Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

15 μέρη για φαγητό την ημέρα των Φώτων

Την ημέρα των Φώτων πάμε για καλό φαγητό μαζί με την παρέα!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2022

Οι γιορτές έλαβαν τέλος και το μόνο που μένει για το κλείσιμο της εορταστικής περιόδου είναι τα Θεοφάνια.

Με αφορμή την ημέρα των Φώτων σου προτείνουμε 15 εστιατόρια και ταβερνάκια για να απολαύσεις πεντανόστιμο φαγητό μαζί με την παρέα σου και να περάσετε πολύ καλά!

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Ταβέρνα το Βουνό
Ένα κλασσικό, παραδοσιακό ταβερνάκι στο πανέμορφο γραφικό χωριό Καπέδες, με θέα το Βουνό έρχεται την Ημέρα των Φώτων με την καλύτερη πρόταση. Η ταβέρνα θα προσφέρει πλούσιο, γιορτινό μπουφέ με καλό κρασί και ποτά.
Απαραίτητη προυπόθεση η κράτηση στο 99 650467.

Εστιατόριο Άγιος Θεράπων
Το Εστιατόριο Άγιος Θεράπων το οποίο βρίσκεται μόλις τρία λεπτά από το χωριό Λόφου της επαρχίας Λεμεσού, θα είναι ανοιχτό την Ημέρα των Φώτων και θα σου σερβίρει πλούσιους, λαχταριστούς, κυπριακούς μεζέδες μέχρι σκασμού. Μάλιστα, μετά το φαγοπότι η κυρία Αντωνία θα σου προσφέρει τραγανούς και τους πιο σιροπιαστούς λουκουμάδες φτιαγμένους από τα χεράκια της.
Πάρε τηλέφωνο και κράτησε το τραπέζι σου στο 99 493569.

Εστιατόριο Φορβιώτισσα
Ένα εστιατόριο, γνήσιο, παραδοσιακό, οικογενειακό και ξακουστό που δεν χρειάζεται συστάσεις. Το εστιατόριο Φορβιώτισσα που βρίσκεται στην Ασίνου, θα είναι ανοιχτό την Ημέρα των Φωτών και θα σου σερβίρει τα καλύτερα πιάτα από την κυπριακή κουζίνα του τόπου μας.
Για την κράτηση σου πάρε στο τηλέφωνο 22 999922.

Κέντρο ο Παλιόμυλος
Λίγο έξω από τη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Παλαιχώρι κοντά στον Άγιο Επιφάνιο βρίσκεται ένα παραδοσιακό και φημισμένο στέκι. Το κέντρο Παλιόμυλος σε περιμένει για να σε χορτάσει τα Θεοφάνια με τον πλούσιο κυπριακό μπουφέ του. Σούβλα, πατάτες, κλέφτικό, μακαρόνια του φούρνου, αφέλια, συκώτι και πολλά άλλα μαγειρευτά σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλόξενο όπως αρμόζουν οι περιστάσεις.
Για κρατήσεις στο τηλέφωνο 70 000339.

Παραδοσιακή Ταβέρνα Παλιομούχταρος 
Είναι μια όμορφη, αυθεντική ταβέρνα, με σύγχρονα στοιχεία και διαχρονική αξία. Ο Παλιομούχταρος, στον γραφικό Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, είναι μια ταβέρνα με τα όλα της. Εδώ ανήμερα τα Φώτα θα απολαύσεις σπιτικούς μεζέδες, φτιαγμένους της ώρας από τον 'άρχοντα' της κουζίνας, τον ιδιοκτήτη Μενέλαο Μενελάου. Περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά, καθώς και όλων των ειδών τα κρεατικά.
Για κρατήσεις 24323323, Φίλιου Τσιγαρίδη, 12, Άγιος Θεόδωρος, επ. Λάρνακας.

Εστιατόριο Φουντουκιά
Η Φουτνουκιά στο Σαράντι είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα, με τζάκι, η οποία σε περιμένει για να σε σερβίρει ποιοτικούς μεζέδες σε ένα περιβάλλον που θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές.Εδώ υα Φώτα θα απολαύσεις ποικιλία κρεατικών της σχάρας αλλά και μαγειρευτών φαγητών. 
Για κρατήσεις στο 22652315. 

Σταυρός της Ασίνου
Ανήμερα Θεοφανίων με μουσική συντροφιά, καθόμαστε δίπλα στο τζάκι της ταβέρνας Σταυρός της Ασίνου, και απολαμβάνουμε παραδοσιακά εδέσματα και μία ξεχωριστή πρόταση μεζέ που παντρεύει το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Η ταβέρνα βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Ασίνου.
Πληροφορίες και κρατήσεις 99352500 , 99440330.

Eστιατόριο Ιεράμπελος
Το εστιατόριο Ιεράμπελος στο χωριό Φαρμακάς, θα προσφέρει ανήμερα Θεοφανίων ένα εορταστικό δημιουργικό μπουφέ, δίπλα στο τζάκι, στη ζεστή ατμόσφαιρα του εστιατορίου, με δωρεάν ξενάγηση στο Οινοποιείο Santa Irene και δωρεάν γευσιγνωσία των βραβευμένων κρασιών του.
Για κρατήσεις 22515515.

Ταβέρνα Ποταμός της Μηλίτσας
Με γιορτινή διάθεση και πολλές επιλογές παραδοσιακών εδεσμάτων σε ένα πληθωρικό Buffet, η ταβέρνα Ποταμός της Μηλίτσας που αγκαλιάζει η φύση, ανάμεσα στο καταπράσινο των δέντρων και τον παφλασμό από τα νερά του ποταμού, περιμένει εσένα και την οικογένειά σου ανήμερα Θεοφανίων, με το τζάκι αναμμένο, για να προσφέρει νόστιμές και ξεχωριστές στιγμές με τις παραδοσιακές της γεύσεις και φιλοξενία.
Πληροφορίες και Κρατήσεις 22643315 , 99541498

Ταβέρνα Σουβάντζα
Η ”Ταβέρνα Σουβάντζα” είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα απο τη Λευκωσία και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία του χωριού Αγροκηπιά. Διαθέτει έναν όμορφο, ζεστό και φιλόξενο χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικούς κυπριακούς μεζέδες σχάρας και μαγειρευτούς, πάντα φτιαγμένους με φρέσκα και αγνά υλικά. Και το μεσημέρι των Φώτων.
Κάντε έγκαιρα τις κρατήσεις σας στα τηλέφωνα 22633360 & 99726230.

Two Flowers
Όλοι έχουν να λένε για τις λιχουδιές, που φτιάχνει η κυρία Φρόσω, αλλά και τη φοβερή σούβλα του κύριου Γιώργου στο εστιατόριο Two Flowers στον όμορφο Πεδουλά. Καθημερινά, αλλά και τις Κυριακές, οι φούρνοι πυρώνουν και τα ταψιά και τα τηγάνια γεμίζουν με καλομαγειρεμένα φαγητά, που φτιάχνουν με αγάπη και μεράκι. Πάντοτε με ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η γύρω περιοχή και ακολουθώντας αυθεντικές, πατροπαράδοτες συνταγές! Το ίδιο ακριβώς σκηνικό θα στηθεί και το μεσημέρι των Φώτων, οπότε θα στηθεί ένα άκρως γιορτινό μπουφέ.
(22952372, φαξ: 22952235) Φιλοξενίας 26, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας. Δ-Κ από τις 07.00-24.00.

Amiandos Gardens
Την ημέρα των Φώτων 6 Ιανουαρίου, στο εστιατόριο Amiandos Garden στον Αμίαντο, θα στηθεί πιο πλούσιο μπουφέ, με σούβλες και πιάτα της κυπριακής κουζίνας και σε περιμένει για να σε χορτάσει.
(25552691) Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου 1, Αμίαντος, Λεμεσός. 

Το Πατρικόν
Στη σάλα του Πατρικού στο χωριό Τερσεφάνου θα σε υποδεχθούν και το μεσημέρι των Θεοφανίων. Εδώ θα απολαύσεις το νέο μενού στο Πατρικό με τίτλο Υλικά, που έχει να διηγηθεί μία νέα γαστρονομική ιστορία, όπου η σύγχρονη κυπριακή κουζίνα βρίσκει την στέγη της. Η πρώτη ύλη παρμένη από την κυπριακή γη πρωταγωνιστεί, ώστε διά χειρός του σεφ Κυριάκου Φώκου να μας δώσει ένα καινούργιο μενού με σύγχρονες κυπριακές γεύσεις, στην ξεχωριστή σάλα του Πατρικού.
Αυτή την φορά η φιλοσοφία του σετ μενού εξελίσσεται ελαφρώς, περιέχοντας εκτός από πιάτα που μπαίνουν στην μέση, και κυρίως πιάτα. Το μενού περιέχει εκτός των υπολοίπων, κρέατα και θαλασσινά, ενώ η δημιουργικότητα του σεφ, πιο ώριμη από ποτέ, θα καταπλήξει με το παιχνίδι γεύσεων στο οποίο καταφέρνει να παντρέψει με αρμονία τα υλικά μεταξύ τους. Επίσης ο σεφ και η ομάδα του όπως πάντα έχουν προνοήσει και για πρόσθετο δημιουργικό Vegan και Vegetarian μενού, το οποίο ήδη έχει αποκτήσει την δική του φήμη και καθιερωθεί στο πέρασμα των χρόνων!
Πληροφορίες και κρατήσεις  24424831.
 

ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Γευσηκλέους 62
Αν πάλι θες να μείνεις στην πρωτεύουσα, το εστιατόριο Γευσικλέους 62 είναι πανέτοιμο να σε σερβίρει με τις απίθανες επιλογές από πιάτα κατσαρόλας, σχάρας καθώς και από τον παραδοσιακό τους ξυλόφουρνο. Ολόφρεσκα και αγνά κυπριακά προϊόντα με γεύσεις από... γιαγιά όπως λένε και οι ίδιοι σε ένα αυθεντικό, εστιατόριο που θα μείνεις φουλ χορτάτος και ευχαριστημένος.
Κάνε την κράτηση σου στο 22 252323.

Η Ταβέρνα του Θεοδόση
Σε ένα παράδρομο από τον κεντρικό δρόμο της Πάνω Δευτεράς θα βρεις μία κλασική, παραδοσιακή ταβέρνα, περιποιημένη και φροντισμένη. Ένας όμορφα αισθητικά εσωτερικός χώρος, με τζάκι για τα κρύα βράδια του χειμώνα, μικρά και μεγαλύτερα εργαλεία της κυπριακής αγροτικής ζωής και μαυρόασπρες φωτογραφίες στους τοίχους σε περιτριγυρίζουν. Όσο για το μενού του, σ' αυτό θα βρεις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις. Και το μεσημέρι των Θεοφανίων. 
Κάνε κράτηση στο 22621537.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close