Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για ψάρι σε 10 όμορφα ταβερνάκια, που αξίζει να εμπιστευτείς

Σουάνοιξε η όρεξη για θάλασσα, ψάρι και θαλασσινά;

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2022

Το καλοκαίρι, εκτός από θάλασσα, παραλία και ήλιο, θέλει και ψάρι. Είναι η εποχή που απολαμβάνουμε περισσότερο από κάθε άλλη, το να δοκιμάζουμε ό,τι πιο φρέσκο βγάζουν οι θάλασσες και να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε κάποιο ελληνικό νησί για διακοπές. 

Έτσι λοιπόν, ο οδηγός του Check in Cyprus με τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά αλλά και τις πιο νόστιμες ψαροταβέρνες, δίπλα στη θάλασσα ή όχι, είναι εδώ για να ξέρεις πού να πας το φετινό καλοκαίρι. 

Αιγιαλός
Ο Αιγιαλός βρίσκεται στην περιοχή Αγίας Τριάδας στον πανέμορφο Πρωταρά, σε μία τοποθεσία με απερίγραπτη θέα και νησιώτικη διακόσμηση. Πρόκειται για μία ψαροταβέρνα που φτιάχτηκε με αληθινό μεράκι από τον Αντώνη και τον Χάρη, και από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας της κατάφερε να γίνει το talk of the town. Εδώ οι ψάθες, τα καλάμια, οι άσπρες χάρτινες βαρκούλες και το μπλε του ουρανού σμίγουν με την υφή, τη μυρωδιά, την αρμύρα της θάλασσας και τις εκλεκτές γεύσεις προσφέροντας αναμφισβήτητα μια μοναδική εμπειρία για ψαγμένους ουρανίσκους. Ωστόσο, στον Αιγιαλό δεν θα πας μόνο για να απολαύσεις τους απίστευτους θαλασσινούς μεζέδες του, στο υπέροχο σκηνικό του, αλλά θα πας και εύγευστα κοκτέιλ ή καφέ, μουσική και απόλυτη χαλάρωση δίπλα στο κύμα. Η όλη καλοκαιρινή εμπειρία ολοκληρώνεται τέλεια με την παραδοσιακή φιλοξενία του φιλικού προσωπικού του.

Το μενού: Το θαυμάσιο μενού της ψαροταβέρνας Αιγιαλός περιλαμβάνει κρύα και ζεστά ορεκτικά, ολόφρεσκα ψάρια, πλούσιο και πεντανόστιμο ψαρομεζέ, θεσπέσιες μακαρονάδες, φανταστικά θαλασσινά πιάτα (χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες), καθώς και οστρακοειδή (π.χ μύδια, στρείδια). Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες, φροντίζουν ώστε τα ψάρια που σερβίρουν στο μαγαζί τους να τα προμηθεύονται από οικογενειακές ψαρόβαρκες, εξασφαλίζοντας έτσι ό,τι μπλέκεται στα δίχτυα των ψαράδων! Εξάλλου η βιτρίνα με τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά αποδεικνύει στον πελάτη του λόγου το αληθές. Και δεν είναι μόνο η ποιότητα, που σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά εκεί, αλλά και η ποικιλία. Στον Αιγιαλό θα βρει κανείς μεγάλη ποικιλία σε καλομαγειρεμένους ψαρομεζέδες με άρωμα… Ελλάδας και Κύπρου, που υπόσχονται μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες για κάθε ουρανίσκο. Επιβάλλεται να κάνεις αρχή με ουζάκι, γαύρο μαρινάτο και σπιτικό ταραμά. Η νοστιμιά όμως δεν σταματάει. Προτείνουμε να δοκιμάσεις το λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και φρέσκα θαλασσινά, αλλά και το θεσπέσιο ριζότο του, με γαρίδες και μύδια. Πουθενά αλλού λοιπόν δε θα βρεις έναν εξαίρετο συνδυασμό καλών γεύσεων και προσεγμένων ποτών, που σε χορταίνουν και σε ξεδιψούν σε λογικότατες τιμές! Γι' αυτό και ο Αιγιαλός είναι η καλύτερη και η απόλυτη επιλογή σου για να απολαύσεις ήλιο, θάλασσα, να κολυμπήσεις, να χαλαρώσεις, να φας φρέσκο ψάρι και να πιεις δροσερά cocktails. 
(99988600, 23823800) Βρυσουδιών 79, 5259 Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου.  
FacebookΑιγιαλός 
Instagramaeyialos

 

Ακρογιάλι  
Μια από τις πιο δημοφιλής ψαροταβέρνες στην παραλία Μενεού, το Ακρογιάλι φημίζεται τόσο για την τοποθεσία του όσο και για τις εξαιρετικές του γεύσεις, βασισμένες στα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Πρόκειται για μία ψαροταβέρνα, η οποία βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, και η οποία θα σε πάει ένα σεργιάνι στο Αιγαίο για να μυρίσεις θάλασσα και να γευτείς ψάρια τόσο φρέσκα, που μέχρι πριν λίγο κολυμπούσαν ξέγνοιαστα. Εδώ λεν λείπουν τα γαλανόλευκα καρό τραπεζομάντιλα, η μεγάλη και φωτεινή σάλα, η αψεγάδιαστη καθαριότητα. 

Το μενού: Οι άνθρωποί της έχουν αγάπη και γνώση γι’ αυτό που κάνουν και το κάνουν καλά: φέρνουν κοντά σου ό,τι πιο φρέσκο έχουν οι θάλασσες, μαγειρεμένα όπως πρέπει (στη σχάρα ή στο τηγάνι), μιας και το ψήσιμο είναι επίσης από τα δυνατά του σημεία. Εδώ λοιπόν, πέρα από ολόφρεσκο ψάρι, θα φας πλούσιο ψαρομεζέ, σε πολύ καλές τιμές. Στο τραπέζι σου θα φτάσουν ορεκτικά, όπως ταραμοσαλάτα και ταχίνι, χωριάτικη σαλάτα, χούμους, ελιές και ξιδάτα, νόστιμες γαρίδες γάμπαρη, μαλακό τηγανητό καλαμάρι, καβουροκεφτέδες, καβουράκια, γευστικά μύδια, φρέσκες πατάτες τηγανητές, υπέροχη αθερίνα και γόπα, μπαρμπούνι, μαρίδα, τσιπούρα στη σχάρα, σουπιά καθιστή, χταπόδι σχάρας, γαρίδες σαγανάκι και τσιπούρα. Ανάμεσα στις πεσιαλιτέ της ψαροταβέρνας, που οφείλεις να δοκιμάσεις, είναι οι γαρίδες και τα μύδια σαγανάκι, η γαριδομακαρονάδα και οι γαρίδες κοκτέιλ. Από το μενού του δεν λείπουν ούτε τα είδη σχάρας όπως μπριζόλες, κοτόπουλο φιλέτο, παϊδάκια αρνίσια, ολόφρεσκες σαλάτες κ.ά. 
(99634727, 96008904) Παραλία Μενεού, Μενεού, Λάρνακα.
FacebookTo Akrogiali Paralia Meneou

 

Γιάγκος & Πέτρος 
Ακριβώς δίπλα από το όμορφο Λιμανάκι στο Λατσί, βρίσκουμε την ψαροταβέρνα Γιάγκος και Πέτρος. Μία ψαροταβέρνα που άνοιξε το 1939 κι έκτοτε μας υποδέχεται 364 -από τις 365 ημέρες- τον χρόνο για πρόγευμα, γεύμα και δείπνο, αποτελώντας πλέον σταθερή αξία για τους εκατοντάδες πελάτες της που έρχονται από όλη την Κύπρο, για να απολαύσουν τα νόστιμα πιάτα και τα ολόφρεσκα ψάρια που σερβίρει. Η φιλική και γεμάτη ζωή ατμόσφαιρα, o επαγγελματισμός καθώς και το καλό του φαγητό είναι στοιχεία στα οποία οι ιδιοκτήτες δίνουν ιδιαίτερη σημασία κρατώντας έτσι το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρει το εστιατόριο. Όλα αυτά έχουν αναδείξει το μαγαζί σε στέκι πολλών ντόπιων και ξένων που το επισκέπτονται ξανά και ξανά. Στον μεγάλο, ευρύχωρο, στεγασμένο χώρο με τα εντυπωσιακά φωτιστικά με ψάθινο καλάθι να δημιουργούν ένα όμορφο νησιώτικο αέρα, αλλά και στην όμορφη βεράντα δίπλα στον πεζόδρομο απολαμβάνεις τις ψαρόβαρκες του λιμανιού και αριστερά την εκπληκτική θέα προς το δάσος του Ακάμα με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα. Ο τέλειος συνδυασμός καλού φαγητού, εξαιρετικής τοποθεσίας και άψογης εξυπηρέτησης!

Το μενού: Εδώ το ψάρι είναι πάντοτε φρέσκο, που το φέρνουν τα ιδιόκτητα αλιευτικά σκάφη, γι' αυτό και σερβίρουν ντόπια ψάρια αλιευμένα από τα κρύα και κρυστάλλινα, καθαρά, θαλασσινά νερά του Ακάμα. Όσο για το μενού, πολλά είναι τα πιάτα του μενού που έχουν ενδιαφέρον, με κύριο πρωταγωνιστή φυσικά τον ψαρομεζέ, που περιλαμβάνει μια σειρά εξαιρετικών πιάτων, ανάμεσά τους ορεκτικά όπως σαλάτα, ταραμά, τζατζίκι, ελιές, ταχίνι, αλλά και γαρίδες, μύδια, τηγανητό καλαμάρι, χταπόδι, σουπιές (ή γλώσσα ή ξιφία), μικρό, τηγανητό ψάρι και ψάρι στη σχάρα. Δοκίμασε όμως και μία από τις σπεσιαλές, όπως οι μυρωδάτες τηγανητές και άριστης ποιότητας γαρίδες με φρέσκο σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι περιοχής. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις και το χταπόδι σαγανάκι με φέτα, σοταρισμένα κρεμμυδάκια, φρέσκο σκόρδο, άσπρο κρασί και μυρωδάτη φρέσκια ρίγανη, όπως και τον σπιτικό μπακλαβά και το κανταΐφι με φρέσκα αμύγδαλα, που σερβίρεται με παγωτό βανίλιας.
(26321411/ www.latchihotel.com, info@latchihotel.com) Λεωφόρος Ακάμαντος, Λατσί, Πάφος.

 

Γλάρος
Η ιστορία του Γλάρου, ξεκίνησε το μακρινό 1977 δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η Μαρίνα Λεμεσού, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με το ίδιο μεράκι, στη νέα της τοποθεσία, κοντά στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, από όπου προσφέρει πλέον τα πιο φρέσκα θαλασσινά και τους πιο εκλεκτούς ψαρομεζέδες. Εδώ λοιπόν η οικογένεια του κ. Βασίλη έχει μια βασική αρχή: ψάρια και θαλασσινά υψηλής ποιότητας και μαγειρεμένα στην εντέλεια. Ο λοιπόν θα σε κερδίσει από τη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί. Το εσωτερικό απλό, προσεγμένο, με τα παραδοσιακά τραπέζια του, που είναι "ντυμένα" στα γαλανόλευκα, να δημιουργούν ένα άκρως νησιωτικό σκηνικό. Άλλωστε, πρόκειται για ένα όμορφο στέκι, με μεγάλη βεράντα, διακοσμημένο στα γαλάζια και στα λευκά, που αποπνέει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη. Το μεγαλύτερο όμως ατού της ψαροταβέρνας είναι η απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου...  

 

Το μενού:  Στην περιποιημένη αυλή, τα τραπεζάκια του είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών και ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το φαγητό σου. Αφού καθίσεις στο τραπέζι σου, λοιπόν, η θάλασσα θα μεταφερθεί κυριολεκτικά στο πιάτο σου. Από το τραπέζι σου θα παρελάσουν οι πιο εκλεκτοί και νόστιμοι ψαρομεζέδες, πάντοτε ολόφρεσκοι και καλοψημένοι. Άλλωστε, ο Βασίλης, ο ιδιοκτήτης, μεγάλωσε μέσα σε ψαροταβέρνα επομένως την τέχνη του ψαριού την γνωρίζει πολύ καλά! Πέρα από τους νόστιμους ψαρομεζέδες του, τα ψάρια του είναι πάντα φρέσκα, και αλλάζουν ανάλογα με το τι έχει προσφέρει η θάλασσα την κάθε ημέρα, ενώ ψήνονται ή τηγανίζονται στην εντέλεια και προσφέρουν ανεπανάληπτες γευστικές απολαύσεις. Στο μενού ωστόσο θα βρεις και θα δοκιμάσεις εκλεκτά πιάτα, όπως είναι ο φρέσκος ορφός, τα μύδια κατσαρόλας, η μικρή φρέσκια αθερίνα, η συναγρίδα παραγαδίου, οι φρέσκες σουπιές με μελάνι της σχάρα με λαδολέμονο, το μπαρμπούνι της σχάρας με λαδολέμονο και το παστό χταπόδι. 
(99357049) Ιντίρας Γκάντι 31, Τσιφλικούδια, Λεμεσός.
FacebookΨαροταβέρνα Γλάρος
InstagramGlaros Fish Tavern  

 

Καλαμιές
Ένας από τους πλέον διαχρονικούς προορισμούς του Πρωταρά για ψάρι και θαλασσινά, οι Καλαμιές στην περιοχή Περνέρα εδώ και περίπου 46 χρόνια, έχουν καταφέρει να κερδίσουν το πιστό τους κοινό, χάρη στο ειδυλλιακό τοπίο τους, που απολαμβάνει τη μοναδική θέα της θάλασσας καθώς επίσης και το γαλανόλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στο άψογα σχεδιασμένο μενού τους, στην ποικιλία, στη γεύση αλλά και την άψογη εξυπηρέτηση. Ένα μαγαζί που στέκει ορόσημο στην περιοχή, με παρουσία τριών γενεών ιδιοκτητών στον ίδιο χώρο, που μας  δείχνει ότι οι σωστές πρώτες ύλες μαζί με το μεράκι είναι ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας ενός εστιατορίου.  

Το μενού: Το μενού του εδώ δημιούργησε κατά βάση η ιδιοκτήτρια και σεφ Μαρία Ζαχαριάδου Μουστακά, και είναι βασισμένο στην αρτιότητα των πρώτων υλών, στα φρέσκα υλικά και στις δημιουργικές, αυθεντικές προτάσεις πετυχαίνοντας έτσι να βρίσκεται στην καρδιά όσων λατρεύουν τα ψαρικά και όχι μόνο. Εξ ου και οι επιλογές που προσφέρει το εστιατόριο είναι πολλές, ώστε να καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φυσικά τα ολόφρεσκα ψάρια και τα θαλασσινά εδέσματα πρωταγωνιστούν: Φρέσκα μύδια, χτένια σοτέ σε βούτυρο και λεμόνι, tuna tartare και σολομός carpaccio είναι μερικές από τις αμέτρητες επιλογές που θα ενθουσιάσουν και τους δικούς σου γευστικούς κάλυκες, ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις τους λουκουμάδες χαλουμιού με μέλι που θα σε οδηγήσουν σε ένα πρωτόγνωρο γευστικό ταξίδι. Και για όσους θέλουν να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο των “Καλαμιών” χωρίς όμως να στερηθούν το κρέας που τόσο πολύ αγαπούν ή για όσους ακολουθούν μία vegetarian ή vegan διατροφή, το εστιατόριο έχει προνοήσει καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία από σαλάτες που πλαισιώνουν τις προτάσεις του μενού, αλλά και πιάτα από ζυμαρικά, κυπριακές συνταγές και πιάτα σχάρας. Στις Καλαμιές επιβάλλεται να συνδυάσεις το φαγητό σου με ένα κρασί ή ένα κοκτέιλ από τις πλήρως ενημερωμένες κάβες κρασιών και ποτών αντιστοίχως. Τέλος, κλείσε γλυκά την επίσκεψή σου με kunefe, ένα παραδοσιακό πολίτικο υπέροχο γλύκισμα που εδώ το φτιάχνουν με πολύ μεράκι!
(23831145) Περνέρα, ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, Πρωταράς. Δ-Κ 11.00-23.00 (κουζίνα).
Facebook: Kalamies Restaurant
Instagram: kalamies restaurant

 

Πυξίδα
Η Πυξίδα που κατάφερε και φέτος να αποσπάσει το Cyprus Eating Awards στην κατηγορία Ψάρι, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις. Εξ ου και θα αρκεστούμε να πούμε ότι κάθε γνήσιος λάτρης του ψαριού θα πρέπει να τα επισκεφθεί για να απολαύσει το θαλασσινό μενού τους, επιλέγοντας είτε το εστιατόριο στη Λευκωσία είτε αυτό στη Λεμεσό, με θέα τη θάλασσα στην υπέροχη Μαρίνα Λεμεσού. Στο μενού τους, εξάλλου, βρίσκεις από δημιουργικούς μεζέδες μέχρι κυρίως πιάτα που δικαιώνει το γεγογνός ότι συγκαταλέγονται στα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου. Από τη μία, η Πυξίδα στη Λευκωσία αποτελεί ένα κλασικό οικογενειακό fish restaurant, που από το 2004, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του, σου στρώνει τραπέζι μεσημέρι και βράδυ, σερβίροντάς σου τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά με επαγγελματισμό και άριστη εξυπηρέτηση! Από την άλλη, η Πυξίδα Λεμεσού, έχει ως ατού της τη συγκλονιστική θέα της θάλασσας, που απλώνεται μπροστά σου, καθώς επίσης και το κομψό περιβάλλον του, όπου η παράδοση συναντά τις μοντέρνες ανέσεις. Όποιο όμως εστιατόριο κι αν επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις ένα μενού γεμάτο εύγευστους θαλασσινούς θησαυρούς! 

Το μενού: Τα εστιατόρια Πυξίδα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην άριστη πρώτη ύλη και τις δημιουργικές συνταγές. Εξ ου λοιπόν κι εδώ, πέρα από μία μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαρικών και θαλασσινών, θα απολαύσεις και ξεχωριστά πιάτα και γεύσεις που ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Στο μενού βρίσκεις πιάτα παραδοσιακά όπως πολλών ειδών ψάρια, φρέσκα της ημέρας –ανάμεσά τους φαγκρί, μπαρπούνι, τσιπούρα, λαβράκι, μαρίδα, αθερίνα, σαρδέλες, βλάχος, ορφός, πεσκανδρίτσα, γάβρος, καραβίδες, αστακός, σουπιές, καλαμάρι κ.ά.– που ψήνονται με μαεστρία στη σχάρα ή στο τηγάνι και χαρίζουν ανείπωτες γευστικές απολαύσεις. Συναντάς όμως και πληθώρα άλλων πιάτων που ιντριγκάρουν με τους συνδυασμούς των υλικών και καταπλήττουν με την απόλυτα ισορροπημένη γεύση τους. Σουπιές μαγειρευτές, κυδώνια, γυαλιστερές, λαβράκι σεβίτσε και καρπάτσιο, σαλάτες κλασικές, όπως η χωριάτικη αλλά και με φύκια, με κάβουρα και γαρίδες. Επιπλέον, στο μενού θα βρεις σπιτικά ορεκτικά, κρύα (ταχίνι, ταραμά, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή) και ζεστά (χαλούμι σχάρας, κροκέτες ψαριού), μέχρι και ψαρόσουπα. Άξια μνείας, αλλά και δοκιμής για όσους αγαπούν τα ζυμαρικά, η γαριδομακαρονάδα όπως και η αστακομακαρονάδα. Αν ωστόσο, θέλεις να τα δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, τότε επίλεξε τον πλούσιο μεζέ, ο οποίος περιλαμβάνει από σαλάτα και ορεκτικά, μέχρι διάφορα ψητά, τηγανητά ψάρια ή και μαγειρευτά. Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ετικέτες ωραίων κρασιών και κοκτέιλ, απολαμβάνοντας την ηρεμία του περιβάλλοντος.... και το γλυκό που έρχεται στο τέλος! 
(22445636) Μενάνδρου 5, Λευκωσία./ (25051200) Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός.
Websitehttps://pyxidafishtavern.com/
FacebookPyxida Fish Tavern

 

Ψαρόπουλος 
Την ψαροταβέρνα Ψαρόπουλος, θα την βρεις στη διάσημη λεωφόρο Ακάμαντος στο Λατσί, και θα σε εντυπωσιάσει τόσο με το εξαιρετικό φαγητό της και τη φρέσκια πρώτη ύλη της, όσο και με την ατμόσφαιρα αλλά και την απρόσκοπτη θέα προς τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς. Μια υπέροχη εικόνα που την απολαμβάνεις όλες τις εποχές του χρόνου. Επιπλέον, εδώ περνά υπέροχα όλη η οικογένεια. Η ίδια η τοποθεσία του, αλλά και ο παιχνιδότοπός του, το καθιστούν κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους.

Το μενού: Για τους ανθρώπους του Ψαρόπουλου, ιδιαίτερο ρόλο παίζουν οι φρέσκες και κυπριακής προέλευσης ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά και η καλή μαγειρική, που αφήνει τη νοστιμιά των θαλασσινών να πρωταγωνιστήσει. Μεγάλης σημασίας και η εποχικότητα, με τις σαλάτες, τα χόρτα και τα ψαράκια να εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή. Εξ ου λοιπόν κι εδώ θα βρεις νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα που ικανοποιούν κάθε γούστο. Πολλά και εξαιρετικά νόστιμα τα πιάτα του μενού. Από το ψάρι της ημέρας που έρχεται κατευθείαν από τις ψαρόβαρκες της περιοχής στις βιτρίνες του, μέχρι τα ντόπια κρέατα που προμηθεύεται από τη γύρω περιοχή και τα εποχικά πιάτα που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα. Δοκίμασε το φημισμένο του χταπόδι στη σχάρα, που μόνο αυτός ξέρει να φτιάχνει τόσο επιτυχημένα. Όσο για τον πλουσιότατο ψαρομεζέ του, αυτός περιλαμβάνει σαλάτα, ταχίνι, ταραμοσαλάτα, καλαμάρι, μύδια, καβουροπόδαρα, ψάρι μικρό τηγανητό, γαριδούλες, σουπιές και ολόφρεσκη τσιπούρα.Στο μενού υπάρχει και επιλογή σε κρεατικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Πέρα από τα νόστιμα πιάτα του, ξεχωρίζει ταυτόχρονα και για τη φιλική εξυπηρέτηση των ανθρώπων της, που είναι ένα ακόμη ‘συν’ στα όσα έχει να προσφέρει στους πελάτες της. Κλείσε τραπέζι για την παρέα ή για όλη την οικογένεια και απόλαυσε ήλιο, θάλασσα, αλλά και τις νοστιμιές της πιο διάσημης ψαροταβέρνας του Λατσιού. Και βεβαίως οι λογικότατες τιμές όλων των πιάτων που σερβίρει από την πλούσια κάρτα του, θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.
(26321089) Λεωφ. Ακάμαντος, Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς, επ. Πάφου. Δ-Κ 11.00-23.00.

 


Ψαροταβέρνα Λοΐζος Κουμπαρής
Φιλόξενη, νησιώτικη και οικεία, η ψαροταβέρνα Λοΐζος Κουμπαρής αποτελεί εδώ και χρόνια μίαν από τις πιο πολυσυζητημένες ψαροταβέρνες στο Ζύγι, όπως άλλωστε μαρτυρά και το πλήθος κόσμου που την επισκέπτεται. Πρόκειται εξάλλου για ένα μαγαζί με ιστορία που ξεκίνησε από το 1970 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα... στο δικό του πλέον εστιατόριο στο Ζύγι. Στον Κουμπαρή οι θαλασσινές γεύσεις βρίσκουν σπίτι σε έναν υπέροχο χώρο στην παραλία του Ζυγίου, σε μια πανέμορφη, φωτεινή σάλα. Καιρού επιτρέποντος, το πλακόστρωτο με τα τραπεζάκια που βρίσκονται δίπλα ακριβώς στο κύμα αποτελεί ένα μοναδικό σκηνικό για παγωμένη μπίρα και θαλασσινή μεζεδοκατάσταση. 

Το μενού: Στον Κουμπαρή οι λάτρεις του ψαριού και των θαλασσινών απολαμβάνουν εκλεκτούς ψαρομεζέδες, σε γενναίες ποσότητες, ολόφρεσκα κυπριακά ψάρια, μαγειρεμένα όπως ακριβώς επιθυμούν (στη σχάρα ή στο τηγάνι) αλλά και τα καλύτερα προϊόντα με “γεύση” τη θάλασσα. Πέρα όμως από τη φρέσκια ψαριά της ημέρας, στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις, βάλε το τραγανό, τηγανητό καλαμαράκι, το χταπόδι στη σχάρα με λαδολέμονο σερβιρισμένο με πατάτες, τις πεντανόστιμες σουπιές, καθώς επίσης και τις εξαιρετικές γαρίδες του. Ο Λοΐζος Κουμπαρής κατά τη μακρά του ιστορία, εξυπηρέτησε χιλιάδες ανθρώπους, φίλους, παρέες και οικογένειες και μέχρι σήμερα συνεχίζει να προσφέρει άψογη εξυπηρέτηση με την ίδια αγάπη, ποιότητα και αφοσίωση, προσφέροντας φρέσκα ψάρια στις ίδιες ποσότητες, με τα ίδια αγνά υλικά, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά να κάνει… εδώ και μισό αιώνα. Εδώ, πέρα από τα καλύτερα πιάτα που θα σου σερβίρει, θα σε ενθουσιάσουν τα όμορφα στρωμένα τραπέζια του, πλάι στο κύμα, αλλά και ο άνετος παιδότοπός του, που προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας για τους μικρούς μας φίλους, καθώς επίσης και οι λογικές τιμές του. 
(96790372) Γρηγόρη Αυξεντίου 71, Ζύγι, επ. Λάρνακας.

 

Ψαροταβέρνα Στέφανος
Σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές τοποθεσίες της Λάρνακας, θα ανακαλύψεις κι εσύ την Ψαροταβέρνα Στέφανος, μία τοποθεσία που αποτελεί πλέον το κοινό μυστικό των Λαρνακέων για πραγματικά καλό ψάρι. Το εστιατόριο εκτείνεται στην περίφημη παραθαλάσσια οδό Παλιέ Πασά, με τον ολοκαίνουργιο πεζόδρομό της που ενώνει την παραλία των Φοινικούδων με την παραλία Μακένζι, ο οποίος έχει αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή, αναδεικνύοντας την ομορφιά της. Στην «Ψαροταβέρνα Στέφανος» λοιπόν θα απολαύσεις ολόφρεσκο ψαράκι σε ιδανικό σημείο κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Η βεράντα, με το λευκό στα τραπέζια και το απαλό γαλάζιο στις καρέκλες, μας ταξιδεύει σε Κυκλαδίτικο νησί ενώ το απλό σκηνικό και η ζεστή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό θυμίζει κουτούκι. 


Το μενού: Με το που θα εισέλθεις στο χώρο του εστιατορίου θα αντικρίσεις τη βιτρίνα με τα ολόφρεσκα ψάρια. Απ' εκεί θα επιλέξεις τα ψάρια της αρεσκείας σου, τα οποία στη συνέχεια οι έμπειροι ψήστες θα αναλάβουν να τα μεταμορφώσουν σε πραγματικά νόστιμα πιάτα! Και ο κατάλογος με τις διαθέσιμες επιλογές σε ψαρικά και θαλασσινά είναι μακρύς, όρεξη να ‘χεις να διαβάζεις και να… τρως! «Σπαρταριστά» μπαρμπούνια, αθερίνες, μαρίδες και καλαμάρια είναι μερικά από τα ψάρια που θα γευτείς, ψημένα στο τηγάνι ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμησή σου, ενώ εάν εκτός από λάτρης των θαλασσινών είσαι και μακαρονάς, τότε επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη γαριδομακαρονάδα τού “Στέφανου” ή τα σπαγγέτι με θαλασσινά. Μύδια, γαρίδες, καβουράκια, ολόφρεσκες σουπιές και χταπόδι... πρωταγωνιστούν επίσης στις βιτρίνες αλλά και στο μενού του, δίνοντας επιλογές σε κάθε απαιτητικό ψαρολάτρη. Πέρα από αυτά, μπορείς να γευτείς και μια σειρά εξαιρετικών πιάτων, ανάμεσά τους εδέσματα θαλασσινών, όπως είναι οι καβουροκεφτέδες, ψαροκεφτέδες, καθώς επίσης και πολλές επιλογές σε λαχταριστά ορεκτικά, όπως φέτα σαγανάκι, φέτα με ελαιόλαδο και ρίγανη, μανιτάρια, λαχανικά, αλλά και αλοιφές όπως χούμους, τυροκαυτερή, ταχίνι και τζατζίκι. Επιπλέον, στο μενού θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες (από ελληνική και χωριάτικη μέχρι σαλάτα θαλασσινών και με κοτόπουλο). Και αν θες να τα δοκιμάσεις όλα όσα πεντανόστιμα σού φτιάχνουν, προτείνουμε να επιλέξεις τον ψαρομεζέδε ή μία από τις περίφημες πιατέλες του, που σου δίνουν τη δυνατότητα να «παίξεις» με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων. Εδώ λοιπόν, η απλότητα και η καθαρότητα των γεύσεων αφήνουν τη νοστιμιά της πρώτης ύλης να πρωταγωνιστήσει και να προσφέρει μια πραγματικά ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.
(24252628 & 99583887) Σακκαριά (Πιαλέ Πασά) 3, Λάρνακα. 
FacebοokΨαροταβέρνα Στέφανος - Stefanos Fish Tavern

Ψαρού
Στην Πάφο και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αριστάρχου 6, έχει στηθεί εδώ και 7 περίπου χρόνια ένα χαλαρό σκηνικό για εγγυημένα ολόφρεσκα ψάρια με άριστο ψήσιμο και επαγγελματικό σέρβις. Εδώ αρχικά καλείσαι να επιλέξεις θέση στο λιτό μα συνάμα ζεστό εσωτερικό χώρο ή τραπέζι στην πλακόστρωτη πλατεία, το οποίο στη συνέχεια θα γεμίσει με λιχουδιές του βυθού και μεζέδες τόσο νόστιμους που ξεχωρίζουν όμως για την απλότητά τους! Όλα αυτά, τα απλά, αλλά σημαντικά που μας γεμίζουν χαρά. Όλα αυτά που ξέρει τόσο καλά να προσφέρει η γνωστή σε ντόπιους και ξένους, Ψαρού.

Το μενού: Για τον κύριο Πανίκος, τον ιδιοκτήτη, ιδιαίτερο ρόλο παίζουν οι φρέσκες και κυπριακής προέλευσης ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά και η καλή μαγειρική, που αφήνει τη νοστιμιά των θαλασσινών να πρωταγωνιστήσει. Εξ ου λοιπόν και στην Ψαρού καθημερινά βάζουν στα τηγάνια και τη σχάρα της μόνο τη φρέσκια ψαριά της ημέρας, την οποία προμηθεύονται από ντόπιους ψαράδες. Κυπριακές γαρίδες, καραβίδες, σκάρος, μπαρμπούνι, κουρκούνες, μαρίδα, σουπιές, καλαμάρια και άλλα πολλά ψάρια και θαλασσινά, εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή, για να φτάνουν στο τραπέζι σου ολόφρεσκα και γευστικά. Η Ψαρού είναι μια ψαροταβέρνα με παραδοσιακά πιάτα, φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες, άψογη εξυπηρέτηση, προσεγμένο χώρο και ευχάριστα vibes, που θα σου προσφέρει αξέχαστες στιγμές.
(99470411) Αριστάρχου 6, Πάφος.
Facebook: ΨΑΡΟΥ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close