Μη χάσετε , Μουσική

Moυσική στον Κήπο του Τεχνόπολις 20

Ο κήπος του Τεχνόπολις 20 ανοίγει για τη θερινή σεζόν την επόμενη βδομαδα, με δύο πολυαναμενόμενες και διαφορετικές συναυλίες,

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2022

Το Τεχνόπολις 20 θα φιλοξενήσει και φέτος τις εκδηλώσεις του στον ανθισμένο του κήπο, κρυμμένο στην πίσω αυλή, στο κέντρο της πόλης της Πάφου. Η ομάδα έχει προγραμματίσει ένα γεμάτο πρόγραμμα, με συναυλίες κυρίως τζαζ μουσικής αλλά και με μια επιλογή διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων. Απολαύστε καλή μουσική, κάτω από τα αστέρια, με παρέα ένα ποτήρι τοπικό κρασί ή σπιτική λεμονάδα.

Πρώτη, η συναυλία From Paris with Jazz την Τετάρτη 18 Μαΐου που διοργανώνεται από το Alliance Francaise Λεμεσού και η συναυλία για φλάουτο και κρουστά με μουσικές του κόσμου, σε ένα ταξίδι στην Ισπανία, Αργεντινή, Βραζιλία & Γαλλία, την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Ένα ταξίδι της Τζαζ μουσικής από την Αμερική στην Γαλλία
Η Alliance Française de Limassol σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου  και τη χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  παρουσιάζει τη μουσική παράσταση “From Paris with Jazz” την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στο Τεχνόπολης Πάφου και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στο Συνεργείο στη Λεμεσό.

Η συναυλία καταπιάνεται με τις συναντήσεις στη Γαλλία της περιόδου 1945 όπου σημαντικοί Αμερικάνοι συνθέτες της Τζαζ (όπως Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Dizzy Gilespie, Miles Davis) βρήκαν καταφύγιο λόγω των Φυλετικών διακρίσεων στην Αμερική και αυτό συνέτεινε στο να γνωριστούν με άλλους σπουδαίους μουσικούς (Django Reinhardt, Stéphane Grappelli κ.α) διωκόμενους από άλλες χώρες αλλά και Γάλλους υπηκόους με κοινή γλώσσα τη τζαζ μουσική.

Η παράσταση παρουσιάζει το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων, την επιρροή της Γαλλικής κουλτούρας στην εξέλιξη της  και απευθύνεται σε κοινό γνώριμο και μη με τη μουσική τζαζ και την   “τσιγγάνικη Jazz” παρουσιάζοντας  κρυμμένα μουσικά  διαμάντια, την ιστορία των τραγουδιών και τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν.

Μέσα από σύγχρονες ενορχηστρώσεις που γεφυρώνουν το σήμερα με το παρελθόν και μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό σχήμα όπου συνυπάρχουν Κύπριοι βιρτουόζοι μουσικοί της Τζαζ θα παρουσιαστεί στο κοινό της Κύπρου ανεξαρτήτου ηλικίας και μουσικών προτιμήσεων ο πλούτος της Jazz και  η ομορφιά της συνύπαρξης των μουσικών της τότε εποχής , η πολυμορφία της καταγωγής των ανθρώπων και πως ένας σχετικά ελεύθερος χώρος όπως ήταν η Γαλλία και συγκεκριμένα το Παρίσι του 45 ,με την προσφορά της ασφάλειας της ελεύθερης έκφρασης μπόρεσε να επηρεάσει την καλλιτεχνική έκφραση τότε και πως αυτό αποτυπώνεται στην Κύπρο του σήμερα.

Επί σκηνής οι Αντρέας Ροδοσθένους στην ενορχήστρωση, έρευνα και στο ηλεκτρικό μπάσο ο Γιώργος Μορφίτης στο πιάνο, ο Ερμής Μιχαήλ στην Κιθάρα, η Νικόλ Αρδανίτου στο τραγούδι, ο Στέλιος Ξυδιάς στα Τύμπανα και ο Ηλίας Ιωάννου στην τρομπέτα.

18/5/22, 8μ.μ.  Τεχνόπολης (Πάφος)
20/5/22, 8μ.μ.  Συνεργείο (Λεμεσός)

Plektó duet: Μουσικές του Κόσμου για Μαρίμπα και Φλάουτο
Το νεοσύστατο σύνολο Plektó duet θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Πάφο και στη σκηνή του Τεχνόπολις 20, απ’ όπου θα μας ταξιδέψει μουσικά σε μουσικές του κόσμου και συγκεκριμένα σε Ισπανία, Αργεντινή, Βραζιλία και Γαλλία. Το ντουέτο που αποτελείται από την Εύα Σταύρου στο φλάουτο και Νατάσα Χατζηανδρέου στα κρουστά, θα παρουσιάσουν έργα των A. Jolivet, J. Ibert, A. Piazzola, I. Albeniz, C. Machado και P. McDonald στον κήπο του Τεχνόπολις 20, την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 και ώρα 8μμ.

Στόχος του Plektó duet είναι η ανάδειξη του έργου σημαντικών συνθετών/τριών του 20ου και 21ου αιώνα στο ευρύτερο κοινό και να προωθήσουν το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα και τις τεχνικές του φλάουτου και των κρουστών και ιδιαίτερα της μαρίμπας. 

Είσοδος: €12 / €7 (μαθητές)
Κρατήσεις, Πληροφορίες και Εισιτήρια στο 70002420.
Προπώληση απαραίτηση.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close