Πάμε Ταξίδι , Guide

Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις στην Ελλάδα, αυτό σε αφορά

Τι θα ισχύει για την είσοδό σου στη χώρα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2022

Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Θάνος Πλεύρης.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την παράταση του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 της ΕΕ κατά ένα χρόνο, έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Ο ιός COVID-19 εξακολουθεί να είναι διαδεδομένος στην Ευρώπη και σε αυτό το στάδιο δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος μιας πιθανής αύξησης σε λοιμώξεις το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ή στην εμφάνιση νέων παραλλαγών. Όπως αναφέρεται η επέκταση του κανονισμού θα διασφαλίσει ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ, όπου τα κράτη μέλη τηρούν ορισμένα μέτρα δημόσιας υγείας.

Εκτός από την παράταση του κανονισμού ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID έως τον Ιούνιο του 2023, η Επιτροπή προτείνει επίσης ορισμένες περιορισμένες τροποποιήσεις του: να συμπεριληφθούν εργαστηριακά τεστ αντιγόνου υψηλής ποιότητας μεταξύ των τύπων τεστ για τα οποία μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό για τα τεστ, να διασφαλιστεί ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού περιέχουν τον σωστό συνολικό αριθμό δόσεων που χορηγούνται σε οποιοδήποτε κράτος μέλος και όχι μόνο στο κράτος μέλος που εξέδωσε το πιστοποιητικό, να προβλέπει ότι μπορούν να εκδίδονται πιστοποιητικά σε άτομα που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές για εμβόλια κατά της COVID-19.

Η σκυτάλη περνά πλέον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο ώστε να μπορούν να ολοκληρώσουν τη νομοθετική διαδικασία εγκαίρως πριν από τη λήξη του ισχύοντος κανονισμού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close