Eating News , Εστιατόρια

Η κ. Αργυρώ στο χωριό φτιάχνει αυθεντικό κυπριακό φαγητό

Πάμε για σούβλα και πλούσιο, κυπριακό μεζέ σε μια από τις πιο αυθεντικές ταβέρνες στο χωριό!

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2022

Οι Κυριακές μας είναι για εξορμήσεις στα χωριά της Κύπρου μας. Ειδικά όταν πρόκειται για αυτά τα γραφικά χωριουδάκια, με τα στενά δρομάκια και τις πλατείες, με τους ντόποιους κατοίκους που σε περιμένουν για να σε υποδέχθούν με μια ζεστή και φιλόξενη κουβέντα.

Ειδικά δε αν συνοδεύονται και από καλό φαγητό, σπιτικά φτιαγμένο, τότε δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο... 

Εξ ου κι εμείς εδώ στο Check In Cyprus αναζητούμε συνεχώς εκείνα τα στέκια στην κυπριακή ύπαιθρο που μας σερβίρουν καλοφτιαγμένο φαγητό. 

Μία καλή λοιπόν αφορμή για μονοήμερη εξόρμηση εκτός πόλης, αποτελεί το χωριό Γούρρι, το οποίο προσφέρεται τόσο για φαγητό με καλή παρέα όσο και για βόλτα στα σοκάκια του χωριού. Εκεί μάλιστα θα συναντήσεις το γραφικό εστιατόριο του χωριού Άγιος Γεώργιος με τους πιο πρόσχαρους και ανοιχτόκαρδους οικοδεσπότες. Την κυρία Αργυρώ και τον κύριο Παναγιώτη, οι οποίοι σου ετοιμάζουν ποιοτικό κυπριακό φαγητό του τόπου μας.

Όλοι μάλιστα όσοι έχουν περάσει από εκεί, έχουν να λένε για τη σπεσιαλιτέ της κ. Αργυρώς (ετοιμάζεται με προπαραγγελία) που δεν είναι άλλη από τον πετεινό κρασάτο, αλανιάρη, όπως μας τον χαρακτήρισε. Ψήνεται στο φούρνο (και γίνεται λουκούμι) μαζί με πορτοκάλι, μήλο, φρέσκο κρεμμυδάκι, καρότο και μπορείς να τον συνοδεύσεις με τις πεντανόστιμες οφτές πατάτες φούρνου ή ταλιατέλες βραστές.

Από την άλλη, ο κύριος Παναγιώτης θα σου ετοιμάσει καλοψημένη σούβλα αρνί, κοτόπουλο και χοιρινό, λουκάνικο, χαλλούμι οφτό, πάντα υπό την επίβλεψη της κυρίας Αργυρώς, η οποία θα σου σερβίρει παράλληλα τα πιο μυρωδάτα μακαρόνια του φούρνου από τα χεράκια της.

Όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις είτε σε μερίδες είτε ως μέρος του μικρού ή μεγάλου μεζέ με την παρέα σου.

Στο τέλος μάλιστα, οι ιδιοκτήτες σε κερνούν τους πιο τραγανούς, παραδοσιακούς και μελωμένους λουκουμάδες για να κλείσει η μέρα σου γλυκά.

Τιμές: Mini μεζές 15 ευρώ ανά άτομο/ Full μεζές 18  ευρώ ανά άτομο

(22 633755) Γρηγόρη Αυξεντίου 36, 2615, Γούρρι, επ. Λευκωσίας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close