Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

5 εντυπωσιακά δωμάτια με τζάκι, για ρομαντική διαμονή στο βουνό

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2022

Αυτό το μήνα προγραμματίζουμε μερικές εξορμήσεις με διαμονή σε πετρόχτιστα αγροτουριστικά καταλύματα με τζάκι και ατμοσφαιρικά δωμάτια. 

Ample Places 
Σε κοντινή απόσταση από τις πόλεις, και συνδυάζοντας την ηρεμία για όσους την αποζητούν, τα «εξοχικά» Λεύκαρα γαντζωμένα στο βουνό, αποτελούν αγαπημένη επιλογή για διήμερες αποδράσεις αλλά και διακοπές διαρκείας. Αν αποφασίσεις να επισκεφτείς το χωριό, τότε γεννιέται το άλλο μεγάλο ερώτημα: πού να μείνω; Μα, στον ξενώνα Ample Places. Εκεί θα ζήσεις την αξέχαστη εμπειρία της διαμονής σε ένα κατάλυμα που διατηρεί το χρώμα, την αυθεντικότητα και τη μοναδική ατμόσφαιρα της παράδοσης. Το Ample Places δημιουργήθηκε ακολουθώντας πιστά την αρχιτεκτονική παράδοση του χωριού και σε μεταφέρει μερικούς αιώνες πίσω. Η πέτρα κυριαρχεί ως στοιχείο τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του ξενώνα και δένει απόλυτα με το επιβλητικό τοπίο, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα για μια σύγχρονη εμπειρία. Στο εσωτερικό του, υπάρχουν έπιπλα με το βάρος του χρόνου και την παραδοσιακή τέχνη ζωντανή, ζωγραφισμένη σε κεραμικά αγγεία και σε σκαλισμένες πόρτες. 
ΔΙΑΜΟΝΗ
Το συγκρότημα βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και αποτελείται από δύο αυτόνομες κατοικίες, το «Πολύτιμο» και το «Μοναδικό», που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τέσσερα άτομα η κάθε μία. Οι κατοικίες «Πολύτιμο» και «Μοναδικό» είναι διώροφα πετρόκτιστα διατηρητέα κτήρια του 18ου και 19ου αιώνα αντίστοιχα. Το «Μοναδικό» διαθέτει και σύγχρονες προσθήκες· τη μεγάλη τζαμαρία και το παραδοσιακό πατάρι. Στα ισόγεια των κατοικιών βρίσκονται το καθιστικό με το τζάκι, η κουζίνα και η τραπεζαρία ενώ στον όροφο τα υπνοδωμάτια. Στο «Πολύτιμο» η πρόσβαση στον όροφο επιτυγχάνεται με εξωτερική πετρόκτιστη σκάλα, ενώ στο «Μοναδικό» με εσωτερική. Ο ψηλός μαντρότοιχος που περικλείει την πυκνοφυτεμένη αυλή με τα μεγάλα δέντρα, η οποία απλώνεται σε διάφορα επίπεδα μεταξύ των κατοικιών, προσφέρει ιδιωτικότητα στους διαμένοντες.
Το κατάλυμα λειτουργεί ολόχρονα, υπό την ιδιωτική διαχείριση της Τζιωρτζιάνας Λοϊζίδου.
(99 613771) Πάνω Λεύκαρα.
Επικοινωνία: stay@ampleplaces.com / Websitewww.ampleplaces.com
FacebookAmple Places Cyprus
Instagramampleplaces


Apanemia Inn 
Στο γραφικό χωριό Λόφου της επαρχίας Λεμεσού, θα βρεις ένα παραμυθένιο κατάλυμα, το Apanemia Inn, αποτελούμενο από δύο πανέμορφα σπίτια, τα Apanemia Studio και Apanemia House, που ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια και την αισθητική τους. Πρόκειται για ένα μοναδικής αισθητικής αγροτουριστικό κατάλυμα χτισμένο με πέτρα και ξύλο, για να συνάδει με τον περιβάλλοντα χώρο, τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης, οροφές με ξύλινα δοκάρια, ξύλινο δάπεδο και έπιπλα-αντίκες, το κατάλυμα αυτό θα σου χαρίσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις! Μέσα σε αυτό το μοναδικό σκηνικό, το Apanemia Inn σε προσκαλεί να απολαύσεις στιγμές απόλυτης χαλάρωσης.
ΔΙΑΜΟΝΗ  
Το Apanemia Inn αποτελείται από 2 ιδιωτικές κατοικίες. Επίλεξε το εντυπωσιακό Apanemia Studio, που είναι ιδανικό για ζευγάρια, το οποίο θα χαρίσει σε σένα και το ταίρι σου υπέροχες στιγμές χαλάρωσης! Πρόκειται για ένα χώρο ο οποίος κάποτε λειτουργούσε σαν αποθήκη, ωστόσο όταν το 2018 ανακαινίστηκε μετατράπηκε σε ένα πολυτελές ευρύχωρο στούντιο, επενδυμένο με την παράδοση αλλά ταυτόχρονα και το μοντέρνο στυλ, που του χαρίζει ζεστή ατμόσφαιρα και μία μοναδική αίσθηση! Ένα καταπληκτικό μέρος για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Στο Apanemia Studio, το οποίο φαντάζει λες και βγήκε από όνειρο, θα σε εντυπωσιάσει το μεγάλο παραδοσιακό κρεβάτι αλλά και το εξωτερικό τζακούζι στην αυλή που προσφέρει χαλάρωση στους επισκέπτες του. Επίσης, σου παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις για να μη σου λείψει τίποτα. Από μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μέχρι ξύλα για το τζάκι, ένα μπουκάλι κρασί κατά την άφιξη, καθώς επίσης και πρωινό. Μπορείς όμως να επιλέξεις το μεγαλοπρεπές Apanemia House, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 ενήλικες. Το σπίτι αυτό διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι, το Παλάτι, με άνετους καναπέδες, με υπέροχα υφάσματα, όπου μάλιστα δεσπόζει το εντυπωσιακό τζάκι. Έχει 2 αυλές κι ένα όμορφο αίθριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πρωινό καφέ ή να συνομιλήσουν με τους φίλους τους, παρακολουθώντας τη βροχή. Και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Άλλωστε πρόκειται για ένα κτίσμα που μετρά άνω των 100 ετών ζωής... Ένα άλλοτε αγρόκτημα, που από το 2015 έχει μετατραπεί σε ένα χώρο ηρεμίας, χαλάρωσης και ξεκούρασης! Το Apanemia Inn, υποδέχεται τους επισκέπτες του με ένα μπουκάλι κρασί και πρωινό (συμπεριλαμβάνονται στην τιμή).
(99055553) Χριστοφή Κυριάκου, Λόφου, 4716 Λεμ εσός.
FacebookApanemia Inn - Lofou/Cyprus
Instagramapanemia_inn 

 

Aristotelio Boutique Hotel 
Το «Αριστοτέλειο» είναι ένα μικρό και εντυπωσιακά κομψό ξενοδοχείο, έτοιμο να προσφέρει μια ζεστή φιλοξενία, σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Βρίσκεται στην κοινότητα Πεδουλά, στην υψηλότερη κοιλάδα της Μαραθάσας, στις κορυφές του Τροόδους. Η κοινότητα περιβάλλεται από πευκοδάση και η θέα από τα δωμάτια είναι εκπληκτική...
ΔΙΑΜΟΝΗ
Αποτελείται από οκτώ (8) πολυτελείς σουίτες υψηλής αισθητικής, οι οποίες χωρίζονται σε small, junior, luxury και exclusive suites. Όλες παρέχουν τζάκι, ντους, κλιματισμό, ντουλάπα, τηλεόραση, ενώ κάποιες προσφέρουν και υπηρεσίες υδρομασάζ. Η πέτρα και η ιδιαίτερη διακόσμηση του χώρου αποκαλύπτουν την αίγλη και την κομψότητα του παλιού αρχοντικού, προσφέροντας άνετη και πολυτελή διαμονή. Όλη η διακόσμηση είναι ένας υπέροχος συνδυασμός κλασικής και μοντέρνας κομψότητας... Εκείνο όμως που καθιστά τα δωμάτια πολύ ξεχωριστά, αποτελεί ένα άνετο κρεβάτι με υψηλής ποιότητας στρώμα για ξεκούραστο ύπνο. Το κόστος της διαμονής περιλαμβάνει πλούσιο πρόγευμα και τα ξύλα για το τζάκι, ενώ στο ισόγειο λειτουργεί το εστιατόριο το οποίο είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο.
(22953334/ e-mail: info@aristotelioboutiquehotel.com) Χαράλαμπου Επαμεινώνδα 10, Πεδουλάς, Λευκωσία.
Websitewww.aristotelioboutiquehotel.com
FacebookAristotelio Boutique Hotel
Instagramaristotelio.boutiquehotel

 

Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses Lofou 
Ένας ξενώνας υψηλής αισθητικής στην ορεινή Κύπρο, που σε ταξιδεύει στο παρελθόν, παρέχοντας όλες τις ανέσεις του σήμερα. Αυτό είναι το συγκρότημα κατοικιών Oinoessa, το οποίο βρίσκεται στο γραφικό χωριό της Λόφου, προσφέροντας την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει ο παραδοσιακός τρόπος ζωής στην Κύπρο. Οι 8 σουίτες που αποτελούν το συγκρότημα Oinoessa, κατασκευάστηκαν στα μέσα του 18ου αιώνα από τους παππούδες των ιδιοκτητών, και έχουν ανακαινιστεί με ιδιαίτερη φροντίδα από την οικογένεια και εξειδικευμένους τεχνίτες, διατηρώντας τα αρχικά τους χαρακτηριστικά και συνδυάζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανάγκες ενός μοντέρνου ξενώνα. Τα πατώματα, οι πέτρινοι τοίχοι, οι οροφές και οι παραδοσιακές σκάλες έχουν ανακατασκευαστεί με τοπικά παραδοσιακά υλικά της περιοχής.
ΔΙΑΜΟΝΗ
Οι σουίτες του Oinoessa είναι κομψά διακοσμημένες με ιδιαίτερο στυλ και έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν όλες τις υπηρεσίες και ανέσεις που χρειάζεται ένα ζευγάρι, μια οικογένεια ή μια παρέα για μια άνετη και χαλαρωτική διαμονή. Οι 7 από τις 8 σουίτες παρέχουν τη ζεστασιά του τζακιού στα σαλόνια τους και οι 4 από τις 8 σουίτες παρέχουν και τζακούζι. Οι γεμάτες δέντρα αυλές είναι ιδανικές για χαλάρωση, ενώ τα πολυτελή στρώματα εξασφαλίζουν ένα γεμάτο ξεκούραση ύπνο. Οι κουζίνες είναι πλήρως εξοπλισμένες, προσφέροντας τη δυνατότητα της αίσθησης στο σπίτι, μακριά από το σπίτι. Για πρωινό προσφέρεται ένα καλαθάκι με φρέσκα παραδοσιακά προϊόντα (οργανικά αυγά, χειροποίητα ψωμάκια, φρέσκες ντομάτες/αγγουράκια, παραδοσιακή καπνιστή λούντζα, χαλλούμι, μαρμελάδα, μέλι, ελαιόλαδο, καφές, τσάι βότανα). Ετσι, μπορεί κανείς να το φτιάξει με τον δικό του τρόπο, στον δικό του χρόνο και χώρο.
Tηλ: 99373371, 25899499
Website: www.oinoessa.com
Email: info@oinoessa.com
Kρατήσεις: frontdesk@oinoessa.com
Facebook: Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses Lofou
Instagram: oinoessaboutiquehouses

RedBlue Door, Traditional Listed Houses 
Ένα ησυχαστήριο, σε ένα αιωνόβιο διατηρητέο σπίτι στα Πάνω Λεύκαρα, που ανακαινίστηκε για να προσφέρει στους εραστές του αγροτουρισμού μια πολύ ξεχωριστή επιλογή διακοπών. Αυτό είναι το RedBlue Door, το οποίο θα βρεις «κρυμμένο» μέσα στα γραφικά, λιθόστρωτα δρομάκια του υπέροχου χωριού Πάνω Λεύκαρα. Το RedBlue Door έχει δημιουργήσει, με απόλυτο μεν σεβασμό προς την αρχιτεκτονική παράδοση, ένα μοντέρνο περιβάλλον, με πρωταγωνιστές την πέτρα και το ξύλο, με σκοπό να προσφέρει στιγμές γαλήνης, με τις μοναδικές ανέσεις που σου επιφυλάσσουν τα δύο ξεχωριστά καταλύματά του. 
ΔΙΑΜΟΝΗ 
Στα γραφικά Λεύκαρα, σ’ ένα από τα στενά σοκάκια του, δυο πόρτες πάνω σε κάτασπρους λιθόκτιστους τοίχους ανοίγουν σε δυο σπιτάκια. Η μια μπλε, απλή «χωριάτικη», η άλλη κόκκινη, «αστική», με στολίδια από σφυρήλατο σίδερο στα γυάλινα πλαίσιά της. Το RED Door και το Blue Door, τα οποία ενοικιάζονται ολόχρονα (μαζί ή και χωριστά)! Το Red Door House μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 7 άτομα, μιας και διαθέτει δύο άνετα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο καθώς επίσης και 2 καναπέδες-κρεβάτια, τζάκι, μεγάλο Jacuzzi room με sofa bed και επιπλέον μπάνιο, και ιδιωτική πισίνα με υπέροχη επιπλωμένη βεράντα, με φουκού. Πέρα από τις σύγχρονες ανέσεις του ξεχωρίζει και για τη μοναδική του θέα! Από την άλλη, το Blue Door, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 6 άτομα, στα δύο άνετα υπνοδωμάτια του, που ενώνονται και μοιράζονται ένα μπάνιο. Διαθέτει επίσης ένα επιπλέον μπάνιο, μεγάλο jaccuzi, τζάκι στο μεγάλο, άνετο σαλόνι, μεγάλη τραπεζαρία, όπως και παραδοσιακή "φουκού"! Και οι δύο κατοικίες προσφέρουν μεγάλες, αισθησιακές μπανιέρες τζακούζι, πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, και wi-fi σε όλους τους χώρους. Η μεν (το Red) οδηγεί σε μια deluxe διαμονή. Το υπερυψωμένο δωμάτιο με το jacuzzi προσφέρεται για πιο ιδιωτικές στιγμές. Ενώ η δεύτερη (το Blue) συστήνεται περισσότερο σε οικογένειες αφού τα υπνοδωμάτια επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ διαθέτει και πιο μεγάλο σαλόνι και τραπεζαρία.  Τα RedBlue Door Houses είναι η κατάλληλη απόδραση, προσφέροντας εδώ και χρόνια υπέροχες στιγμές σε οικογένειες, μικρές και μεγάλες παρέες, και ζευγαράκια, ολόχρονα! Ελάχιστη διαμονή 2 βράδια. 
(97 880770/ redbluedoorlefkara@gmail.com) Βασίλη Μιχαηλίδη, Πάνω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. 
FacebookRedBlue Door Traditional Listed Houses

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close