Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Γιώργος Καρυδάς εργάστηκε ως μάγειρας τα τελευταία 20 χρόνια σε μεγάλες κουζίνες ξενοδοχείων αλλά και εστιατορίων της Κύπρου. Η σκληρή του δουλειά και το ταλέντο του τον οδήγησε από πολύ νωρίς στη θέση του σεφ. Έτσι, ως επικεφαλής σε κουζίνες πέραν της πείρας που αποκόμισε συνειδητοποίησε πόσα του στερεί αυτό το επάγγελμα που χρειάζεται σκληρή δουλειά και δύσκολα ωράρια.

"Έβλεπα τους μεγαλύτερους σε ηλικία σεφ από μένα που δεν γνώριζαν τα παιδιά τους, δεν ήξεραν τους χαρακτήρες τους. Αυτό δεν ήθελα να συμβεί αυτό σε μένα, να μεγαλώνει το παιδί που κι εγώ να είμαι απών και να βρίσκομαι μέσα σε μία κουζίνα". Αυτό μου απάντησε όταν το ρώτησα πως αποφάσισε να αφήσει τις κουζίνες και να ανοίξει τη δική του κινητή καντίνα την οποία ονόμασε "Το στέκι του Καρυδά".

Πρόκειται για μία παλιά καντίνα η οποία βρισκόταν για χρόνια στον ίδιο χώρο στην Κάτω Δευτερά, 100 περίπου μέτρα από την γνωστή ταβέρνα "Το Σπήλαιο", μπροστά από το βενζινάδικο στη γωνία του δρόμου. Ο Γιώργος αγόρασε την καντίνα, την επένδυσε με ξύλο, έβγαλε έξω μερικά τραπεζάκια και αρχές Σεπτεμβρίου άρχισε δειλά δειλά να την λειτουργεί. "Δεν περίμενα τόση ανταπόκριση. Πάμε ανέλπιστα καλά" μου είπε "και χαίρομαι που βλέπω πελάτες να επιστρέφουν. Αυτό σημαίνει πολλά".
"Το στέκι του Καρυδά" αποτελεί μία παραδοσιακή καντίνα που γνωρίσαμε ως παιδιά εμείς των '80ς-90ς που συνδυάζει στοιχεία της εποχής μας. "Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή η καντίνα είναι κλασικό-μοντέρνα ναι" συμφωνόντας με τον χαρακτηρισμό που του ανέφερα.

Ο Γιώργος ξεκίνησε με μόλις έξι κωδικούς στο μενού του για την ώρα μέχρι να αρχίσει να στρώνει η δουλειά. Σήμερα στην καντίνα θα βρεις δύο διαφορετικά, κλασικά κυπριακά και χορταστικά σάντουιτς, βοδινό μπέργκερ, φιλέτο κοτόπουλο μπέργκερ, το κλασικό και αγαπημένο κλαμπ σάντοιυιτς όπως το μάθαμε εμείς τα παιδιά των 80ς-90ς και μία σαλάτα κοτόπουλο. Ο Γιώργος ήθελε να προσφέρει απλές και γνωστές γεύσεις, το παραδοσιακό street food όπως το γνωρίσαμε χωρίς γκουρμεδιές και άλλες φλυαρίες.

Αν θα βρεθείτε στην Κάτω Δευτερά καντε μία στάση στο "Στέκι του Καρυδά" και δοκιμάστε το κλασικό του street food.
H καντίνα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 08.00-16.00 ενώ μελλοντικά θα ανοίγει και Σάββατα. Πληροφορίες: 96790444
Σχετικά
"Mυστικοί πελάτες" πήγαν σε 200 κυπριακά εστιατόρια κι αυτά είναι τα συμπεράσματά τους
Mυστική αξιολόγηση κέντρων εστίασης στην Κύπρο
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο Tocayo
Ο σεφ Ανδρέας Ανδρέου υποδέχεται μία ξεχωριστή προσωπικότητα του παγκόσμιου χώρου του sommellerie
Κάτι άλλαξε στην παραγωγή της μπίρας ΚΕΟ
H KEO έκανε ένα τεράστιο βήμα αναβάθμισης της παραγωγικής διαδικασίας της μπύρας της
Δύο μοναδικές βραδιές υψηλής γαστρονομίας, με τον αστεράτο Chef Vítor Matos
Sky Stars Culinary Series με τον διπλά βραβευμένο με Αστέρι Michelin Σεφ Vítor Matos
Σ' αυτό το ταβερνάκι γράφονται οι πιο νόστιμες ιστορίες
Εδώ ο κ. Φίλιππος, παρουσιάζει ένα μενού ύμνο στις παραδοσιακές συνταγές του νησιού μας
Για ένα μόνο βράδυ: «All You Can Eat Spare Ribs» σε δημοφιλές στέκι
Mόνο για αυτήν την Παρασκευή... απολαμβάνεις όσα Spare Ribs αντέχεις
Red Sheep Coffee Co - Νέα εποχή… και με νέα φιλοσοφία, στο κατάστημα της Λακατάμιας
Ανανέωση με μοντέρνο σχεδιασμό και νέα φιλοσοφία
Καμασιάς: Η ψυχή της κυπριακής ταβέρνας στο Παραλίμνι
Με πιάτα που «μυρίζουν» παράδοση και φιλοξενία, ο Καμασιάς συνεχίζει να προσφέρει γεύσεις αυθεντικές, φτιαγμένες με αγάπη και φροντίδα, κρατώντας ζωντανή τη μαγεία της κυπριακής κουζίνας.
Νοέμβριος στο Ιστορικόν: Ο καιρός αλλάζει, η γεύση μένει ίδια
Στον Άγιο Δομέτιο, ένα ταβερνάκι που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη κυπριακή κουζίνα συνεχίζει να κερδίζει καρδιές — και φέτος, μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους των Cyprus Eating Awards 2025
Εμπειρία στο COOKNOOK: Όταν η high-end γαστρονομία συναντά την καθημερινότητα στη Λευκωσία
Ένας παράδεισος γεύσης και στιλ στην πρωτεύουσα
30 υπέροχα μέρη για έξοδο Σάββατο βράδυ στη Λευκωσία
Πού να βγεις και να περάσεις καλά στην πρωτεύουσα