Things to Do , Εκδηλώσεις

Ραντεβού με... την παράδοση [στις 28 του μήνα πάμε Φικάρδου]

Η παράδοση μάς συστήνεται μέσα από μια όμορφη εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2014

Για δεύτερη χρονιά η κοινότητα Φικάρδου μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να περιηγηθούμε στα μονοπάτια της παράδοσης μέσα από τη φιλανθρωπική εκδήλωση "Ταξιδεύοντας... στα μονοπάτια της παράδοσης".

 

Περπατώντας στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια του χωρίου όπου εκεί θα μπορείτε να δοκιμάσετε και να παρακολουθήσετε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής ντόπιων εδεσμάτων, κρασιού, ζιβανίας καθώς και διαφόρων χειροτεχνημάτων και υφαντών.

 

Στον Ληνό θα μπορείτε να δείτε πώς έφτιαχναν το κρασί, πώς πατούσαν τα σταφύλια και θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στη διαδικασία σηκώνοντας πάνω τα  "ποϊνάρκα σας". Σε άλλα σπίτια του χωριού, θα γίνεται το "Χάρτζιασμα" των σταφυλιών και θα γίνεται απόσταξη Ζιβανίας, θα παρασκευάζεται Ππαλουζές, σουτζούκος, τραχανάς, χαλούμι και θα ζυμώνονται και θα φουρνίζονται ψωμιά. Σε άλλα σημεία του χωριού θα μπορείτε να δείτε πώς φτιάχνονται τα υφαντά στον αργαλειό και διάφορα κεντήματα. Επίσης, στα στενά του χωριού ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεκουραστεί στο παραδοσιακό καφενείο όπου θα σερβίρεται καφές της χόβολης και σε κάποια σημεία θα πωλούνται σουβλάκια και λουκουμάδες. Στο κτίριο του παλιού σχολείου θα γίνεται προβολή ταινίας με την ιστορία του χωρίου για τους επισκέπτες. 

 

Ακόμα θα υπάρχει Παντοπωλείο όπου θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση για ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης. Ενώ για ενίσχυση του σκοπού,  θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία στο δρόμο Κλήρου-Φικάρδου (για λεπτομέρειες και συμμετοχές μπορείτε να επικοινωνήσετε στο πιο κάτω τηλέφωνο).

 

Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται από έμπειρους στο κάθε είδος εθελοντές στους οποίους η κοινότητα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της.  Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν, όπως και πέρσι, για την οικονομική στήριξη ενός κατοίου του χωριού που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας κ. Κουγιάλη.

 

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00, Φικάρδου, επαρχία Λευκωσίας. Πληροφορίες τηλ. 96894696.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close