Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι 7 νέες και ωραίες αφίξεις που πρέπει να ξέρεις

Τα νέα μέρη για φαγητόπου έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στη συμπρωτεύουσα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2022

Παρόλο που διανύουμε μία δύσκολη περίοδο -η οποία έπληξε όσους τομείς εξαρτώνται από την κοινωνική επαφή, όπως ο τομέας των ξενοδοχείων, της εστίασης και της ψυχαγωγίας-, εντούτοις το γαστρονομικό σκηνικό στη χώρα ανανεώνεται συνεχώς.

Αυτή την περίοδο εμφανίστηκαν αρκετά νέα μαγαζιά που προσφέρουν πολύ καλές επιλογές για καφέ και φαγητό, μεσημέρι και βράδυ, αλλά και φαγητό στα γρήγορα.

Η Λεμεσός ειδικότερα αυτή την περίοδο υποδέχθηκε, αρκετούς χώρους, εκλεπτυσμένους και σικάτους, μικρούς και μεγαλύτερους, αλλά και food truck τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους, στήνοντάς μας στην ουρά για νόστιμο street food.

Οι 7 νέες αφίξεις που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα στη συμπρωτεύουσα προσφέρουν επιλογές που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Γι' αυτό και αξίζουν την προσοχή σου! 

la_caleta_-_4.jpg

Το La Caleta στο εμβληματικό The Icon, ατενίζει τον κόλπο της Λεμεσού (εξ ου και το όνομα), με ένα εκτυφλωτικό περιμετρικό πλάνο, από το οποίο δυσκολεύεσαι να σηκώσεις τα μάτια σου. Αυτή η νέα προσθήκη στη λίστα των απανταχού εκτιμητών του καλού φαγητού και των επίδοξων instagramer, οι οποίοι θα μπορέσουν να αρπάξουν με τον φακό τους μερικές εξαιρετικές στιγμές γαστρονομικής απόλαυσης, έχει κάνει και επίσημα την εμφάνισή της εδώ και μερικές εβδομάδες. Το μοναδικό εστιατόριο της Λεμεσού που βρίσκεται σε ύψος 65 μέτρων, στεγάζεται στον 10ο όροφο του The Icon και αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα projects της πόλης. Η απρόσκοπτη θέα της θάλασσας της Λεμεσού εξωτερικά και η αβίαστα casual πολυτέλεια εσωτερικά, εξυψώνουν τις αισθήσεις και αποτυπώνουν απόλυτα την ουσία του μεσογειακού τρόπου ζωής. Το εξαιρετικό και μεταβαλλόμενο, ανάλογα με την εποχή, μενού είναι αποτέλεσμα του ταλέντου, της επίμονης δουλειάς και των εμπειριών του Γάλλου Chef Bastien Lhabitant, ο οποίος δημιούργησε ένα «πειραγμένο» μεσογειακό ύφος, γεμάτο γεύσεις, μυρωδιές και… duende! Η φιλοσοφία πίσω από τις δημιουργίες του, είναι ένα sharing style μενού, αν και αφού δοκιμάσετε, θα δυσκολευτείτε πολύ να μοιραστείτε τα πιάτα με άλλους. Σε άμεσο διάλογο με το φαγητό βρίσκεται και η διακόσμηση του χώρου, η οποία συνδυάζει μοναδικά τα χρώματα της γης και της θάλασσας και εκφράζει απόλυτα την ουσία της Μεσογείου, συστήνοντάς μας, μια πιο ισπανική αισθητική. Το ντουέτο «ανυπέρβλητη θέα – μοναδικό φαγητό», απογειώνεται με την υποδειγματική εξυπηρέτηση που απολαμβάνουν οι θαμώνες του εστιατορίου. Το εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό, ενισχύει και συμπληρώνει τη συνολική εμπειρία του La Caleta. Το εστιατόριο, έχει ανεβάσει αυλαία και είναι έτοιμο να μυήσει τους επισκέπτες του σε μια all-day εμπειρία, η οποία ξεκινά από το brunch και - καθώς απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα της Λεμεσού - ολοκληρώνεται με δείπνο και κοκτέιλ, ενώ παράλληλα, αξιόλογοι καλλιτέχνες χρωματίζουν μουσικά την ατμόσφαιρα. Για την άνεση και την ευκολία του κοινού, έχουν διαμορφωθεί 125 θέσεις στάθμευσης, ενώ υπάρχουν και δύο ανελκυστήρες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μετάβασή τους στο εστιατόριο.
(25 252404 | reservations@lacaletacy.com/ lacaletacy.com)  Λεωφ. Γεωργιού Α’ 89, 4048 Γερμασόγεια, Λεμεσός.

Lithos Concept Bar
Η νέα πρόταση της Λεμεσού, λοιπόν, συστήνεται ως Concept Bar, το οποίο σου δίνει την επιλογή για φαγητό στο εστιατόριο του, αλλά και την επιλογή του ποτού με συνοδευτικά καθισμένος σε ένα από τα κομψά stool του. Τα σαββατοκύριακα μάλιστα, σε περιμένει από νωρίς και για brunch! Στο εσωτερικό του λοιπόν κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, με τους εντυπωσιακούς πολυελαίους να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Βελούδινα υφάσματα, άνετοι καναπέδες, και πολλά φυτά συμπληρώνουν το μαγικό σκηνικό και ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα. Δυνατό του σημείο το μεγάλο ενημερωμένο μπαρ του. Στο μενού θα βρεις σαμπάνιες, κρασιά (με ετικέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία), κλασικά και signature cocktails, και άλλα αλκοολούχα ποτά όπως βότκα, τζιν, τεκίλα, ρούμι, μεγάλη ποικιλία σε ουίσκι, κονιάκ, μπίρες κ.ά. Όσο δε για το φαγητό με το οποίο θα συνοδεύσεις το ποτό σου, θα το επιλέξεις από το μενού με τα street food to share, όπου περιλαμβάνονται επιλογές όπως bao buns, burger sliders, pizza, sushi και platters... Aν όμως επιλέξεις να εισκεφθείς το χώρο για φαγητό, τότε το μενού σού υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι... Στο μενού του λοιπόν θα βρεις ορεκτικά με επιλογές όπως tuna tartare, λαχανικά τεμπούρα, μπρουσκέτες κ.λπ., σαλάτες, κυρίως πιάτα όπως χοιρινά φιλετάκια με προσούτο, λαβράκι, grilled blank angus, αρνίσιο κότσι, καθώς επίσης και μακαρονάδες και ριζότο. Sushi, συνοδευτικά των κυρίως και επιδόρπια θα ολοκληρώσουν το γευστικό σου ταξίδι.  Σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείς.
(25 762761/ www.lithoslimassol.com) Μεσαιωνικό Κάστρο, Λεμεσός. 

The Melting Pot Concept
Στην ιστορική οδό Ελευθερίας στη Λεμεσό, σε μια γειτονιά που περιτριγυρίζεται από όμορφα κτίρια, δημιουργήθηκε μία νέα, άκρως εντυπωσιακή γωνιά, η οποία φιλοξενεί εδώ και μερικές ημέρες όσους απολαμβάνουν τις βόλτες τους στην περιοχή. Ο λόγος για το The Melting Pot Concept, ένα άκρως εντυπωσιακό concept store, αφιερωμένο στις πέντε αισθήσεις. Ένας χώρος που εναρμονίζει το υψηλής αισθητικής interior design, με τα μοναδικά home accessories, τις επιλεγμένες μουσικές, τον καφέ (με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση), τα υγιεινά ροφήματα και τα γεύματα! Ένας χώρος όπου η εμπειρία του shopping (design items που διατίθενται αποκλειστικά στον χώρο) έρχεται να συμπληρώσει τη χαλάρωση και τη γευστική απόλαυση... Εδώ λοιπόν σε περιμένουν ο Παναγιώτης και η Στέφανη, οι οποίοι πέρα από αντικείμενα με εκλεκτό γούστο, έχουν να σου προτείνουν κι ένα ξεχωριστό μενού το οποίο μπορείς να απολαύσεις από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. French toast με αναρή, μπανάνα, ξηρούς καρπούς και dressing καραμέλας, pancakes με μούρα, μασκαρπόνε και καραμελωμένο μπέικον, granola bowl, με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, porridge, με βρώμη, κακάο, μπανάνες, φράουλες, ξηρούς καρπούς και νιφάδες καρύδας, open sandwich και pecan pie είναι μόνο μερικές από τις γευστικές επιλογές που θα βρεις στο μενού! 
(25 109725) Ελευθερίας 133, παλιά Λεμεσός. Τρ-Κ 08.00-24.00.

Fooduro Gourmet & Comfort
Τα food trucks είναι εδώ και καιρό η τάση που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο, με πολλά, νέα στέκια για φαγητό να κάνουν την εμφάνισή τους... στο δρόμο προ(σ)καλώντας σενα κάνεις στάση για να ικανοποιήσεις την πείνα σου!  Τελευταία άφιξη, το Fooduro που μόλις έκανε την εμάνισή του σε δρόμο της Λεμεσού... και συγκεκριμένα στην οδό Ομήρου. Στη νέα καντίνα θα συναντήσεις τον Μάριο, ο οποίος σκοπεύει να σε μυήσει στα μυστικά της ιταλικής πίτσας και του καλτσόνε, που ο ίδιος φτιάχνει μπροστά στα μάτια σου με περίσσια μαεστρία και ταλέντο!  Στο μενού του, θα βρεις οκτώ είδη πίτσας οι οποίες ψήνονται στον επαγγελματικό φούρνο που τοποθέτησε στην καντίνα. Υπάρχουν επιλογές πίτσας από μελιτζάνες parmiggiana, πεπερόνι, προσούτο, μέχρι χορτοφαγική, δύο ορεκτικά που αποτελούνται από σκορδόψωμο και μπρουσκέτα με ντομάτα καθως και δύο είδη καλτσόνε. Εμείς, πέρα από τις λαχταριστές πίτσες του, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις και τα δύο καλοτσόνε, μιας και το ένα περιέχει ένα ζουμερό μπιφτέκι και το άλλο έχει γέμιση νουτέλα... το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου.  Ο Μάριος είναι πανέτοιμος να σε υποδεχθεί καθημερινά από τις 19:00-22:00. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να κανεις την παραγγελία σου για take away καθώς και για delivery μέσως της εφαρμογής wolt.
(99 155791) Ομήρου, Μέσα Γειτονιά 3091, Λεμεσός.

Carousel Cafe Patisserie
Ένα από τα πιο παραμυθένια στέκια της πόλης που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν ιδιαιτέρως τη ζαχαροπλαστική αλλά και τα παραμύθια.  Αυτό είναι το Carousel Cafe Patisserie που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στη Λεμεσό, με σκοπό να σε μυήσει στον μαγικό κόσμο του. Ένα μαγαζί που σίγουρα θα κέντρισε την προσοχή σου, σε περίπτωση που περάσεις από ττην πολυσύχναστη λεωφόρο Μακαρίου στη Λεμεσό (πολύ κοντά στα φώτα της πρώην Fairways, στη διασταύρωση λεωφ. Μακαρίου και Νίκου Παττίχη). Άλλωστε, η ξεχωριστή του διακόσμηση, τα χρώματα και τα αλογάκια καρουζέλ στο εξωτερικό του δεν του επιτρέπουν σε καμία περίπτωση να μείνει απαρατήρητο. Με έμπνευση όπως αποκαλύπτει και το όνομα του μαγαζιού το παιχνίδι καρουζέλ, το παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, στο εν λόγω στέκι θα βρεις ό,τι ποθεί η ψυχή σου σε κέικ, γλυκά, cupcakes και layers cakes. Όλες οι δημιουργίες φτιάχνονται με αγνά υλικά διά χειρός έμπειρων ζαχαροπλαστών που εξασφαλίζουν θεσπέσιες γεύσεις. Όλα αυτά θα τα συνοδεύσεις με καλοφτιαγμένο καφέ, από το πρωί, ενώ μπορείς να απολαύσες και τα πιάτα φαγητού που βγάζει η κουζίνα του (από burger και σαλάτες, brunch και steak). Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις είναι και τα μοναδικά σε γεύση σοκολατάκια του, φτιαγμένα κι αυτά στο μαγαζί, με επιρροές από τη γαλλική και αμερικανική ζαχαροπλαστική. Ένας παραμυθένιος, άνετος και πολύ όμορφος χώρος που αξίζει να επισκεφτείς, όχι μόνο για τη διακόσμηση αλλά και για τα πολύ νόστιμα και διαφορετικά γλυκά του. 
(99595806) Αρχ. Μακαρίου 105, Λεμεσός. 

Anita Gelato Limassol
Η ιστορία αυτής της πολυτελούς μπουτίκ, πάει είκοσι περίπου χρόνια πίσω, σε μια κουζίνα. Εκεί όπου η Anita Avital (μαζί με τη βοήθεια του γιου της) έφτιαχναν τα πιο κρεμώδη και δελεαστικά παγωτά μαζί με σπιτική μαρμελάδα, και τα πρόσφεραν στους φίλους και τους γείτονές τους. Και κάπως έτσι το χόμπι έγινε επάγγελμα. Σήμερα, η Anita Gelato, μετρά χρόνια επιτυχίας στο αυθεντικό, ιταλικό παγωτό με καταστήματα ανά τον κόσμο, από το Σίδνεϊ στη Νέα Υόρκη και τώρα και στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Σαριπόλου. Στη νέα άφιξη λοιπόν της πόλης.... θα μάθεις να απολαμβάνεις αυθεντικό gelato ολόχρονα, με γεύσεις όπως σοκολάτα, καραμέλα, άσπρη σοκολάτα, σοκολάτα φουντουκιού, φρούτα του δάσους, βανίλια Μαδαγασκάρης, cookie cream, mixed berries, acai with fruits, πιστάτσιο, combos mix box γεύσεις και άλλα, με λαχταριστά dressings. Κι όλα αυτά απολαύσεις καθισμένος στον υπέροχο χώρο που έφτιαξαν ή στο χέρι, κάνοντας βόλτα στη διάσημη πλατεία Σαριπόλου στη Λεμεσό. Και αν νομίζεις πως μόνο στο παγωτό θα μείνεις, γελάστηκες μιας και στο μαγαζί προσφέρονται φρέσκοι μυρωδάτοι καφέδες, milkshake, drinks, απίστευτα γλυκά όπως cheesecake μαζί με lotus caramel biscuits, yogurts κ.ά. Αυτή η γλυκιά και γεμάτη gelato μπουτίκ είναι πανέτοιμη να σε υποδεχτεί (κι αν ακόμη δεν την έχεις επισκεφθεί) πρέπει να το κάνεις όπωσδήποτε. 
(25 315656) Σαριπόλου, Λεμεσός.

Train Food Street Gourmet
Γκουρμέ ζουμερά burger, τραγανά φαλάφελ, πίτσες, hot dog και σάντουιτς πολλών... αστέρων! Όπως καταλαβαίνεις είμαστε λάτρεις του street food και δεν περνά στιγμή που να μην ψάχνουμε για νέα στέκια, για εκείνο το "γρήγορο" που θα μας φτιάξει τη διάθεση! Και ψάχνοντας, πέσαμε πάνω στο Train Food Street Gourmet, το food truck που αποτελεί την πιο φρέσκια και εναλλακτική πρόταση στη Λεμεσό, αλλά έρχεται με τους καλύτερους οιωνούς και… ένα άκρως ενδιαφέρον μενού. Πρόκειται για μια απίστευτη καντίνα που κάνει το γύρω της πόλης (εμείς την συναντήσαμε έξω από την υπεραγορά Σκλαβενίτης στην οδό Πάφου στα Πολεμίδια) και σερβίρει από burger μέχρι σάντουιτς και γλυκά, όλα στην πιο γκουρμέ τους εκδοχή. Επνευστές της ο Μάριος Ανδρέου (με εμπειρία στις κουζίνες του εξωτερικού) και ο Θεοκλής Χριστοδούλου. Από το σούπερ δροσερό design της καντίνας, μέχρι τα φρέσκα προσεγμένα υλικά, με σαφή προσανατολισμό στη γκουρμέ φιλοσοφία του street food, και φυσικά γνώσεις και πάθος για την μαγειρική, θα δεις πόσο τέλεια η κινέζικη πάπια με την κουμανταρία (δοκιμάζοντας το Duffy sandwich) και τα καβουροπόδαρα με την ιαπωνική πίτα τάκος και το τυρί κρέμα (στο crab sushi sandwich). Όσο δε για τα γλυκά επιδόρπια, αυτά θα σε ενθουσιάσουν ακόμα περισσότερο, μιας και εδώ θα σου φτιάξουν τα διάσημα ισπανικά churros αλλά και γλυκιά πίτσα, που ξετρελαίνει τους πάντες! Για να το βρεις δεν έχεις παρά αν περάσεις από την περιοχή ή να ενημερώνεσαι από τη σελίδα του στο facebook.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close