Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το εντυπωσιακό (σημερινό) θέαμα στον περίφημο κρεμαστό καταρράκτη της Κύπρου

Οι ευεργετικές βροχές χαρίζουνένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2022

Ο φετινός χειμώνας μάς χάρισε ήδη αρκετές βροχές, ιδιαίτερα ευεργετικές για τη γη. Το έδαφος ποτίστηκε ήδη και το νερό άρχισε να ξεχειλίζει από παντού: φράγματα, λίμνες και πηγές.

Και ο χειμώνας μόλις άρχισε!

Ως εκ τούτου, πέρα από το πράσινο που θα πλημμυρίσει όλη την πλάση, έκαναν την εμφάνισή τους και τα ρυάκια, οι καταρράκτες ακόμα και οι λίμνες, που δημιουργήθηκαν, με το νερό να ρέει άφθονο.

Αυτό αντίκρισαν και όσοι έτυχε σήμερα να βρεθούν στο Πραστειό Αυδήμου, ένα χωριό της επαρχίας Λεμεσού, όπου δεσπόζει ο περίφημος κρεμαστός καταρράκτης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Κλειούφας.

Πρόκειται για ένα τοπίο που προσφέρει ένα θέαμα μοναδικό και εντυπωσιακό τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επισκέπτες που σπεύδουν να το απολαύσουν και να το φωτογραφίσουν.

Το βίντεο, που ανήρτησε στη σελίδα «Τοπία της Κύπρου / Landscapes of Cyprus» ένας χρήστης του Facebook, δείχνει τα νερά του καταρράκτη να πέφτουν ορμητικά, δημιουργώντας ένα σχεδόν απόκοσμο σκηνικό.

 

 

Βρίσκεται νότια της κοινότητας Πραστειού-Αυδήμου, σε μια περιοχή με ιδιαίτερη μορφολογία και ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Ο ημικύκλιος σχηματισμός των βράχων, από τα οποία πέφτουν ορμητικά τα νερά του καταρράκτη από ύψος περίπου 25 περίπου μέτρων, χαρίζει ένα από τα ομορφότερα και σπανιότερα φαινόμενα της κυπριακής υπαίθρου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close