Eating News , Εστιατόρια

5+1 στέκια για ωραίο σουβλάκι στην πρωτεύουσα

Ζουμερά καλαμάκια, αφράτα τυλιχτά και πάσης φύσεως μεζεκλίκια σε τέσσερια στέκια της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2022

Ποιος δεν αγαπάει το σουβλάκι;

Εύκολο φαγητό, γρήγορο και νόστιμο που το συναντάς σε άνετα και φιλόξενα τραπεζάκια των εστιατορίων.

Και επειδή σαββατοκύριακο χωρίς έξοδο σε ταβέρνα δεν γίνεται, ιδού 6 νόστιμες διευθύνσεις όπου θα απολαύσεις το σουβλάκι ή κα το μεζέ σου αν θες στα καλύτερά του!



Στου Ρουσιά
Γνωστό ταβερνάκι για την ελληνική και κυπριακή του κουζίνα. Εφώ ο πελάτης φτιάχνει τον δικό του μεζέ ανάλογα με τα πιάτα της προτίμησής του. Δοκίμασε τις πλούσεις μερίδες του σε σουβλάκι, κοτόπουλο σουβλάκι, αρνίσιο σουβλάκι, βοδινό κοκκινιστό, βοδινό στιφάδο, μπούτι κοτόπουλο κ.ά.
(70088848) Δημοκρατίας 31Α,  Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.
 


Ταβέρνα Παής
Εδώ θα φας ωραία παραδοσιακή, κυπριακή σούβλα κρασάτη, ζουμερό σουβλάκι και νόστιμους μεζέδες με €18 το άτομο. Ο μεζές του περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα μελιτζάνα με αραβική πίτα και σος γιαουρτιού, κολοκυθοκεφτέδες, συκωτάκι, φέτα πανέ, σούβλα χοιρινή κρασάτη κ.ά. Ωστόσο, στο μενού του θα βρεις και τα πιάτα α λα καρτ.
(22 316220) Δαιδάλου 18, Αγ.Ομολογητές, Λευκωσία.


ΕΘΑ Όπως Παλιά
Ένα μαγαζί με μεγάλη βεράντα στην καρδιά της παλιάς Έγκωμης. Εδώ θα απολαύσεις καλό μεζέ (€20). Στο τραπέζι θα σου έρθουν μελιτζάνες σαγανάκι, χοιρινό σουβλάκι, κοτόπουλο σουβλάκι, αφέλια, βοδινό συκώτι, πουργούρι κ.ά. Για το τέλος ένα ξεχωριστό επιδόρπιο θα σου γλυκάνει τον ουρανίσκο, το σουρωτό με φύλλο κρούστας και αμύγδαλα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τις πλούσιες μερίδες του, όπως σουβλάκι στην πίτα ή τη μιξ του.
(22 590233) Γρηγόρη Αυξεντίου 52, Έγκωμη, Λευκωσία.



Το Σπήλαιο
Το Σπήλαιο θα το συναντήσεις στην Δευτερά. Είναι ένα χαριτωμένο κουτούκι με κρεατονοστιμιές και πιάτα για όλα τα γούστα. Ο μικρός μεζές του είναι στα €18 το άτομο και ο φουλ μεζές στα €20 το άτομο και περιλαμβάνει καραόλους, σεφταλιές, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, spare ribs, μακαρόνια χωριάτικα κ.ά. Πέρα από το μεζέ, στο μενού υπάρχουν και τα κρεατικά στην πίτα από σουβλάκι, σεφταλιά κ.ά. Μάθε πως κάθε Τρίτη και Πέμπτη το ταβερνάκι σού ετοιμάζει σούβλα χοιρινή, κοτόπουλο και αρνίσια!
(22 622024) Αναστάση Λεβέντη 2, Κάτω Δευτερά, επ. Λευκωσίας.

Ταβέρνα Κυριάκος
Πίτες νοστιμότατες και θαυμαστά ψημένες, και σεφταλιές εξαιρετικές, από αυτές που δεν τους χορταίνεις ποτέ, και με γεύση, αν μπορώ να πω, χωριάτικη, ρουστίκ, θα απολαύσεις στο χαλαρό ταβερνάκι του Κυριάκου στην Αγλαντζιά. Επίσης στο ταβερνάκι θα βρεις πέρα από σουβλάκια, κι άλλους μεζέδες κρεατικών τους οποίους θα λατρέψεις. Αν, λοιπόν, επιλέξεις τον μεζέ, θα σου φέρει καμιά δεκαπενταριά πιατάκια, τα οποία περικλείουν τις νοστιμιές της κυπριακής κουζίνας.
(22334471) Γεώργιου Γρίβα Διγενή 42, Αγλαντζιά, Λευκωσία. 

Ττάσης
Για πάνω από 30 χρόνια, στον αριθμό 4 της οδού Δημήτρη Χάματσου στο όμορφο Δάλι συναντά κανείς τον Ττάση, ένα old school σουβλατζίδικο-ταβέρνα που πλέον "τρέχει" υπό την επόμενη γενιά, η οποία συνεχίζει με το ίδιο μεράκι. Την επιχείρηση, που ξεκίνησε ο Ττάσης το 1985, συνεχίζουν σήμερα ο γαμπρός και ο εγγονός του. Σε ένα μικρό και πεντακάθαρο χώρο, φτιάχνουν ένα από τα -κατά γενική ομολογία- καλύτερα, νοστιμότερα και αυθεντικότερα σουβλάκια που θα φας –αν δεν το έχεις ήδη φάει- στη ζωή σου.
(22521203) Δημήτρη Χάματσου 4, 2540 Δάλι, Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close