Θέατρο , News

Αν είσαι καλλιτέχνης, παραμυθού, σκηνοθέτης, ηθοποιός κ.λπ., αυτό σε αφορά

Γι' αυτό συνέχισε να διαβάζεις

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2022

Είσαι καλλιτέχνης; Μήπως είσαι παραμυθού; …Σκηνοθέτης, ηθοποιός; Έχεις, ή σκέφτεσαι να δημιουργήσεις τη δική σου ομάδα χορού, έναν καινούργιο θίασο ή ένα φεστιβάλ;

Αν ναι, συνέχισε να διαβάζεις! 

Το μoment Creative (μC) υποστηρίζει καλλιτέχνες, δημιουργούς και επαγγελματίες του πολιτισμού που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στην Κύπρο και το εξωτερικό, και ανταποκρίνεται στις υφιστάμενες και νέες ανάγκες που δημιουργούνται στον πολιτισμό, για τη στήριξη των ίδιων των καλλιτεχνών προσφέροντας μια εξατομικευμένη διαδικασία καθοδήγησης. 

Τον Φεβρουάριο ξεκινάμε μια σειρά από 1:1 διαδικτυακές συναντήσεις όπου κάθε συμμετέχων θα μπορεί να:
1.    Συζητήσει θέματα που αφορούν τη μέχρι τώρα επαγγελματική/ καλλιτεχνική του πορεία, να πειραματιστεί και να προχωρήσει στην υλοποίηση των projects του.
2.    Λάβει συμβουλευτική καθοδήγηση για μια καινούργια ιδέα, τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο.
3.    Ορίσει ή να επαναπροσδιορίσει στόχους προς υλοποίηση.
4.    Λάβει ένα εξατομικευμένο πακέτο με προτάσεις, πρακτικές συμβουλές, και εργαλεία.
5.    Ενημερωθεί και εν συνεχεία να χρησιμοποιήσει εργαλεία αναζήτησης και έρευνας για χρηματοδοτικά προγράμματα, ευκαιρίες εκπαίδευσης/εξειδίκευσης, επικοινωνιακές πρακτικές, δικτύωση διεθνείς συνεργασίες, περιοδείες κ.α.

Με την ολοκλήρωση των 5 συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί μια από διαδικτυακή καλλιτεχνική συνάντηση όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα με σκοπό τη δικτύωση, την ανταλλαγή και την παρουσίαση της δουλειάς τους.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση; Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε καλλιτέχνες, ομάδες, και  ανεξάρτητους παραγωγούς οι οποίοι κατοικούν στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. 

Πότε:  Φεβρουάριος - Ιούλιος 2022
Διάρκεια:  5 συναντήσεις. Διάρκεια συνάντησης: 60΄ με 75’
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8
Κόστος συμμετοχής: 5 συναντήσεις / 160E
Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: 4 Φεβρουαρίου στο amongtheants@gmail.com

Κεντρικός άξονας του μC είναι να προάγει την εξέλιξη του κάθε καλλιτέχνη,  είτε αυτή αφορά την προσωπική του δημιουργικότητα, την ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης καλλιτεχνικής ιδέας ή την αποκρυστάλλωση των επόμενων βημάτων του. 
Το μC στηρίζεται στην ιδέα της 1:1 καθοδήγησης (mentoring), στην ενδυνάμωση, το διάλογο και την προσφορά πρακτικών εργαλείων δημιουργώντας μία σχέση εμπιστοσύνης, ανταλλαγής ιδεών και ουσιαστικής υποστήριξης των καλλιτεχνών σε οποιοδήποτε στάδιο της επαγγελματικής τους πορείας. Υλοποιείται από την Κωνσταντίνα Γεωργίου, δημιουργό της πολιτιστικής ομάδας Ανάμεσα στους Μέρμηγκες (Among the Ants). 

Website: themomentcreative.com
Fb momentcreativebyamongtheants
IG themomentcreative

Βιογραφικό / Κωνσταντίνα Γεωργίου.
Ολοκληρώνοντας σπουδές  διεθνών & ευρωπαϊκών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου, μετακόμισε στο Λονδίνο όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακό πολιτιστικής διαχείρισης & πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths. Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 2009 ίδρυσε την ομάδα Ανάμεσα στους Μέρμηγκες μέσω της οποίας διοργάνωσε -ανάμεσα σε άλλα: Την Ευρωπαϊκή συνάντηση Οι Τέχνες Εκτός των Τειχών, σε συν-διοργάνωση με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, FIRST ATTEMPT (Ευρωπαϊκό street arts festival, Λάρνακα, 2012), Ο Θρίαμβος των Σκιών (έκθεση για το Ελληνικό θέατρο σκιών, Ελληνοαμερικανική Ένωση, 2012), Παιγνιόθεν (φεστιβάλ παιχνιδιού για άτομα με και χωρίς αναπηρίες, Πλάκα, 2013) και Kaos (2015) σε συνεργασία με τη γαλλική κολλεκτίβα Pixel[13]. 

Συνεργάζεται με φεστιβάλ, θεατρικές ομάδες, καλλιτεχνικούς χώρους, σκηνοθέτες, χορογράφους και θεατροπαιδαγωγούς από το 2008, σε Ελλάδα, Ολλανδία, Κύπρο, Μ. Βρετανία και Σκανδιναβία. Δημιουργεί και συντονίζει για καλλιτεχνικά & εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, φεστιβάλ, residences και καλλιτεχνικές συναντήσεις.  

Από το 2015 έως το 2017 υπήρξε μέλος της εταιρείας θεατρικών παραγωγών Polyplanity Productions. Αμέσως μετά ακολούθησε η συνεργασία της με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Εκεί, ως διαχειρίστρια του Εφηβικού Δικτύου, ενός χώρου που απευθύνεται σε εφήβους και νέους, μαζί με μια ομάδα κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και εθελοντών καλλιτεχνών & παιδαγωγών δημιούργησαν ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων για παιδιά και νέους το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Είναι mentor σε διάφορες πλατφόρμες, ανάμεσά τους το Women On Top (Ελλάδα), και το Arts Emergency (Μ. Βρετανία), υποστηρίζοντας εφήβους και νέους στα πρώτα τους βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο. Ξεκίνησε το μoment Creative (μC) το 2018, επιθυμώντας να συμβάλει συμβουλευτικά με πρακτικά εργαλεία και καθοδήγηση στην ανάπτυξη καλλιτεχνικών ιδεών και την άμεση υποστήριξη καλλιτεχνών. 

Στην (μετα) Covid-19 εποχή το μC επιδιώκει να υποστηρίξει την καλλιτεχνική δραστηριότητα δίνοντας χώρο στα ερωτήματα, τις προκλήσεις και τις αλλαγές που βιώνουν παραγωγοί και καλλιτέχνες.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Τα τελευταία 19 χρόνια έχει ζήσει στην Αθήνα, την Ουτρέχτη και τη Λάρνακα. Πρόσφατα μετακόμισε στο Μάντσεστερ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close