9 July-12 September 2014
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

"Όρνιθες" του ΘΟΚ [3 τελευταίες παραστάσεις]

Η κωμωδία του Αριστοφάνη που ανέβασε ο ΘΟΚ ολοκληρώνει το "ταξίδι" της με τις 3 τελευταίες παραστάσεις που θα δοθούν στις 10, 11 12 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2014

Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και της γενικής κατάπτωσης αξιών, η κωμωδία του Αριστοφάνη "Όρνιθες" φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Στο έργο δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την ανυπόφορη ζωή της Αθήνας για να συναντήσουν τον Τηρέα Τσαλαπετεινό. Εκεί γεννιέται η ιδέα της ίδρυσης μιας νέας πόλης, της Νεφελοκοκκυγίας στο αιθέριο βασίλειο των πουλιών με στόχο την υφαρπαγή της εξουσίας από το Δία και της μεταβίβασής της στα πουλιά. Αν και πείθουν τους φτερωτούς κατοίκους να χτίσουν και να οχυρώσουν μια πόλη μεταξύ ουρανού και γης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά από παρείσακτους επισκέπτες αλλά και θεϊκούς πρεσβευτές.

Η αναζήτηση της λύτρωσης που προτείνει ο ποιητής μέσω μιας ριζικής αλλαγής, όσο ουτοπική κι αν μοιάζει, αντανακλά την ενδόμυχη επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου να απεγκλωβιστεί από ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις. Να δημιουργήσει μια αλλιώτικη κοινωνία, χωρίς αδικίες, ανηθικότητες και υποκρισία.

Για το έργο εργάστηκαν: μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης, σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής, σκηνικά: Γιώργος Χιώτης, κοστούμια: Έλενα Κατσούρη, ειδικές κατασκευές: Μαργαρίτα Παπαθεοδούλου, μουσική: Λευτέρης Μουμτζής, χορογραφία/κίνηση: Μάχη Δημητριάδου Lindahl.

Ερμηνεύουν οι Ανδρέας Τσουρής, Προκόπης Αγαθοκλέους, Γιώργος Κισσανδράκης, Παναγιώτης Λάρκου, Στέλα Φυρογένη, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Σώτος Σταυράκης, Δημήτρης Αντωνίου, Λουκάς Ζήκος, Μιχάλης Μουστάκας, Ανδρέας Τσέλεπος, Μαρίνα Μανδρή, Νιόβη Χαραλάμπους, Θέα Χριστοδουλίδου, Μαρίνα Αργυρίδου κ.ά.

Μουσικοί επί σκηνής: Λευτέρης Μουμτζής, Δημήτρης Γιασεμίδης, Αντρέας Τραχωνίτης, Παναγιώτης Λάρκου.

Ώρα: 20.30. Εισιτήρια: €12 & €8 (άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, στρατιώτες, μαθητές - με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου). Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 77772717.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close