3-9 February 2022
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Forbidden

Η κυπριακή ταινία του ΑνδρέαΚολοκοτρώνη στους κινηματογράφους K-Cineplex

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022

Μια φιλάρεσκη παντρεμένη γυναίκα, η Αλεξάνδρα, δημιουργεί σχέση με ένα νεότερο άνδρα, τον Άγγελο, ψάχνοντας την περιπέτεια και τις έντονες συγκινήσεις που δεν βρίσκει πια στο γάμο της. Όταν η Αλεξάνδρα συστήνει στη μικρότερή της αδελφή Σόφη τον παράνομο εραστή της, παρουσιάζοντάς τον σαν "απλώς φίλο", δεν μπορεί να φαντασθεί τα όσα καταιγιστικά θα ακολουθούσαν. 

Σε μια σύγχρονη διασκευή της βιβλικής αδελφοκτονίας η Αλεξάνδρα και η Σόφη βρίσκονται αντιμέτωπες σε μια θανάσιμη σύγκρουση που διαλύει την οικογένειά τους και όχι μόνο. Όνειρα μετατρέπονται σε εφιάλτες ενώ οι γονείς γίνονται δραματικοί μάρτυρες στην ψυχική μονομαχία και αλληλοεξόντωση των παιδιών τους. Ο σύζυγος που προσπαθούσε μα ποτέ δε μπορούσε να δώσει αρκετά. Ο εραστής που νιώθει αφόρητες τύψεις μα δε μπορεί να στρέψει το χρόνο πίσω. Μια μητέρα που θρηνεί και δεν έχει τη δύναμη να συγχωρέσει, ένας πατέρας που πρέπει να διαλέξει ποιο παιδί του να πετάξει στον Καιάδα της κοινωνικής απόρριψης.

Τραγικά διλήμματα χωρίς σωστή και λανθασμένη απάντηση με ζωές να καίγονται στο βωμό του εγωκεντρισμού, της πιο ανίατης ασθένειας του σύγχρονου ανθρώπου. Θα υπάρξει κάθαρση, δικαιοσύνη, τιμωρία;

Το "Forbidden", είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με δραματικές και κοινωνικές προεκτάσεις για την αγάπη, το πάθος και όσα βρίσκονται ανάμεσά τους, Στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντάμε τον Ανδρέα Κολοκοτρώνη, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Δημήτρης Τοκαρής. 

Πρόκειται για μια καθαρά κυπριακή κινηματογραφική παραγωγή, που ξεκίνησε σαν ιδέα κατά την πρώτη καραντίνα και ολοκληρώθηκε 18 μήνες μετά, υπερβαίνοντας τεράστιες οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες αφού τα γυρίσματα δύσκολα μπορούσαν να προγραμματισθούν εξαιτίας των απρόβλεπτων επιδημιολογικών εξελίξεων.

Η ολοκλήρωση ενός τόσο πολύπλοκου και φιλόδοξου έργου σε τόσο αντίξοες συνθήκες στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα πως η ανάγκη των καλλιτεχνών για έκφραση και δημιουργία μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. 

Πρωταγωνιστούν: Φώτης Κάραλης, Βαλεντίνα Νικολάου, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Στέφανος Μιχαήλ. Παίζουν: Ανδρέας Βασιλείου, Έλενα Παπαδοπούλου, Γιώργος Αναγιωτός, Ανδρέας Βούλγαρης, Μαρία Φιακά, Χριστιάνα Μούζουρα, Άνδρεα Θεοχαρίδου. Φιλική συμμετοχή: Κούλης Νικολάου. 

 

 

 

Καθ 22.15

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close