Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 παρεΐστικα ταβερνάκια για μεζέ και live μουσική στην πρωτεύουσα

Καλή παρέα, φαγητό, κέφι και χορός!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2022

Τα μικρά μαγαζάκια με μουσικούλα και νόστιμα πιάτα στο τραπέζι είναι οι χώροι διασκέδασης που πάντα θα αγαπούμε και θα προτιμούμε για έξοδο με κολλητούς. Έχουν, βρε παιδί μου, εκείνο τον... μάγκικο χαρακτήρα και μια μαγεία, που σε χαλαρώνουν στο φουλ!

Εξ ου κι εμείς συγκεντρώσαμε 5 από αυτά και σου τα προτείνουμε για έξοδο με την παρέα.



Μαυρίκιος
Παραδοσιακή ταβέρνα που προσφέρει καλό, ποιοτικό φαγητό και βραδιές με ζωντανή μουσική. Το ταβερνάκι της Αγλαντζιάς θα σε σερβίρει νόστιμο κρεατομεζέ του (€17) με ποικιλία πιάτων, όπως ζουμερό σουβλάκι, σεφταλιά, καραόλους, κεφτέδες, ρόκα με τα αυγά, πουργούρι, γύρο βοδινό και γύρο κοτόπουλο, φτερούγες, κρασάτο και φυσικά άφθονο ποτό. Σημείωσε ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο η ζωντανή του ορχήστρα θα σου φτιάξει το κέφι με ένα άκρως ανεβαστικό, πρόγραμμα, με έντεχνο, ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο και όχι μόνο..
(22347008) Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 44, Αγλαντζιά.


Καπηλειό
Το Ταβερνάκι Καπηλειό είναι ένα μουσικό ταβερνάκι στο Στρόβολο, που κουβαλά τις παλιές καλές συνήθειες του παραδοσιακού στεκιού. Ο μικρός εσωτερικός χώρος είναι απλός και λιτός με ξύλινη διακόσμηση, έχοντας τους θαμώνες μαζεμένους κοντά και γύρω από τη μουσική. Εδώ λοιπόν θα φας μεζέ με μαγειρευτά πιάτα και κρεατικά (€20) και θα ακούσεις ωραία, ποιοτική λαϊκή μουσική. Στο τραπέζι θα σου έρθουν ξεχωριστά πιάτα από μακαρονάκια, καραόλους, σούβλα κοτόπουλο, κότσι στον ξυλόφουρνο με πουργούρι και καραμελωμένα κρεμμύδια, ζουμερό λουκάνικο, σεφταλιές, σουβλάκια κ.ά. φτιαγμένα όλα με φρέσκα υλικά. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα ακούσεις ζωντανή μουσική με έντεχνο, ελαφρολαϊκό και αρχοντορεμπέτικο πρόγραμμα και θα διασκεδάσεις με την παρέα σου.
(97867867) Πλατεία Καλής Ελπίδας, Συνοικισμός Κόκκινες, Στρόβολος.


Η καρδιά του Μάγκα
Το όμορφο οινομαγειρείο της Παλλουριώτισσας σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στις παλιές, καλές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου. Ο μεζές του (€18) αποτελείται από πλούσια πιάτα και νόστιμα εδέσματα, τηγανητά και μαγειρευτά, όπως χοιρινό σουβλάκι, σουβλάκι κοτόπουλο, σεφταλιές, κεφτέδες, καραόλους, πατάτες τηγανητές κ.ά. Σημείωσε ότι τις Παρασκευές και τα Σάββατα οι βραδιές σου μετατρέπονται σε ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια του χθες, από λαϊκό μέχρι ρεμπέτικο ρεπερτόριο!
(99824238, 97892848) Τρικώμου 7, Συνοικισμός Αγίου Γεωργίου, Παλλουριώτισσα.  


Οδόφραγμα
Φημισμένη ταβέρνα στην πρωτεύουσα, με καλό φαγητό, ωραία διάθεση και πλούσιο μενού, αποτελούμενο από νοστιμιές και πιάτα της κυπριακής κουζίνας. Στο Οδόφραγμα θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τον ξακουστό μεζέ τους (€15). Ανάμεσα σε άλλα θα φας ζουμερό σουβλάκι, λουκάνικο, συκώτι μαγειρευτό, μακαρόνια χωριάτικα, κολοκυθάκια με τα αυγά, spare ribs, σεφταλιέςκ.ά. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το κέφι ανεβαίνει, μιας και στο Οδόφραγμα θα ακούσεις πολύ καλή μουσική με έντεχνο ρεπερτόριο και ελαφρολαϊκά ακούσματα!
(99657270) Ανδρέα Κάρυου, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.


Κουτούκι Χάλαντρα
Μια όμορφη γωνιά στον Άγιο Δομέτιο η οποία φιλοξενεί ένα χαριτωμένο κουτούκι, που σερβίρει πολύ καλό μεζέ αλλά και ποιοτική μουσική. Το κουτούκι Χάλαντρα με τον ατμοσφαιρικό του χώρο και τη ζεστή φιλοξενία, σου φέρνει στο τραπέζι σου μία πλούσια ποικιλία κρεατικών και είδη σχάρας που θα λατρέψεις. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τον δικό του χορταστικό μεζέ (€18) που ικανοποιεί ακόμη και τους χορτοφάγους. Ανάμεσα σε άλλα σερβίρονται αγρέλια οφτά, στρυφούθκια με τα αυγά, παντζαρόφυλλα σκορδαλιά, ελιές οφτές, λουκάνικο, χαλλούμι, μανιτάρια κατσαρόλας με άσπρο κρασί, πούλλες, κολοκυθάκια στα κάρβουνα, πανσέτες κ.ά. Κάθε Παρασκευή θα ακούσεις καλό, παλιό και ποιοτικό τραγούδι και κάθε Σάββατο το ρεπετρόριο περιλαμβάνει τραγούδια του χθες και του σήμερα!
(99698948) Γρηγόρη Αυξεντίου 144, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close