Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για μεζεδάκια και οφτό στη δημοφιλή αυλή της πόλης, που ανανεώθηκε!

Ετοιμάσου για έξοδο για καλό φαγητό

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2022

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να ζεσταίνει, τα ταβερνάκια με αυλές γίνονται το αγαπημένο μας καταφύγιο, ειδικά εκείνες τις νύχτες που θέλουμε να χαλαρώσουμε, αποφεύγοντας, όσο αυτό είναι δυνατόν, τη ρουτίνα και την ακατάπαυστη βουή της πρωτεύουσας.

Ο έναστρος ουρανός, τα ολάνθιστα λουλούδια, το άρωμα του γιασεμιού, το πλακόστρωτο, τα λαμπερά λαμπάκια και η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, είναι πράγματα που αποζητούμε αυτή την εποχή για να απολαύσουμε το φαγητό και το ποτό μας. Γι' αυτό κι εμείς πάντα καταλήγουμε στο Ταβερνείο Το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, το οποίο συνδυάζει όλα τα πιο πάνω κι ακόμα περισσότερα! Άσε που η ανανεωμένη του αυλή κάνει την περιοχή να μοιάζει λιγάκι με νησί!

Το Ιστορικόν λοιπόν στον Άγιο Δομέτιο ανανέωσε την αυλή και το μενού του και σε περιμένει και πάλι για να σε σερβίρει λαχταριστά μεζεδάκια, φτιαγμένα με αγάπη, πολλή μεράκι αλλά και τα πιο φρέσκα υλικά! 

Δοκίμασε τον πληθωρικό μεζέ του, ο οποίος αποτελείται από 18 πιάτα και κλέβει τις εντυπώσεις (€16). Χωριάτικα λουκάνικα και ζεστό χαλλούμι, μανιτάρια, ρόκα με αβγά, ζουμερό σουβλάκι, θεϊκή σεφταλιά, καλοψημένο ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλο και χοιρινή πανσέτα, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα του μεζέ του που θα λατρέψεις! 

Αν πάλι θέλεις να απολαύσεις το σουβλάκι σου στην πίτα ή σε μερίδα, έχεις την επιλογή, ενώ θα βρεις και σπιτικά μαγειρευτά φαγητά να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Οι μελιτζάνες με φέτα (€7) και το συκωτάκι αρνίσιο στην κατσαρόλα (€8) είναι μερικά από τα πιο "δυνατά" πιάτα του μενού. Ο μουσακάς, το χοιρινό και αρνίσιο κότσι, οι κολοκυθοκεφτέδες και οι χειροποίητες ραβιόλες είναι επίσης γευστικές επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα είναι φτιαγμένα με σπιτικές συνταγές που θα σου θυμίσουν το φαγητό της μαμάς! 

Επίσης από τις 24 Μαΐου και κάθε Τρίτη θα σερβίρει το καθιερωμένο του πλέον οφτόν κλέφτικο.

Αν, τέλος, θέλεις να συνδυάσεις την έξοδό σου με ζωντανή μουσική, τότε κλείσε θέση την Παρασκευή, καθώς φιλοξενεί live βραδιές με τον Μάριο Σιάτη.

(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Σ 17.00-24.00 & Κ 12.00-16.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close