Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

10 υπέροχα καταλύματα για Πάσχα στο χωριό

Κλείσε δωμάτιο!

Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2022

Ο καιρός αλλάζει... η άνοιξη είναι εδώ και τα χωριά μάς χαρίζουν τη δροσιά και την ηρεμία που τόσο μας έλειψαν! Άλλωστε το πράσινο του βουνού που σμίγει με το μπλε του ουρανού δημιουργούν μαγευτικές εικόνες... 

Και μίας λοιπόν και το Πάσχα που πλησιάζει είναι μία περίοδος ιδανική για εκδρομές και εξορμήσεις στο βουνό, ξεκούραση και χαλάρωση σε μικρά χωριουδάκια με διαμονή σε όμορφα, περιποιημένα αγροτουριστικά καταλύματα, το Check In Cyprus έψαξε και βρήκε 10 πανέμορφα καταλύματα στα χωριά!

Έτσι για να περάσεις όμορφες στιγμές χαλάρωσης στο βουνό.

Mikro 1890. Holiday Lifestyle House
Για τους λάτρεις του μοντέρνου, το αρχοντικό αυτό του 1890 αποτελεί μια top πρόταση διαμονής στο χωριό Μεσόγη στην ορεινή Πάφο. Πλήρως ανακαινισμένο το 2021 και διαμορφωμένο σε ένα πολυτελές μπουτίκ εξοχικό με κομψή διακόσμηση, πλούσιο φυσικό φως, αλλά και ιδιαίτερη αισθητική, συνδυάζει τη μοντέρνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, γήινα χρωματα, φυσικά υλικά όπως πέτρα, σκυρόδεμα και ξύλο, προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση, πλάι στο τζάκι τον χειμώνα και δίπλα στην πισίνα το καλοκαίρι! Το εντυπωσιακό Mikro1890  έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα στα 2 ευρύχωρα δωμάτιά του, όλα τους ντυμένα µε ξύλο και πέτρα. Απλό, λιτό και όμορφο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες ανέσεις και εγκαταστάσεις που μπορεί να χρειαστεί ένας επισκέπτης για να χαλαρώσει πλήρως και να αναζωογονηθεί!
(99 979753) Αριστοδήμου Κελπή, 8280, Μεσόγη, Πάφος.

Leony's House
Σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από τη Λεμεσό και κατηφορίζοντας στα αριστερά, συναντά κανείς το όμορφο και γραφικό χωριό Δωρός, ένα χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στις αμυγδαλιές και τα αμπέλια... Ένα μέρος ιδανικό για όσους αναζητούν την ηρεμία και τον καθαρό βουνίσιο αέρα, ένα χωριό με λιθόστρωτα δρομάκια και παλιά σπίτια, τα οποία ανακαινίστηκαν και σε περιμένουν για να σε φιλοξενήσουν. Ανάμεσά τους και το υπέροχο Leony's House, το οποίο αποτελεί το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και ξεκούραση για σένα και την παρέα σου. Πρόκειται για ένα πλήρως ανακαινισμένο ήρεμο και κομψό σπίτι στο χωριό Δωρός, με υέροχη διακόσμηση και μοναδική θέα στα βουνά και τα περιβόλια του χωριού.. Διαθέτει 2 υπνοδωμάτια, μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα, μπάνιο, laundry room, ανοιχτή κουζίνα / καθιστικό / τραπεζαρία, ξυλόσομπα, θέρμανση, πλήρως εξοπλισμένο, γρήγορο Wi-Fi, Netflix και άλλα κανάλια ροής και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις τις διακοπές σου στον έπακρον. 
(25 434043 & www.trulycyprus.com) Δωρός, επ. Λεμεσού. 

The Aiora Concept
Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για εξορμήσεις και εκδρομές στην κυπριακή φύση, για φαγητό, διαμονή και χαλάρωση. Εξ ου και εμείς δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε περιοχές και καταλύματα που να προσφέρονται για εσωτερικό τουρισμό. Και να τι ανακαλύψαμε σήμερα! Ένα σπίτι μέσα στο καταπράσινο τοπίο της ορεινής Πάφου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Στρουμπί. Ένα ονειρικό κατάλυμα ιδανικό για διαμονή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού διαθέτει πισίνα, αν και η ησυχία του τόπου την εποχή του φθινοπώρο, αλλά και για τον χειμώνα, θα σας κάνει να τον λατρέψετε και να γνωρίσετε τον αληθινό χαρακτήρα της κυπριακής φύσης. Εξάλλου η παρουσία της μοντέρνας ξυλόσομπας στο σαλόνι, καταδεικνύει ότι εκεί τα βράδια θα είναι άκρως ατμοσφαιρικά!  Η aiora (theaioraconcept) βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και στόχος του είναι να σε μυήσει στη φιλοσοφία του, δηλαδή στην ηρεμία και τη χαλάρωση που τόσο χρειάζεσαι. Πρόκειται για μια άκρως μοντέρνα κατοικία, διαμορφωμένη σε χωριστά επίπεδα, η οποία προσφέρει ιδιωτική πισίνα με ξαπλώστρες, επιπλωμένο εσωτερικό, και εξοπλισμένη με όλες τις ανέσεις. Η φωτεινή και μοντέρνα aiora ξεχωρίζει για την προσεγμένη της επίπλωση, το ευρύχωρο σαλόνι με το μοναδικό τζάκι, την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ενώ διαθέτει 2 υπνοδωμάτια που μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα. Υπάρχει επίσης full εξοπλισμένη κουζίνα και μηχανή Nespresso για να φτιάχνεις τον καφέ σου όπως τον θες! Τι λες να κάναμε άμεσα μία κράτηση; 
(99 463222) Στρουμπί, επ. Πάφου.

Ample Places
Σε κοντινή απόσταση από τις πόλεις, και συνδυάζοντας την ηρεμία για όσους την αποζητούν, τα «εξοχικά» Λεύκαρα γαντζωμένα στο βουνό, αποτελούν αγαπημένη επιλογή για διήμερες αποδράσεις αλλά και διακοπές διαρκείας. Το Ample Places δημιουργήθηκε ακολουθώντας πιστά την αρχιτεκτονική παράδοση του χωριού και σε μεταφέρει μερικούς αιώνες πίσω. Η πέτρα κυριαρχεί ως στοιχείο τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του ξενώνα και δένει απόλυτα με το επιβλητικό τοπίο, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα για μια σύγχρονη εμπειρία. Στο εσωτερικό του, υπάρχουν έπιπλα με το βάρος του χρόνου και την παραδοσιακή τέχνη ζωντανή, ζωγραφισμένη σε κεραμικά αγγεία και σε σκαλισμένες πόρτες. Το συγκρότημα βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και αποτελείται από δύο αυτόνομες κατοικίες, το «Πολύτιμο» και το «Μοναδικό», που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τέσσερα άτομα η κάθε μία. 
(99 613771) Πάνω Λεύκαρα.

 

Apanemia Inn
Στο γραφικό χωριό Λόφου της επαρχίας Λεμεσού, θα βρεις ένα παραμυθένιο κατάλυμα, το Apanemia Inn, αποτελούμενο από δύο πανέμορφα σπίτια, τα Apanemia Studio και Apanemia House, που ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια και την αισθητική τους. Πρόκειται για ένα μοναδικής αισθητικής αγροτουριστικό κατάλυμα χτισμένο με πέτρα και ξύλο, για να συνάδει με τον περιβάλλοντα χώρο, τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης, οροφές με ξύλινα δοκάρια, ξύλινο δάπεδο και έπιπλα-αντίκες, το κατάλυμα αυτό θα σου χαρίσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις! Το Apanemia Inn αποτελείται από 2 ιδιωτικές κατοικίες. Επίλεξε το εντυπωσιακό Apanemia Studio, που είναι ιδανικό για ζευγάρια, το οποίο θα χαρίσει σε σένα και το ταίρι σου υπέροχες στιγμές χαλάρωσης! Πρόκειται για ένα χώρο ο οποίος κάποτε λειτουργούσε σαν αποθήκη, ωστόσο όταν το 2018 ανακαινίστηκε μετατράπηκε σε ένα πολυτελές ευρύχωρο στούντιο, επενδυμένο με την παράδοση αλλά ταυτόχρονα και το μοντέρνο στυλ, που του χαρίζει ζεστή ατμόσφαιρα και μία μοναδική αίσθηση! Στο Apanemia Studio, το οποίο φαντάζει λες και βγήκε από όνειρο, θα σε εντυπωσιάσει το μεγάλο παραδοσιακό κρεβάτι αλλά και το εξωτερικό τζακούζι στην αυλή που προσφέρει χαλάρωση στους επισκέπτες του. Επίσης, σου παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις για να μη σου λείψει τίποτα. Από μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μέχρι ξύλα για το τζάκι, ένα μπουκάλι κρασί κατά την άφιξη, καθώς επίσης και πρωινό. Μπορείς όμως να επιλέξεις το μεγαλοπρεπές Apanemia House, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 ενήλικες. Το σπίτι αυτό διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι, το Παλάτι, με άνετους καναπέδες, με υπέροχα υφάσματα, όπου μάλιστα δεσπόζει το εντυπωσιακό τζάκι. Έχει 2 αυλές κι ένα όμορφο αίθριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πρωινό καφέ ή να συνομιλήσουν με τους φίλους τους, παρακολουθώντας τη βροχή. Και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Άλλωστε πρόκειται για ένα κτίσμα που μετρά άνω των 100 ετών ζωής... Ένα άλλοτε αγρόκτημα, που από το 2015 έχει μετατραπεί σε ένα χώρο ηρεμίας, χαλάρωσης και ξεκούρασης! 
(99055553) Χριστοφή Κυριάκου, Λόφου, 4716 Λεμεσός.
 

RedBlue Door, Traditional Listed Houses
Ένα ησυχαστήριο, σε ένα αιωνόβιο διατηρητέο σπίτι στα Πάνω Λεύκαρα, που ανακαινίστηκε για να προσφέρει στους εραστές του αγροτουρισμού μια πολύ ξεχωριστή επιλογή διακοπών. Αυτό είναι το RedBlue Door, το οποίο θα βρεις «κρυμμένο» μέσα στα γραφικά, λιθόστρωτα δρομάκια του υπέροχου χωριού Πάνω Λεύκαρα. Το RedBlue Door έχει δημιουργήσει, με απόλυτο μεν σεβασμό προς την αρχιτεκτονική παράδοση, ένα μοντέρνο περιβάλλον, με πρωταγωνιστές την πέτρα και το ξύλο, με σκοπό να προσφέρει στιγμές γαλήνης, με τις μοναδικές ανέσεις που σου επιφυλάσσουν τα δύο ξεχωριστά καταλύματά του. Και οι δύο κατοικίες προσφέρουν μεγάλες, αισθησιακές μπανιέρες τζακούζι, πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, και wi-fi σε όλους τους χώρους. Η μεν (το Red) οδηγεί σε μια deluxe διαμονή. Το υπερυψωμένο δωμάτιο με το jacuzzi προσφέρεται για πιο ιδιωτικές στιγμές. Ενώ η δεύτερη (το Blue) συστήνεται περισσότερο σε οικογένειες αφού τα υπνοδωμάτια επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ διαθέτει και πιο μεγάλο σαλόνι και τραπεζαρία. Τα RedBlue Door Houses είναι η κατάλληλη απόδραση, προσφέροντας εδώ και χρόνια υπέροχες στιγμές σε οικογένειες, μικρές και μεγάλες παρέες, και ζευγαράκια, ολόχρονα!
(97 880770/ redbluedoorlefkara@gmail.com) Βασίλη Μιχαηλίδη, Πάνω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. 

Serenity Boutique House
Το Serenity Boutique House είναι ένα πανέμορφο τουριστικό κατάλυμα στο κέντρο του χωριού Βουνί της επαρχίας Λεμεσού. Ένα ιδιαίτερο κατάλυμα, αποτελούμενο από δύο πολυτελή διαμερίσματα, τα οποία συνδυάζουν αρμονικά τις σύγχρονες ανέσεις με την παραδοσιακή ταυτότητα του παλιού τριώροφου κτιρίου. Στον χώρο του Serenity Boutique House έχουν δημιουργηθεί 2 ξεχωριστά, πολυτελή διαμερίσματα, το Serenity Garden Suite και το Serenity Deluxe Queen Suite, τα οποία προορίζονται να σου εξασφαλίζουν μια ξεχωριστή αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας στους ενοίκους τους, όπως εξάλλου πρεσβεύει και η ονομασία του ξενώνα. Και τα δύο διαμερίσματα είναι επιπλωμένα σε ρουστίκ ύφος, που ταιριάζει με την παραδοσιακή πέτρα, με λιτές γραμμές και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, τα διαμερίσματα αυτά δημιουργούν ατμόσφαιρα θαλπωρής τόσο στα δωμάτια, όσο και στο μπαλκόνι και τη μεγάλη αυλή το σπιτιού. Το Serenity Garden Suite είναι ένα γοητευτικό δωμάτιο στο ισόγειο, περίπου 90m2, που μπορεί να φιλοξενήσει 2 άτομα, διαθέτει αυλή, διπλό κρεβάτι king size και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ανάμεσά τους μηχανή εσπρέσο και ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί κατά την άφιξη. Το Serenity Deluxe Queen Suite είναι ένα διώροφο, άνετο διαμέρισμα, περίπου 130m2. Βρίσκεται στον πρώτο όροφο και διαθέτει ένα άνετο σαλόνι και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, καθώς και μια αξιολάτρευτη βεράντα για χαλάρωση. Στον 2ο όροφο βρίσκεται το jaccuzi και το ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, με ονειρική θέα στο βουνό και τη θάλασσα στο βάθος. Το Serenity Deluxe Queen Suite διαθέτει μηχανή εσπρέσο και ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί κατά την άφιξη. Σημείωσε ακόμα ότι και τα δύο διαμερίσματα μπορούν να μετατραπούν κατόπιν συνεννόησης σε μια τριώροφη κατοικία και να προσφερθεί για τέσσερα άτομα.  
(99226600) Βασίλη Μιχαηλίδη 2, Βουνί, επ. Λεμεσού. 

 

The Vouni Collection 
Πρόκειται για ένα συγκρότημα από εξοχικά σπιτάκια, πετρόκτιστα, με ευρύχωρες αυλές και πισίνες, τα οποία αποτελούν μία πολύ καλή διέξοδο από τη ρουτίνα. Τα 3 σπιτάκια έχουν ονομαστεί ανάλογα με το ιδιαίτερο πλεονέκτημα του καθενός. Το Lookout απολαμβάνει απίθανη θέα προς τους λόφους που περιβάλλουν το χωριό, ενώ το Hideaway θυμίζει μια όμορφη φωλιά, μέσα στο πλούσιο φύλλωμα των αναρριχητικών φυτών που καλύπτουν τους τοίχους του. Το δε Balcony (που μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα) μοναδική θέα! Τα καταλύματα έχουν δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και με εξαιρετικό γούστο. Διακόσμηση σε γήινες αποχρώσεις, που δένουν με τον παραδοσιακό χαρακτήρα των κτιρίων, λευκό στα έπιπλα και σύγχρονες ανέσεις, εξασφαλίζουν στους επισκέπτες μια αναζωογονητική διαμονή. Τα εξοχικά είναι πλήρως εξοπλισμένα, με ηλεκτρικές συσκευές.
(99834719, 25352066) Βουνί, επ. Λεμεσού. 

Droshia Traditional Homes
Με ιστορία μεγαλύτερη των 100 χρόνων, το παλιό σπίτι της γιαγιάς Χρυσούλας και του παππού Ευγένιου, στο χωριό Δρούσεια της επαρχίας Πάφου, έγινε η βάση για να υλοποιηθεί ένα όνειρο που είχαν τα παιδιά και εγγόνια τους. Να ξαναδώσουν ζωή στην οικογενειακή περιουσία μέσα από μια διαφορετική χρήση. Έτσι πριν από μερικά χρόνια ανέλαβαν να το αναπαλαιώσουν ολοκληρωτικά, δημιουργώντας στους χώρους του τέσσερα πολυτελή στούντιο, τα οποία, ωστόσο, κράτησαν το παραδοσιακό στοιχείο της πρώτης εκείνης κατασκευής, σε κάθε τους γωνία. Το Droshia Traditional Homes, το οποίο πήρε το όνομά του εξαιτίας του ιδιαίτερα δροσερού κλίματος που επικρατεί στην περιοχή, ακόμη και σε περιόδους μεγάλου καύσωνα, αποτελεί ένα πανέμορφο παραδοσιακό κατάλυμα το οποίο ξεχωρίζει και για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Πρόκειται για ένα νέο κατάλυμα στην Κύπρο που έχει επενδυθεί με προϊόντα Coco-Mat (από τα κρεβάτια και τα στρώματα, μέχρι τα κομοδίνα και τα λευκά είδη είναι Coco-Mat) προσδίδοντάς του μια προσιτή πολυτέλεια. Το καινούργιο αγροτουριστικό κατάλυμα περιλαμβάνει 4 διαφορετικά στούντιο που καλύπτουν όλες τις ανάγκες: Το «Ανώι», το «Κατώι», το «Σπιτούι» και το «Παλάτι» που είναι η σουίτα. Όλα τα στούντιο περιλαμβάνουν δικό τους μπάνιο και τουαλέτα, ενεργειακές θερμάστρες και κλιματισμό, πρόσβαση στο Netflix και κουζίνες με ψυγείο και όλα απαραίτητα. Η διακόσμησή τους αποτελείται κυρίως από χειροποίητα είδη που ετοίμασαν οι προκάτοχοι του σπιτιού, αλλά και αναπαλαιωμένα έπιπλα που ανήκαν στην οικογένεια. 
Τip: Το «Ανώι» παρέχει αποκλειστική πρόσβαση στο jacuzzi, αλλά και υπερυψωμένη βεράντα.
(99766206) Δρούσεια, επ. Πάφου.  

Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses Lofou
Ένας ξενώνας υψηλής αισθητικής στην ορεινή Κύπρο, που σε ταξιδεύει στο παρελθόν, παρέχοντας όλες τις ανέσεις του σήμερα. Αυτό είναι το συγκρότημα κατοικιών Oinoessa, το οποίο βρίσκεται στο γραφικό χωριό της Λόφου, προσφέροντας την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει ο παραδοσιακός τρόπος ζωής στην Κύπρο. Οι 8 σουίτες που αποτελούν το συγκρότημα Oinoessa, κατασκευάστηκαν στα μέσα του 18ου αιώνα από τους παππούδες των ιδιοκτητών, και έχουν ανακαινιστεί με ιδιαίτερη φροντίδα από την οικογένεια και εξειδικευμένους τεχνίτες, διατηρώντας τα αρχικά τους χαρακτηριστικά και συνδυάζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανάγκες ενός μοντέρνου ξενώνα. Τα πατώματα, οι πέτρινοι τοίχοι, οι οροφές και οι παραδοσιακές σκάλες έχουν ανακατασκευαστεί με τοπικά παραδοσιακά υλικά της περιοχής. Οι 7 από τις 8 σουίτες παρέχουν τη ζεστασιά του τζακιού στα σαλόνια τους και οι 4 από τις 8 σουίτες παρέχουν και τζακούζι. Οι γεμάτες δέντρα αυλές είναι ιδανικές για χαλάρωση, ενώ τα πολυτελή στρώματα εξασφαλίζουν ένα γεμάτο ξεκούραση ύπνο. Οι κουζίνες είναι πλήρως εξοπλισμένες, προσφέροντας τη δυνατότητα της αίσθησης στο σπίτι, μακριά από το σπίτι. Για πρωινό προσφέρεται ένα καλαθάκι με φρέσκα παραδοσιακά προϊόντα (οργανικά αυγά, χειροποίητα ψωμάκια, φρέσκες ντομάτες/αγγουράκια, παραδοσιακή καπνιστή λούντζα, χαλλούμι, μαρμελάδα, μέλι, ελαιόλαδο, καφές, τσάι βότανα). Ετσι, μπορεί κανείς να το φτιάξει με τον δικό του τρόπο, στον δικό του χρόνο και χώρο.
(99373371, 25899499) Λόφου, επ. Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close