Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Τα πιάτα που δημιούργησε ο chef Πανίκος Χατζηττοφής για τα Cyprus Eating Awards, έκλεψαν τις εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2022

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαΐου το εντυπωσιακό ballroom του Four Seasons Hotel στη Λεμεσό είχε βάλει τα καλά του, για να υποδεχθεί τους προσκεκλημένους των Cyprus Eating Awards, ολοκληρώνονατς σιγά-σιγά τις πυρετώσεις προετοιμασίες. Η ομάδα του μοναδικού ξενοδοχείου αντάλλαζε τις τελευταίες οδηγίες, προκειμένου να παράσχουν τις αψεγάδιαστες υπηρεσίες, ενώ και ομάδα των Cyprus Eating Awards έβαζε τις τελευταίες πινελιές στον χώρο. 

Ακριβώς πίσω, στη μεγάλη κουζίνα του ξενοδοχείου, ο καταξιωμένος Κύπριος σεφ Πανίκος Χατζηττοφής, Executive Chef του Four Seasons Hotels, με την ομάδα του, ετοιμάζονταν για να κατακτήσουν τους απαιτητικούς ουρανίσκους των παρευρισκόμενων. Ένα εγχείρημα που τους ανέδειξε τελικά νικητές. 

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ… ΜΥΡΙΖΕ ΑΝΟΙΞΗ
Ο Πανίκος Χατζηττοφής με πηγή έμπνευσής του την άνοιξη, επέλεξε να φέρει στο πιάτο μας φρέσκα υλικά της εποχής, αναμειγνύοντάς τα αρμονικά στην κουζίνα, με κύριους πρωταγωνιστές τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα του τόπου μας, τα οποία γευτεήκαμε στις συνταγές του μενού του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κάθε πιάτο ήταν ιδανικά συνδυασμένο με κρασιά της εταιρείας Βάσσος Ηλιάδης Λτδ. Το wine pairing ανέλαβε η Wine Specialist, Μαρία Θ. Μασούρα. Όσο για το επιδόρπιο, φέρει την υπογραφή του pastry chef Δημήτρη Χατζηγιάννη.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Καλωσόρισμα με Λευκό Αφρώδη Οίνο, Montelvini Prosecco

ΧΑΛΛΟΥΜΙ
vτομάτα κονφί, δυόσμος, νερό vτομάτας
Λευκός Ξηρός Οίνος, Οινοποιείο Ζαμπάρτα Ξυνιστέρι 2021
“What grows together, goes together”. Τα χαρακτηριστικά αρώματα εσπεριδοειδών και οι νότες τροπικών φρούτων της κυπριακής αυτής ποικιλίας συνδυάζονται με τη φρεσκάδα της ντομάτας και του βασιλικού και προετοιμάζουν για το επόμενο πιάτο.

ΜΠΛΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
κρέμα από οστρακοειδή, κριθάρι, μοσχολέμονο
Λευκός Ξηρός Οίνος, Οινοποιείο Παπαγιαννάκου Ασύρτικο 2021
Ένα πιάτο που μυρίζει μεσογειακό καλοκαίρι. Η ζωηρή οξύτητα του Ασύρτικου εξισορροπεί την πλούσια κρέμα από οστρακοειδή και τη λιπαρότητα της γαρίδας, ενώ το μοσχολέμονο ‘δένει’ με τα διακριτικά αρώματα και γεύσεις εσπεριδοειδών και τη λεμονάτη επίγευση του κρασιού.

ΑΡΝΑΚΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
μπιζέλι, αγκινάρα, αναρή, ζωμός αρωματισμένος με κουμανταρία
Ερυθρός Ξηρός Οίνος, Κτήμα Μητραβέλα, Νεμέα 2020
Μια νεαρή Νεμέα από παλιά αμπέλια Αγιωργίτικου, με αρωματικό προφίλ ζουμερών κόκκινων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών όπου η φρεσκάδα, το μέτριο σώμα και οι μαλακές τανίνες της δεν επισκιάζουν τις λεπτές γεύσεις του πιάτου, ενώ η μέτρια οξύτητα του ερυθρού αυτού οίνου διαπερνά τη σχετική λιπαρότητα του αρνιού και φρεσκάρει το στόμα.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ JIVARA
σμέουρο, ρούμι El Dorado, παγωτό με Nespresso Vollutο
Λευκός Αφρώδης Οίνος, Champagne Jacquart
Η βασίλισσα των κρασιών! Οι κομψές φυσαλίδες της λευκής Brut σαμπάνιας Jacquart ‘μεταφέρουν’ στο στόμα όλες τις γεύσεις αυτού του πολυδιάστατου γλυκού-κομψοτεχνήματος από σοκολάτα.

NESPRESSO
Origin India

Τα πιάτα συνοδεύτηκαν από το φυσικό μεταλλικό νερό Acqua Panna και το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close