Wine Guide , Εστιατόρια

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Οινοχόος Κύπρου για το 2022;

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Καλύτερου Οινοχόου Κύπρου θαδιεξάγεται από φέτος κάθε χρόνο

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαΐου 2022

Την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μαΐου, 2022 ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων, με την υποστήριξη της Somms Cy Ltd, του Οινοποιείου Κυπερούντα, του Οίκου Moët Chandon και του Ξενοδοχείου Four Seasons διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό που θα αναδείξει τον Καλύτερο Οινοχόο Κύπρου για το 2022, ένας διαγωνισμός που θα διεξάγεται από φέτος κάθε χρόνο.

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται στην πόλη της Λεμεσού  υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων, (ASI). Ο νικητής του διαγωνισμού θα αποτελέσει την εθνική επιλογή της χώρας μας για τον Παγκόσμιο  Διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων (ASI), τον Φεβρουάριο του 2023 που θα γίνει στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Εθνικό Διαγωνισμό έχουν μόνο τα ενεργά μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων. 

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Καλύτερου Οινοχόου Κύπρου είναι ο 9ος στην 21ετή ιστορία του. Η διεξαγωγή του γίνεται σε δύο φάσεις: Η πρώτη –κλειστή προς το κοινό– θα διεξαχθεί στις 4 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Four Seasons και θα αναδείξει τους τρεις καλύτερους διαγωνιζόμενους οι οποίοι και θα προκριθούν στην τελική φάση. 

Η δεύτερη και τελική φάση θα διεξαχθεί στην αίθουσα  δεξιώσεων του ξενοδοχείου Four Seasons, παρουσία του κοινού, στις 5 Μαΐου, όπου και θα αναδειχθεί ο Καλύτερος Οινοχόος Κύπρου. Τέλος μετά τη βράβευση του νικητή θα ακολουθήσει στις 7,30μμ δεξίωση σαμπάνιας και επίσημο δείπνο προς €100 το άτομο – για τα κανονικά μέλη του Συνδέσμου €70 - στην αίθουσα The Private Room του Four Seasons.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, θα συμμετέχουν έμπειροι κριτές και πρώην πρωταθλητές.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2001 στην Λεμεσό. Μέλη του είναι επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι Οίνου, Οινολόγοι και άλλοι. Ο Σύνδεσμος αναπτύσσει κάθε είδους δραστηριότητα που συμβάλλει στη διάδοση της γνώσης και της κατανάλωσης του κρασιού και κάθε άλλου αλκοολούχου ποτού, φροντίζοντας παράλληλα για την επαγγελματική κατάρτιση των μελών του. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων αποτελεί επίσης τακτικό μέλος της A.S.I. (Association de la Sommellerie Internationale), της Παγκόσμιας Ένωσης των Οινοχόων από το 1998.  Τον Νοέμβριο του 2022, μετά από δύο αναβολές λόγο πανδημίας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων και η Somm Cy Ltd οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία των Best Sommelier Europe & Africa στην Λεμεσό όπου πέραν των 30 Οινοχόων διαγωνίστηκαν για τον πολύτιμο τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης και Αφρικής, Κύπρος 2021.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close