Οι τουριστές (από τον Απρίλιο) θα πληρώνουν για να δουν την Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει να επιβάλει ένα τέλος 300 μπατ (8 ευρώ περίπου) στους ξένους τουρίστες από τον Απρίλιο, για να αναπτύξει αξιοθέατα και να καλύψει την ασφάλιση ατυχημάτων για αλλοδαπούς που δεν μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Η Ταϊλάνδη, ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ασίας, έχει πληγεί σοβαρά από μια τουριστική ύφεση που έχει προκληθεί από την πανδημία, με περίπου 200.000 αφίξεις πέρυσι, σε σύγκριση με σχεδόν 40 εκατομμύρια το 2019.

Οι πρόσφατες προσπάθειες για την αναζωογόνηση του τομέα περιπλέκονται από την ταχεία παγκόσμια εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

«Μέρος του τέλους θα χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα των τουριστών», δήλωσε στο Reuters ο κυβερνήτης της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης, Γιουθασάκ Σουπασίρν.

«Έχουν υπάρξει στιγμές που οι ασφαλίσεις δεν μπορούσαν να καλύψουν τους τουρίστες και έτσι τις πληρώσαμε οι ίδιοι», λέει, προσθέτοντας ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών.

Το τέλος προστίθεται σε μια λίστα απαιτήσεων σε ξένους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν την Ταϊλάνδη, οι οποίες περιλαμβάνουν προπληρωμή για τεστ COVID-19, διαμονή σε ξενοδοχείο ή καραντίνα και ασφάλιση με κάλυψη θεραπείας COVID-19 τουλάχιστον 50.000 δολαρίων.

Η Ταϊλάνδη κατήργησε τα αυστηρά μέτρα καραντίνας τον Νοέμβριο και προχώρησε σε ένα πρόγραμμα “Test & Go” για τους εμβολιασμένους επισκέπτες, αλλά τα έθεσε ξανά σε λειτουργία στα τέλη του περασμένου μήνα, λόγω ανησυχιών σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Το νέο τέλος θα τιμολογείται μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια και αποτελεί μέρος των σχεδίων της κυβέρνησης για βιώσιμο τουρισμό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας.

Η Ταϊλάνδη αναμένει μεταξύ 5 και 15 εκατομμύρια αφίξεις ξένων φέτος, ανάλογα με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στις κύριες τουριστικές αγορές της.

Οι ξένοι τουρίστες αναμένεται να αφήσουν 800 δισεκατομμύρια μπατ Ταϊλάνδης (23,97 δισεκατομμύρια δολάρια) φέτος, λέει.

Ο κορυφαίος επιχειρηματικός όμιλος της Ταϊλάνδης προβλέπει αφίξεις 5 με 6 εκατομμυρίων ξένων τουριστών για φέτος.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30