Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

24 στέκια στο χωριό, σερβίρουν νόστιμο brunch!

Brunch-άρουμε με θέα τηφύση σε όλη την ορεινή Κύπρο.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2022

Για πολλούς από εμάς το σαββατοκύριακο σηματοδοτεί το τέλος μιας εβδομάδας γεμάτης τρεχάματα και υποχρεώσεις. Για άλλους, σημαίνει πως έφτασε η στιγμή να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τη μεγαλύτερη υπερβολή του σαββατοκύριακου, που δεν είναι άλλη από ένα πλούσιο brunch.

Σε αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, επιλέγουμε να απολαύσουμε το brunch στα ορεινά, μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης, είτε αυτό είναι κάποιο χωριό ή ακόμα και ένα κατάλυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Και επειδή το «μπούκκωμα» στα χωριά έχει την τιμητική του, σου προτείνουμε 24 μοναδικές επιλογές για πρόγευμα και brunch με θέα τη φύση σε όλη την Κύπρο.

ΕΠ. ΛΕΜΕΣΟΥ

Αρκατένα Φωτεινής 
Ένα υπέροχο μαγαζί, ιδανικό για αυτούς που αγαπούν τα αρκετένα, το brunch, την ποικιλία και την ποσότητα, ακόμα και για αυτούς που αγαπούν τη healthy πλευρά της ζωής. Τα διάσημα Αρκατένα Φωτεινής έφτιαξαν έναν υπέροχο χώρο στο χωριό Όμοδος, όπου πρωταγωνιστές είναι τα διάσημα κουλούρια. Ωστόσο δεν έμειναν μέχρι εκεί. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, που θέλει το brunch να είναι η απόλυτη συνήθεια του πρωινού του σαββατοκύριακου, έβγαλαν τραπεζάκια στον πεζόδρομο, έφτιαξαν μία υπέροχη εσωτερική αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού και δημιούργησαν ένα μενού με platter-υπερπαραγωγή. Μπορείς όμως να επιλέξεις και μόνος σου τα προϊόντα που θέλεις να απολαύσεις, δημιουργώντας το δικό σου platter. 
(99284201) Ληνός, 4760, Όμοδος. 


Nanas Brunch & More
Ένας πανέμορφος χώρος στο χωριό που συνδυάζει brunch, ωραίο φαγητό, κοκτέιλ και γλυκό. Το Nanas Brunch & More στις Πλάτρες, θα το εντοπίσεις λίγο πιο κάτω από το Forest Park και συγκεκριμένα στις εξοχικές κατοικίες της ΠΟΕΔ (2ος όροφος) με θέα την πανέμορφη κυπριακή φύση. Εκεί σερβίρεται ό,τι φτιάχνεται από τα χεράκια της κυρίας Νανάς, της ιδιοκτήτριας. Ένα ξεχωριστό, πλούσιο σε ποικιλία brunch, που περιλαμβάνει (ανάμεσα σε άλλα) big breakfast, αυγά ποσέ, αλμυρά και γλυκά pancakes, burger, όλα φτιαγμένα με αγνά και φρέσκα υλικά. Οι τιμές κυμαίνονται από €4-€12. Ακόμη, μπορείς να απολαύσεις και το κολύμπι σου αφού ο χώρος διαθέτει πισίνα για καλοκαιρινές βουτιές, συνδυάζοντας ιδανικά χαλάρωση, ηρεμία, καφέ και φαγητό σε ένα αρμονικό περιβάλλον με φόντο τη φύση.
(99 020115) Αηδονιών 3, Πάνω Πλάτρες, επ. Λεμεσού. 

Aristoklis Traditional Brunch 
Ο Aristoklis βρίσκεται στην όμορφη Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για ένα χαλαρό καφενεδάκι, με ολάνδιστη βεράντα, η οποία μοσχοβολά βασιλικό, γαρδένια και γιασεμί. Το κυπριακό πρόγευμα εδώ περιλαμβάνει χωριάτικο προζυμένιο χωμί, φρεσκοψημένο, παραδοσιακό χαλούμι αιγοπρόβειο, τυρί, αυγά, λούντζα, σπιτική μαρμελάδα μόσφιλο και άγρια δαμάσκηνια, αναρή φρέσκια με χαρουπόμελο και θυμαρίσιο μἐλι, ελιές τσακιστές πρἀσινες και μαύρες, μαζί με καφέ, χυμό ή τσάι του βουνού (τα οποία θα βρεις σε μεγάλη ποικιλία). H τιμή ανά άτομο είναι €10 με ποτό.
(99400226) Γρίβα Διγενή 16, Πάχνα, επ. Λεμεσού. 



Το Μπακάλικο του Χαψή 
Πρόκειται για ένα παλιό μπακάλικο του χωριού, που μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο καφενεδάκι, το οποίο σερβίρει και νόστιμο φαγητό αλλά και πρωινό. Ένας μακρόστενος, φωτεινός χώρος, φτιαγμένος με πέτρα, δροσερός το καλοκαίρι, ζεστός τον χειμώνα, με μία μικρή βεραντούλα στη μία του πλευρά και ελάχιστα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο που σου προσφέρει πανοραμική θέα του χωριού. Εδώ λοιπόν ο Μάριος, θα σου ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό πρόγευμα, το οποίο σερβίρεται για δύο άτομα και πάνω. Περιλαμβάνει αβγά, λούντζα κρασάτη, αιγινό χαλούμι που σοτάρεται με κουμανταρία, σύκα παστά και μέλι, τυρί κασκαβάλι, αναρή φρέσκια με έψημα, μπέικον καπνιστό, αγγουράκι, ντομάτα, μαρμελάδες, βούτυρο και καπίρες. To brunch κοστίζει €10.80 ανά άτομο.
(99409108) Αγρός, επ. Λεμεσού.


George's daughter & son
Tο George’s daughter and son, είναι ένα γουστόζικο καφενεδάκι με καταπράσινη αυλή και υπέροχη αισθητική... στο οποίο πραγματικά δεν θα ξέρεις να πρωτοδοκιμάσεις: από κέικ, μέχρι τα éclair, την νόστιμη τάρτα με φρούτα, ένα κρεμώδες Oreo ή οτιδήποτε άλλο! Μπορείς όμως να απολαύσεις κι ένα δροσερό μαχαλεπί, καφέ, χειροποίητα σοκολατάκια, αλλά και σνακ, ακόμα και πρωινό, με κρουασάν, αυγά και λουκάνικα, συνοδευμένο από κουλούρι αρκατένο, δικής τους παραγωγής! 
(99026849 ) Όμοδος (δίπλα στον κεντρικό χώρο στάθμευσης).

Κτήμα Γερόλεμο
Στο χωριό Όμοδος, σε ύψος 900 μέτρων, βρίσκεται το «Κτήμα Γερόλεμο» με τους αμπελώνες του και το ομώνυμο οικογενειακό οινοποιείο. Εδώ, μπορείς να περιδιαβείς στον όμορφο χώρο του, να γνωρίσεις τα προϊόντα του και τον κόσμο του κρασιού. Κάθε Κυριακή στο οινοποιοείο αυτό μπορείς να απολαύσεις ένα πλούσιο wine pairing brunch. Το ειδικό παραδοσιακό brunch, σερβίρεται σε συνδυασμό με τα νόστιμα κρασιά του κτήματος και άλλα ποτά, με χαλαρή μουσική βιολιού. Η τιμή ανέρχεται στα €15 το άτομο.
(99696025) Όμοδος. 

ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ



Boukkoma
Το Boukkoma μας περιμένει και φέτος στο Κοινοτικό Πάρκο της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, σε ένα δροσερό μέρος περιτριγυρισμένο από πράσινο. Στο υπέροχο πάρκο λοιπόν ο Εύρος και η παρέα του σε φιλεύουν με νόστιμο brunch (και όχι μόνο), φτιαγμένα όλα με ποιοτικές πρώτες ύλες του τόπου μας. Στο μενού του μπορείς να βρείς θρεπτικά bowls, κυπριακά μπουκώματα όπως το πιτσιλλίσιμο, το αβοκαντένιο αλλά και το κυπριακό. Από το μενού δεν λείπουν τα αγαπημένα French toasts με κάποια twists. Σημείωσε επίσης ότι οι Πέμπτες εδώ είναι βραδιές με οφτό, ενώ ενίοτε φιλοξενούν και μουσική (ούς!).
(95 966252) Κοινοτικό πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου.

Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις
Τα τελευταία χρόνια, τα παραδοσιακά αλλαντικά του τόπου μας απέκτησαν φανατικό κοινό! Το ίδιο ισχύει και για το κυπριακό brunch, κυρίως όταν σερβίρεται στο χωριό! Δύο λοιπόν νόστιμοι λόγοι που μας οδηγούν στο Πολιτικό, για αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, δοσμένες με έναν μοντέρνο και εντυπωσιακό τρόπο! Πρόκειται για ένα παλιό κτίριο, ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα (που αποτελούσε αρχικά το σημείο πώλησης των αλλαντικών τους), που μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο μαγαζί με παραδοσιακές πινελιές. Εκεί λοιπόν τα σαββατοκύριακα, ο Μνάσωνας (ο εγγονός της οικογένειας) προσφέρει στις παρέες (όλων των ηλικιών) που τον επισκέπτονται τα Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις μέσα από ένα πλούσιο και πολύ νόστιμο κυπριακό πρόγευμα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα πιάτα του μπορεί να έχουν γεύση παράδοσης αλλά έχουν και μοντέρνο twist, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε φιλοσοφία!
(99036321) Γρηγόρη Αυξεντίου 1, Πολιτικό, 2651, Λευκωσία.


JinCo brunch & more 
Στο γραφικό χωριό Πέρα Ορεινής υπάρχει ένα γουστόζικο μαγαζί, που προσφέρει brunch τα σαββατοκύριακα! Το JinCo σού προσφέρει κάθε σαββατοκύριακο απολαυστικά πιάτα για brunch, μυρωδάτο καφέ, γλυκά και άλλα πολλά. Στο μενού του θα βρεις παραδοσιακό brunch, αφράτα pancakes, yogurt bowls, εξαιρετικά bagels και άλλα πολλά που θα συνοδεύσεις με καλοφτιαγμένο καφέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μενού του αναννεώθηκε! 
(99 146860) Πέρα Ορεινής, επ. Λευκωσίας. 


The Royal Goat Farm 

Tο The Royal Goat Farm, το οποίο δημιουργήθηκε εδώ και αρκετά χρόνια, αποφάσισε να ξυπνήσει τις μνήμες του πατροπαράδοτου πρωινού στο χωριό και να μας προτείνει τη δική του εκδοχή brunch... σε ένα μάλιστα πολύ ζεστό και όμορφο περιβάλλον, μέσα στη φύση. Στο brunch λοιπόν που σερβίρει (μόνο) τα σαββατοκύριακα, θα απολαύσεις κατεξοχήν τα προϊόντα που παράγονται εκεί: αλλαντικά όπως λούντζα, λουκάνικα, κρασάτα, ομελέτα και πομηλοροτηανιά με αβγά από τις κότες τους, κολοκούθκια, αναρή, χαλούμια και χαλίτζια, μαρμελάδες και φρέσκα, μυρωδάτα ψωμιά βγαλμένα κυριολεκτικά από τον ξυλόφουρνο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι φεύγοντας μπορείς να προμηθευτείς από το «μπακάλικο» του αγροκτήματος, όλα όσα δοκίμασες και όχι μόνο!  Επιπλέον σημείωσε και τις "Γεύσεις ξυλόφουρνου και καλό κρασί" που σερβίρονται τα βράδια της Τρίτης! 
(99653957) Παλιομέτοχο, επ. Λευκωσίας. Απαραίτητη η κράτηση. 


Riverland Bio Farm 
Λίγο έξω από τη Λευκωσία, έπειτα από 20 λεπτά οδήγησης, φτάνεις σε ένα επίγειο παράδεισο που βρίσκεται στο χωριό Καμπιά. Ο Βασίλης Κυπριανού, ιδιοκτήτης του Riverland Bio Farm έκανε εδώ ένα όνειρό του πραγματικότητα. Εδώ τα πάντα παράγονται με βιολογικό τρόπο, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, επαφή και γνωριμία με τα ζώα της φάρμας και σερβίρεται υπέροχο βιολογικό πρωινό. Ένα υγιεινό πρωινό με βιολογικό γάλα, γιαούρτι, αυγά, λαχανικά, ελιές, χαλούμι, τσάι και καφέ. H τιμή είναι €6 το άτομο. 
(99592598) 9ης Ιουλίου, Καμπιά, Λευκωσία.

1842 που τον τζισβέ στο freddo 
Στο χωριό Φαρμακάς της ορεινής Λευκωσίας θα βρεις ένα νέο σχετικά χώρο όπου το παραδοσιακό συνυπάρχει με το μοντέρνο. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τη διακόσμηση και το μενού αλλά και τους ανθρώπους! Δηλαδή, εδώ ξένοι και ντόπιοι, νέοι και μεγαλύτεροι, μπορούν να απολαύσουν από καφέ στη χόβολη (φουσιάκκι) αλλά και παγωμένο καφέ της μηχανής, μαχαλεπί όπως και γλυκά του κουταλιού, brunch αλλά και platters (€17 για δυο άτομα)... Και μιας και αναφερθήκαμε στο παραδοσιακό μπούκωμα, στο 1842 το μπούκωμα περιέχει, κατά βάση, προϊόντα του χωριού που ξεχωρίζουν για τη γεύση τους… από τα καπνιστά λουκάνικα του Αντωνάκη μέχρι τις σπιτικές μαρμελάδες της Ελένης… Οπωσδήποτε όμως δοκίμασε την πομηλοροτηγανιά, που βασικό συστατικό της έχει την ντομάτα του Φαρμακά. Αξίζει να σημειωθείο ότι το μενού φέρει την υπογραφή του σεφ Σταυρή Γεωργίου. 
(99631175) Φαρμακάς, επ. Λευκωσίας.


Ο Ποταμός της Μηλίτσας
Μία ήρεμη και καταπράσινη διαδρομή, που φτάνει στο χωριό Καμπί στην περιοχή Φαρμακά, σε οδηγεί μέσα από τα στενά δρομάκια του χωριού και ανάμεσα από τις ανθισμένες γλάστρες των σπιτιών, στην αυλή της ταβέρνας Ο Ποταμός της Μηλίτσας, την οποία αγκαλιάζει το πράσινο της φύσης αλλά και ο ποταμός που περνά δίπλα από το εστιατόριο και που δημιουργεί με τα κρύα νερά και τους παφλασμούς του ένα μοναδικό σκηνικό. Εδώ από νωρίς το πρωί θα συναντήσεις ένα μοναδικό μπούκωμα (brunch) φτιαγμένο από προϊόντα παραγωγής του εστιατορίου, από τις ντομάτες του χωραφιού, τα φρέσκα αυγά από τις κοτούλες, λούντζα, χωριάτικα λουκάνικα και μαρμελάδες παραγωγής του εστιατορίου, αναρή, φρέσκο χυμό και άλλα πολλά για το οποία θα σε χορτάσουν στο φουλ. Η τιμή ανά άτομο είναι στα €15 με ποτό. Mάθε περισσότερα, εδώ.
(22643315 , 99541498) Καμπί Φαρμακά, επ. Λευκωσίας.


Το Στέκι της Τσακίστρας
Αν κάποια μέρα ο δρόμος σε βγάλει προς το μοναστήρι του Κύκκου σού συστήνω χωρίς επιφύλαξη να οδηγήσεις λίγο πιο κάτω ανάμεσα στα πευκόφυτα βουνά, για να βρεθείς σε 10 λεπτά στην Τσακκίστρα. Εκεί, μόλις στρίψεις την στροφή του χωριού, θα συναντήσεις στα δεξιά σου, μες τις βουνοπλαγιές, το καφενεδάκι-ταβερνείο του κ. Τάκη ‘Το στέκκι της Τσακκίστρας’. Εδώ σερβίρονται καθημερινά σπιτικά κυπριακά φαγητά από τα χέρια της συζύγου του και πολύ καλής νοικοκυράς κ. Θεοφανώς. 
Ωστόσο την έκπληξη αυτό το καλοκαίρι την έχουν κάνει τα παιδιά του που, αν και ζουν Λευκωσία, τα σαββατοκύριακα ανεβαίνουν στο χωριό για να ετοιμάσουν και να σερβίρουν ένα νοστιμότατο brunch με εδέσματα εμπνευσμένα από την κυπριακή παράδοση. Μόλις καθίσεις σου φέρνουν ένα ποτήρι λεμονάδα. Στη συνέχεια καταφθάνει ο ζεστός, αρωματισμένος καφές φίλτρου μαζί με μια πιατέλα που περιλαμβάνει τρεις σπιτικές μαρμελάδες εποχής που φτιάχνουν οι ίδιοι, μέλι από φίλο τους μελισσοκόμο, κανέλα και καρύδια του χωριού, αναρή και χαλούμι από φίλο τους γαλακτοκόμο, μια μπάλα από τυρί κρέμα πασπαλισμένη με μπόλικο σουσάμι, ντομάτα και αγγουράκι από τις αυλές των σπιτιών τους. Συνοδοί σε αυτή τη γευστική πανδαισία οι ζεστές φέτες γαλλικής μπαγκέτας με αρωματισμένο βούτυρο, το φρεσκοζυμωμένο κουλούρι εμπλουτισμένο με αρωματικά βότανα και κάποιο σπιτικό κέικ που φτιάχνουν οι ίδιοι, άλλοτε γεωγραφίας, άλλοτε σοκολάτας, άλλοτε λεμονιού κ.τ.λ. σερβιρισμένα πάντα με κάποια σάλτσα. Στη συνέχεια φτάνει στο τραπέζι ένα πιάτο με δύο ολόφρεσκα τηγανιτά αυγά από τα κοτέτσια του χωριού- σερβίρονται και ως ομελέτα, επίσης πατάτες, ντομάτα και πιπεριές σωτέ, μπέικον από παραγωγούς της περιοχής και γερμανικά λουκάνικα. Στο τέλος θα σε φιλέψουν ακόμα παραπάνω με το γλυκό της μέρας. Όλα αυτά γύρω στα €12-€13.
(97713209, 97858446, 96117689), Τσακκίστρα, επ. Λευκωσίας.


The Barrel Coffee and Wine Bar
Λίγο έξω από τη Λευκωσία και συγκεκριμένα ανάμεσα στα γραφικά χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, το Φιλάνι και το Πολιτικό, θα συναντήσεις ένα υπέροχο στέκι, σε έναν πανέμορφο κήπο που ακούει στο όνομα The Barrel Coffee and Wine Bar. Πρόκειται για έναν καταπληκτικό χώρο που μπορεί να γίνει και φέτος ένα από τα καλοκαιρινά σου στέκια. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις brunch, καφέ, κοκτέιλ και τσιμπήματα... κυριολεκτικά μέσα στο δάσος! Κάθε σαββατοκύριακο, θα απολαύσεις πλούσιο brunch με επιλογές όπως αυγά benedict, scrabbled eggs, σολομό με χωριάτικο ψωμί, γιαούρτι με φρούτα, γλυκά του κουταλιού, μηλόπιτα με παγωτό, καφέ, χυμό κ.ά.
**Το τριήμερο 10-13 Ιουνίου θα είναι κλειστό! 
(22 111333) Δρόμος Πολιτικού-Λαζανιάς, 2651, Πολιτικό, επ. Λευκωσίας.

ΕΠ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ


Ταβέρνα Βαβατσινιά 

Ο κύριος Τάκης είναι η ψυχή της ταβέρνας. Θα σε υποδεχθεί με το πιο πλατύ χαμόγελό του και θα σε κερδίσει με τη φιλόξενη αύρα του. Θα τον συναντήσεις στην είσοδο της μικρής, πετρόχτιστης ταβερνούλας του, ονόματι Βαβατσινιά στο ομώνυμο χωριό. Αν φτάσεις πρωί-πρωί στην όμορφη, πνιγμένο στο πράσινο χωριό της Βαβατσινιάς, θα σου βρει θέση σε ένα από τα τραπέζια της δροσερής βεράντας, που χαίρεται τη θέα στο χωριό και στην ορεινή Λάρνακα, και θα σου σερβίρει πλούσιο και αυθεντικό κυπριακό πρόγευμα. Αμέσως θα σου βάλει στο τραπέζι αβγά, χαλλούμι, τσακιστές ελιές, αναρή φρέσκια, ντομάτα, αγγουράκι, χωριάτικο λουκάνικο. Συνοδεία θα φτάσει και ο καφές σου όπως και φρεσκοτηγανισμένα μπουρέκι αναρής. Η τιμή είναι στα €9 το άτομο.
(24342780) Πλατεία κοινότητας Βαβατσινιάς, επ. Λάρνακας. 

Stafilaris Coffee Shop στα Λεύκαρα 
Ένα παραδοσιακό πετρόκτιστο καφενεδάκι με μία όμορφη αυλή με κληματαριά στα Κάτω Λεύκαρα σερβίρει νόστιμο κυπριακό πρόγευμα. Το πρωινό του Stafilaris Coffee Shop περιλαμβάνει καφέ ή τσάι, σπιτικό ψωμί, τυρί, χαλούμι, μπέικον, κυπριακό λουκάνικο, ελιές, ντομάτα, αγγουράκι και επιλογή από δύο αβγά τηγανητά ή βραστά €8.50. Επίσης εδώ μπορείς να πιες ζεστά και κρύα ροφήματα και να φας σάνουιτς και μπέργκερ. Δοκίμασε από τα επιδόρπια του γλυκά του κουταλιού, μαχαλεπί, καλό πράμα και κέικ ινδοκάρυδο. 
(96559211) Πάνω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας.

JAR Preserves
Στo Jar Jam Preserves θα σε ενθουσιάσουν οι σπιτικές μαρμελάδες της κ. Έλλης, που είναι φτιαγμένες από τοπικά φρούτα, με τεράστια ποσότητα αγάπης και φροντίδας. Εδώ πέρα από μαρμελάδες, σερβίρουν και νόστιμο πρωινό, καθώς η κ. Έλλη ετοιμάζει μια υπέροχη ποικιλία με προϊόντα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μικρό κέικ, ψωμί με τοπικό τυρί, και άλλα πολλά τοπικά προϊόντα. Ωστόσο, υπάρχει μόνο ένα τραπεζάκι για πρόγευμα, επομένως πρέπει η παρέα σου να είναι τουλάχιστον 6 άτομα, ώστε να μπορείτε να κάνετε κράτηση, ενώ η τιμή ανά άτομο είναι €12.50.
(96476265) Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας.

Golden Donkey Farm 
Η αγαπημένη μας φάρμα Golden Donkey Farm που βρίσκεται στη Σκαρίνου κάνει κάτι μοναδικό. Συγκεκριμένα η φάρμα με τα χαριτωμένα γαϊδουράκια διοργανώνει αρκετές φορές διάφορες δραστηριότητες και εργαστήρια, όπως π.χ. παρασκευής παραδοσιακής ελιόπιτας και χαλουμιού. Η δασκάλα σου σε αυτά τα διασκεδαστικά και εποικοδομητικά μαθήματα θα είναι η κ. Μαρία που κατέχει την τέχνη όσο λίγοι… Φυσικά μετά τα εργαστήρια που λογικό είναι, θα σου ανοίξει η όρεξη για κυπριακό brunch, το λεγόμενο μπούκωμα, το οποίο περιλαμβάνει ζυμωτό ψωμί, αυγά από το κοτέτσι, χαλούμι φρέσκο και ζεστό, αναρή με μέλι, ελιές, ελαιόλαδο από την αυλή και φυσικά γάλα γαϊδούρας! Άλλωστε η γνώση περνάει… από το στομάχι και πρέπει να γευτούμε το αποτέλεσμα ώστε να εμπεδώσουμε το μάθημα στον απόλυτο βαθμό! Η τιμή είναι στα €10 για ενήλικες/ €6 για παιδιά.
(99 620736) Σκαρίνου, 7731, επ. Λάρνακας.

Κτήμα Χριστούδια  
Το Κτήμα Χριστούδια βρίσκεται στο χωριό Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακας και λειτουργεί από το 2012. Περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλους χώρους, τον χώρο παραγωγής, έναν υπόγειο χώρο ωρίμασης και παλαίωσης των οίνων, τον χώρο εμφιάλωσης όπως επίσης χώρο εστίασης και γευσιγνωσίας και περιβάλλεται από αμπελώνες με κυπριακές ποικιλίες. Εδώ λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις και brunch στην κυπριακή του εκδοχή, σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία... Τι περιέχει, μα φυσικά τα δικά τους προϊόντα και της περιοχής όπως είναι το μέλι, το έψημα, τηγανητά αυγά, λούτζα, σαλάτα με ρόκα και ρόδι, χαλούμι ζεστό, τρεμιθόπιτα, pancakes και άλλα νόστιμα προϊόντα. Σκοπός τους άλλωστε είναι αναδείξουν την κυπριακή παράδοση. Το brunch σερβίρεται κάθε Κυριακή στο Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ και είναι στα €15 το άτομο.
(99034828) Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας. 

ΕΠ. ΠΑΦΟΥ

Kika's Garden
Σε ένα ορεινό χωριό της Πάφου, έχοντας θέα στο πιάτο τη φύση, μπορείς να απολαύσεις ένα νόστιμο και ξεχωριστό brunch. Η κυρία Κίκα και η Μάρλε, η κόρη της, είναι εκεί για να σου προσφέρουν ποιοτικό πρόγευμα από βιολογικά προϊόντα, τα οποία παράγουν οι ίδιες στον χώρο τους: σπιτικά ψωμιά, αυγά, φρέσκια αναρή, ντόπιο χαλλούμι, χειροποίητες μαρμελάδες, κολοκύθια, μελιτζάνες, σύκα από τις συκιές τους και άλλα φρούτα. Το brunch στοιχίζει €18 το άτομο ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο χυμός ή ο καφές σου.
(99459400) Καλλέπεια, επ. Πάφου.


Η πλατεία στα Κελοκέδαρα 
Ανάμεσα στις επιλογές για brunch είναι και το εστιατόριο "Η πλατεία στα Κελοκέδαρα", το οποίο σε υποδέχεται κάθε Κυριακή στο χωριό Κελοκέδαρα της Πάφου, δίνοντάς σου έναν πολύ καλό λόγο για να το επισκεφθείς. Εδώ λοιπόν, θα πας για να απολαύσεις νόστιμο, σπιτικό brunch, με τοπικά προϊόντα και με συνταγές του τόπου μας. Αρκεί βέβεια να κάνεις την κράτησή σου προηγουμένως. Όσον αφορά το brunch, περιλαμβάνει τοστ, τηγανητά αβγά, βραστά αβγά, κυπριακά παραδοσιακά λουκάνικα, λούντζα, μπέικον, σπιτική ελιόπιτα, κέικ και μπισκότα, σπιτικές μαρμελάδες φρούτων και ελαιόλαδο! Η τιμή ανέρχεται στα €15.
(99 908448) Κελοκέδαρα, Πάφος. 


Secret Garden Panayia

Το Secret Garden βρίσκεται στο χωριό Παναγιά στην Πάφο. Ένας υπέροχος κατάφυτος κήπος, που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, τα γλυκά με τα κοκτέιλ και τη σπιτική λεμονάδα με το παραδοσιακό brunch! Στο cafe-bar αυτού του ονειρεμένου κήπου, λοιπόν, θα απολαύσεις γκουρμέ γλυκά, κοκτέιλ, καφέδες, μπίρες, μαχαλεπί, γλυκά του κουταλιού αλλά και μικρά σνακ. Το νόστιμο και πλούσιο του brunch αποτελείται από διάφορα τοπικά προϊόντα όπως γιαούρτι με μέλι, ψωμί, μαρμελάδα, διάφορα αλλαντικά, ψωμί με παντζιάρι, ντομάτα, αγγουράκι, ενώ το "μπούκκωμα" κλείνει με πορτοκαλόπιτα. Η τιμή ανά άτομο είναι στα €15.
(99038137) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 79, Πάνω Παναγιά, επ. Πάφου. 



Sto Mouseio Beer Garden
Αξέχαστες εμπειρίες μάς περιμένουν και το φετινό καλοκαίρι σε ένα από τα όχι και τόσο δημοφιλή χωριά μας στην ορεινή Πάφο, το οποίο από το περσινό καλοκαίρι απέκτησε ένα ακόμα προορισμό! Ο λόγος για το "Sto Mouseio Beer Garden", που έχει δημιουργηθεί πραγματικά μέσα στο δάσος στο χωριό Κάτω Ακουρδάλια της επαρχίας Πάφου, και πιο συγκεκριμένα στην αυλή του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, το οποίο βρίσκεται ψηλά στην πλαγιά του λόφου στο παλιό σχολείο. Εδώ λοιπόν, πέρα από μοναδική θέα, θα απολαύσεις την ηρεμία του τοπίου, τη γαλήνη του χωριού και τη σκιά των δέντρων! Όσον αφορά στο φαγητό, καθημερινά σερβίρεται (μεταξύ άλλων) πρωινό και brunch. To brunch περιλαμβάνει ό,τι ένα πλούσιο κυπριακό πρόγευμα που θα σε κάνει να νιώσεις σαν το σπίτι σου. Η τιμή ανέρχεται στα €15 το άτομο.
(96094945) Κάτω Ακουρδάλια, επ. Πάφου. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close