Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10+1 ξεχωριστά εστιατόρια για έξοδο Σάββατο βράδυ στη Λευκωσία

Τα βράδια μας στη Λευκωσία θέλουν καλή παρέα καικαλό φαγητό σε ατμοσφαιρικά μαγαζιά!

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2022

Είναι αυτά τα Σαββατόβραδα που θέλεις να ξεφύγεις, να περάσεις καλά και να... απολαύσεις ωραία ατμόσφαιρα, ζεστό περιβάλλον, εκλεπτυσμό, φινέτσα και φυσικά ένα πολύ καλό φαγητό σε έναν χώρο που θα σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας ματιά!

Και στη Λευκωσία υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείς να πας και να περάσεις καλά. Είναι όμως και εκείνα τα μέρη που ξεχωρίζουν χάρη στην ατμόσφαιρα, τον χώρο και το εκλεπτυσμένο μενού τους, που θέλεις να τα επισκέπτεσαι με κάθε ευκαιρία.

Το Check In Cyprus σου προτείνει 11 εστιατόρια στην πρωτεύουσα με καλό φαγητό, signature cocktails, κρασί και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ιδανικά για βραδινή έξοδο. 

Mouson Bar & Restaurant 
To Mouson Bar & Restaurant στη Λευκωσία προορίζεται για αυτά τα βράδια που θες να περάσεις πραγματικά καλά. Κομψή διακόσμηση και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με ένα ανανεωμένο και πολύ ενδιαφέρον μενού. Καπνιστή Burrata, Sea Bass Tartar, Mushroom Risotto, Ribeye κ.ά. είναι κάποια από τα πιάτα του νέου μενού που θα κλέψουν την καρδιά σου. Μην παραλέιψεις να συνοδεύσεις το φαγητό σου με τα ενδιαφέροντα cocktails ή ένα από τα κρασιά της κάβας, αλλά και desserts επιλογές όπως τριλογία σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια και gelato βανίλια καθώς και η vegan επιλογή από μους μαύρης σοκολάτας, χαρουπόμελο και θαλασσινό αλάτι και κριτσίνι sourdough.
(22 664444) Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία. Τρ-Παρ 18.00-01:00 & Σ-Κ 10.00-01:00.

Olio Restaurant 
Το Olio βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας στην οδό Στασικράτους 26. Αριστοκρατικό περιβάλλον, υψηλή γαστρονομία και αισθητικήζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο εμπνέεται από τη Mεσογειακή γαστρονομική κληρονομιά της μαγειρικής στα κάρβουνα και το λάδι ελιάς που χρησιμοποιείται σε όλα τα πιάτα. Τα πιάτα δημιουργούνται από υψηλής ποιότητας καυσόξυλα και τα καλύτερα υλικά του νησιού και εξέχουσες φάρμες απο όλο τον κόσμο. Ο executive σεφ Νίκος Ψηλός μαζί με τον Head Chef μας Κώστα Δολιανίτη συνδύασαν την κλασική και σύγχρονη κουζίνα και δημιούργησαν ένα μενού με πλούσια παλέτα γεύσεων καλύπτοντας μέχρι και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες της Μεσογειακής κουζίνας, και όλα τα γούστα.
(22 424270) Στασικράτους 26. Τρ-Παρ 17:30-01:30 & Σ12:00-01:30, Κ 12:00-20:00.

Pralina Experience
Το Pralina Experience στην Στασικράτους είναι από τα αγαπημένα στέκια της πρωτεύουσας. Λαμπερό και πάντα ενυπωσιακό, σε υποδέχεται με ένα ανανεωμένο μενού, που περιλαμβάνει πιάτα όπου συνυπάρχουν τα ποιοτικά υλικά και η δημιουργικότητα. Η λίστα κρασιών του επίσης θα σε εντυπωσιάσει όπως και η εξυπηρέτηση αλλά και τα γλυκά του! 
(22 665588) Στασικράτους, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-23.00.

Tocayo 
Το βραβευμένο εστιατόριο της οδού Πρεβέζης με τη μίνιμαλ chic διακόσμηση, έχει καταφέρει να κερδίσει τον ουρανίσκο μας με τα πολυσυζητημένα και ψαγμένα πιάτα του, που προέρχονται από την Νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική. Τα dumplings με γαρίδες, με μελάνι από καλαμάρι, πουρέ καρότου και ginger, σάλτσα ponzu και κόλιανδρο, καθώς επίσης και το ξεχωριστό Tuna tartar του, το Beef carpaccio, είναι τα πιάτα που σου προτείνουμε να δοκιμάσεις. Από γλυκά δοκίμασε μπριός με άσπρη κρέμα, cheesecake raspberry & μους λεμόνι με θρυμματισμένο πάγο.
(70088089)  Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Δ-Παρ 19:00-01:00 & Σ-Κ 12:00-17:00 & 19:00-01:00.

Think 30
Το κλασικό all day bar & restaurant που μετατρέπεται τα βράδια του Σαββάτου σε έναν από τους must place προορισμούς. Καθαρές γεύσεις και πιάτα μεστά, μεσογειακά fusion πιάτα με φρέσκες γευστικές πινελιές που προκαλούν έκπληξη. Για starter μπορείς να επιλέξεις την pumpkin soup με homemade crouton και fresh herb oil, το ριζότο milanese, chicken ballotine με λαχανικά και πολλές άλλες γκουρμέ επιλογές. Για επιδόρπιο την must τάρτα με άσπρη και λευκή σοκολάτα ή το λαχταριστό bannoffee με καραμελωμένη μπανάνα.
(22333808) Στασικράτους 30, Λευκωσία.  Δ-Κ 10:00-24:00

 

Rous Restaurant
Το αγαπημένο fine dining της πρωτεύουσας που ξεχωρίζει χάρη στην πρωτότυπη κουζίνα του, βασισμένη στη ροή της ιστορίας της Κύπρου, παρουσιάζει αυτές τις μέρες το Chapter 9 του μενού a la carte. Από τα κυρίως πιάτα θα γευτείς Beef fillet Black Angus, dumplings γαρίδας με κρέμα από κολοκάσι και μάνγκο, εξαιρετικά ριζότο, raviolini parmesan, και από γλυκά λευκή σοκολάτα με καραμέλα και παγωτό κουμανταρίας, lemon tart μαζί με coconut lemon sorbet και πολλά άλλα υπό τη συνοδεία κορυφαίων κρασιών θα αφήσουν τον ουρανίσκο σου απόλυτα ικανοποιημένο. 
(22 760720) Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία. Δ-Παρ 19.00-23:30 & Σ 19:00-23:30 (Κυριακή κλειστό).

Scale Restaurant
Ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθείς το MAP HOTEL είναι το Scale Restaurant, που δεσπόζει στο ισόγειο του ξενοδοχείου. Αριστοκρατία, εξαιρετική γαστρονομία σε τέλεια ισορροπία και συνδυασμό και ένα μοντέρνο, μεσογειακό μενού που φέρει την υπογραφή του σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου, με πιάτα φτιαγμένα με άριστες πρώτες ύλες και ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο βραδινό μενού, ξεχωρίζουν το Veal cheekπαστίτσιο με μπεσαμέλ τρούφας, πάστα ντομάτας συνδυασμένο με ραβιόλι και γέμιση χαλλούμι, ξεχωριστές επιλογές από κρέας όπως το striploin tagliatta κ.ά. Για επιδόρπιο μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το μιλφέιγ με κρέμα πατισερί και μαρμελάδα φράουλας, το chocolate cookies με τριμμένο μπισκότο και παγωτό βανίλια! 
(22444999)  Στασίνου, Λευκωσία. Δ-Παρ 07:00-01:00 & Σ-Κ: 07:00-01:00. Για Δείπνο: 19:00-23:00

Bottega Amaro
Το δημοφιλές all day bar/restaurant της Πινδάρου με την υπέροχη ατμόσφαιρα και την ιδιαίτερα νόστιμη κουζίνα σε περιμένει με ένα μενού που φλερτάρει με την Ιταλία. Συνδυάζει επιλογές από εξαιρετική pasta και πίτσες καθώς και πιάτα όπως μπέργκερ, κρεατικά, μέχρι και λαβράκι φιλέτο καθώς και steaks. Μην παραλείψεις να συνοδεύσεις τα πιάτα σου με εκλεκτά κοκτέιλ, κρασιά ή και μπύρες. Για επιδόρπιο προτείνουμε να δοκιμάσεις τα τιραμισού, σοκολάτα creme broule, cheesecake, pavlova, calzone κ.ά.
(22 777270) Πινδάρου 14, Λευκωσία. Δ-Κ: 12.00-23.00.

Rokoko
Cool, κομψό και φινετσάτο στο κέντρο της πόλης. Sερβίρει γεύσεις από Ιταλία με ιδιαίτερη έμφαση στην πίτσα και τα ζυμαρικά, αλλά και ριζότο, πιάτα με κοτόπουλο φιλέτο και στέικ καθώς και σαλάτες. Ωραία cocktails, φιλική εξυπηρέτηση και ψαγμένες μουσικές για ένα absolutely special σαββατόβραδο. Για να φύγεις απόλυτα ικανοποιημένος δοκίμασε την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που δεν είναι άλλο από το  calzone με νουτέλα και τυρί μασκαρμπόνε.       
(22254525) Χριστόδουλου Σώζου 21, Λευκωσία. Δ-Κ: 19:00-24:00.

 

Εστιατόριο Μπέμπα
Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που σε κερδίζει μεμιάς. Εδώ θα απολαύσεις νόστιμες κυπριακές και ελληνικές γεύσεις που θα σου θυμίσουν πιάτα από μαμά και γιαγιά. Η Μπέμπα στην Πινδάρου σε περιμένει για μοναδικά πιάτα. Για ορεκτικό μην παραλείψεις το βοδινό καρπάτσιο με τραγανό κρεμμύδι, πιπέρι, ρόκα και παρμεζάνα καθώς και τα κυρίως πιάτα όπως ψαρονέφρι με σάλτσα χαρουπόμελου και οφτή πατάτα με κρέμα γιαουρτιού, κριθαρότο με γαρίδες και τσίλι, λαβράκι φιλέτο με αλμυρίκια, baby πατάτες και vierge κ.ά.. Από γλυκό δοκίμασε την Καρυδόπιτα με κρέμα πατισερί, τον παραδοσιακό μπακλαβά με παγωτό μαστίχας, λαχταριστό semmifredo με παγωτό κ.ά.
(22 252626)  Οδός Πινδάρου 2, Λευκωσία Δ-Σ: 12:30-15:30 & 19:00-23:00.      

                 

Cook Shop
Μικρό και χαριτωμένο, το Cook Shop στην καρδιά της Λευκωσίας μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή επιλογή για έξοδο στην πόλη, για καλό φαγητό. Άλλωστε, το μενού του διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητά του, σερβίροντας αγαπημένες γεύσεις από την ευρωπαϊκή κουζίνα, φτιαγμένες με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Ορεκτικά, σαλάτες, στέικ και τα κυρίως πιάτα που όλη η Λευκωσία αγαπά (νόστιμη μπριζόλα, Herb Crust Chicken Fillet, Brazilian Grilled Picanha Steak αλλά και επιλογές από το Seafood & Vegan Menu), καθώς επίσης και γλυκά θα κάνουν την έξοδο σου άκρως απολαυστική.
(99 012307) Πινδάρου 6Α.                                                                                                                                                  

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close