Things to Do , Εκδηλώσεις

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε Σπήλια και Κούρδαλι τον φετινό Αύγουστο

Ένα γεμάτο πολιτισμό και προσφορά καλοκαίρι από τον Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών – Κουρδάλων

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2026

Με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών – Κουρδάλων, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε δράσεις που συνδυάζουν τον πολιτισμό, την παράδοση, τον αθλητισμό, την κοινωνική προσφορά και την ψυχαγωγία.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου στις κοινότητες Σπήλια και Κούρδαλι, με την έναρξη να γίνεται την Κυριακή 2 Αυγούστου με το ετήσιο μνημόσυνο δασκάλων και ιερέων των δύο κοινοτήτων.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει ο 38ος Γύρος των Σπηλιών, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Αυγούστου, με τη συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών και τη συνεργασία του Σωματείου Δρομέων «Περικλής Δημητρίου». Το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στα Κούρδαλι.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην κοινωνική προσφορά, καθώς την Κυριακή 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια αιμοδοσία, αφιερωμένη στη μνήμη συγχωριανών που έφυγαν από τη ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη ενημερωτική διάλεξη για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και ακραίων καιρικών φαινομένων, δύο βραδιές τόμπολας, προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους, διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά, καθώς και τη μουσική εκδήλωση «Μουσικές Στιγμές στα Σπήλια», με ζωντανή μουσική και ελεύθερη είσοδο.

Για τους μικρούς φίλους έχει προγραμματιστεί και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, ενώ στις 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 23 Αυγούστου με τη Γιορτή της Παναγίας Σπηλιώτισσας, όπου ο Σύνδεσμος θα προσφέρει πρόγευμα στους πιστούς μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί θερινές κατηχητικές συναντήσεις για παιδιά, καθώς και εκδηλώσεις του Αθλητικού Συλλόγου ΑΡΗΣ Σπηλιών – Κουρδάλων.

Με ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών – Κουρδάλων φιλοδοξεί να προσφέρει ένα ζωντανό και δημιουργικό καλοκαίρι, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά των δύο ορεινών κοινοτήτων.

742198179_1034603182279212_2686889827849594038_n.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
July 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close