Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Χαλαρές βόλτες σε ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Λευκωσίας

Το ιδανικό σημείο για περίπατο, βόλτες και άθληση

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2022

Ο χειμώνας μπορεί να έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά τίποτα δεν μας σταματά από τις βόλτες μας! Βάλε σακάκι και φύγαμε για βόλτα στο Γραμμικό Πάρκο του Πεδιαίου στη Λευκωσία! 

Το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, είναι ένας πεζόδρομος μήκους 14 χιλ. που εκτείνεται κατά κύριο λόγο στους δήμους Λακατάμειας και Στροβόλου. 

Εκεί μπορείς να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Θα δεις πλούσια βλάστηση, θα ακούσεις τον μοναδικό ήχο του νερού και το κελάηδημα των πουλιών, και την όχθη του ποταμού σε πρώτο πλάνο, όπου μπορείς ανά πάσα στιγμή να απαθανατίσεις το πανέμορφο τοπίο που ξεδιπλώνεται μπροστά σου.

Το σημείο είναι ιδανικό για περπάτημα, να απολαύσετε τη φύση, αλλά και μια βόλτα με το ποδήλατο, καθότι υπάρχει και ποδηλατόδρομος. Ο ποδηλατόδρομος αρχίζει από το γεφύρι νότια του Προεδρικού Μεγάρου, περνά μέσα από τον ευκαλυπτώνα / πάρκο του Προεδρικού, διέρχεται μέσα από την κοίτη του Πεδιαίου κοντά στον παραδοσιακό πυρήνα των Αγίων Ομολογητών και κάτω από τη γέφυρα της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, καθώς ενώνεται με το Πάρκο απέναντι από την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου κοντά στο Γιώρκειο. 

Στη συνέχεια περνά κάτω από τη γέφυρα της οδού Χείλωνος και καταλήγει στο χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ραντεβού στη φύση λοιπόν, για περίπατο, βόλτα, γυμναστική, περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο σου σε ένα από σε ένα από τα ωραιότερα και φυσικά σημεία της πρωτεύουσας!

Πιο κάτω, σου παραθέτουμε και τις φωτογραφίες που ανήρτησε ο Δήμος Λευκωσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του, προσκαλώντας μας για βόλτα στην πρωτεύουσα: 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close