Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα απάχικο με γεύσεις και νοστιμιές από την κυπριακή κουζίνα!

Ένα απάχικοπου συνδυάζει άψογα την παράδοση με τις προσταγές της σύγχρονης εποχής

Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2021

Ένα ατμοσφαιρικό απάχικο στην καρδιά του Αγίου Αθανασίου, με προσεγμένο περιβάλλον και λαχταριστά πιάτα με ολόφρεσκα υλικά και το "άγγιγμα" του σεφ-ιδιοκτήτη της!

Αυτό είναι το Απάχικο του σεφ, Χριστόδουλου Αβραάμ!

Το minimal σκηνικό, οι σύγχρονες παραλλαγές χαρακτηριστικών γεύσεων της τοπικής κουζίνας και η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών είναι τα τρία βασικά στοιχεία που θέτουν το «Απάχικο του Σεφ» ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές μας για έξοδο στη Λεμεσό.

Δημιούργημα του σεφ του σεφ Χριστόδουλου Αβραάμ, λοιπόν, το ατμοσφαιρικό απάχικο υπόσχεται ονειρεμένες βραδιές με ανεβασμένη διάθεση και υπέροχες γεύσεις.

Εδώ ο πολύπειρος σεφ αναλαμβάνει να επιμεληθεί ένα νόστιμο μενού που βασίζεται στις εκλεκτές πρώτες ύλες και στην πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου μας, δίνοντάς του όμως μία πιο μοντέρνα άποψη!

Ο ίδιος εξάλλου είναι απόφοιτος της σχολής μαγειρικής “Gourmant”. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλάστης, είναι μέλος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου ενώ διετέλεσε και μέλος της Περιφερειακής ομάδας μαγειρικής. Έλαβε μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις ενώ εργάστηκε σε μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχεία της Λεμεσού.    

Στο μενού, που παντρεύει όμορφα την τοπική κουζίνα με τις μοντέρνες επιρροές, και περιλαμβάνει ποικίλα (32 περίπου σε αρθιμό) πιατάκια τα οποία θα δημιουργήσουν τη δική σου μεζεδοκατάσταση. Από αυτά ξεχωρίζουν οι προτάσεις σε ορεκτικά, όπως το χαλλούμι σε φύλλο του μπακλαβά με μαρμελάδα ντομάτας και το κολοκυθάκι σαγανάκι, τα εποχιακά κόκκινα μανιτάρια και οι καραόλοι, αλλά και τα δυνατά κυρίως πιάτα, από τα οποία δε λείπουν φυσικά τα καλοψημένα και εύγευστα σουβλάκια, τα παϊδάκια, οι σεφταλιές, τα spare ribs κ.ά.

Ανάμεσα στα πιάτα που θα κερδίσουν την προσοχή αλλά και τον ουρανίσκο σου είναι τα μαγειρευτά χοιρινά μάγουλα και το –επίσης μαγειρευτό- αρνίσιο συκωτάκι που λιώνει στο στόμα. Το κριθαράκι με σος από κόλιανδρο, θα κλέψει την καρδιά σου, ενώ έκπληξη θα αποτελέσει το βοδινό πικάτα, το πιο απολαυστικό ίσως βοδινό που μπορεί να φάει κάποιος!

Μία πολύ καλή επιλογή για νόστιμα, δημιουργικά πιάτα και πειραγμένες συνταγές σε ένα περιποιημένο χώρο όπου συνδυάζει καλό φαγητό, εξυπηρέτηση αλλά και ζεστή φιλοξενία!

(99 923933) Σταυραετού Μαχαιρά 55, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός.
Δ-Σ 19.00-22.00.
FacebookΤο Απάχικο του Σεφ, Χριστόδουλου Αβραάμ
Instagramto_apaxiko_tou_sef

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close