία, όταν θέλουμε μεζέδες, τζάκι και μουσική, τότε πάμε κατευθείαν στο Ταβερνείο Το Ιστορικόν.

Ένα αυθεντικό κυπριακό ταβερνείο στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου με ανεπιτήδευτο και χαλαρό κλίμα, παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα και βραδιές με ζωντανή μουσική, που έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες για τους λαχταριστούς του μεζέδες και το όμορφο εσωτερικό του, με τη ζεστασιά από το τζάκι να κάνει τη διαφορά.

Σαλάτες και ορεκτικά, νόστιμες πληθωρικές μερίδες, μαγειρευτά, κρεατικά στη σχάρα και διαλεκτός μεζές με 17 διαφορετικά πιάτα (με μόνο €15) συναποτελούν το γευστικό… σκηνικό εδώ.

Παράγγειλε μεζέ και ετοιμάσου να απολαύσεις πιάτα όλο γεύση: σαλάτα, αλοιφές όπως τζατζίκι, ταχίνι, παντζαροσαλάτα, ελιές, χαλλούμι, λουκάνικο, μανιτάρι, εξαιρετικές μελιτζάνες με φέτα, ρόκα με αβγά και συκωτάκι αρνίσιο με κρεμμύδια που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Ακολούθως, στο τραπέζι σου θα φτάσει το βαρύ πυροβολικό των κρεατικών, με μαλακά και καλοψημένα σουβλάκια, τη χοιρινή πανσέτα, τη μυρωδάτη σεφταλιά και το σουβλάκι κοτόπουλο συνοδευμένα με φρέσκες τηγανητές πατάτες.

Όσο δε για τις μέρες των γιορτών να είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τα σπέσιαλ πιάτα που θα ετοιμάζει η κουζίνα.

Και επειδή γιορτή χωρίς μουσική δεν γίνεται, σημείωσε στο καλεντάρι σου ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Ταβερνείο Το Ιστορικόν διασκεδάζουμε με Μάριο Σιάτη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close