Eating News , Εστιατόρια

10 ωραίες επιλογές για φαγητό στον Πρωταρά

10 νόστιμες επιλογές για το τριήμερο του Κατακλυσμού

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2022

Το τριήμερο του Κατακλυσμού βρίσκεται προ των πυλών και εμείς ετοιμαζόμαστε να αποδράσουμε σε αγαπημένες, παραλιακές και δροσερές γωνιές του νησιού. Εξάλλου το καλοκαίρι μας και κάθε καλοκαίρι θα πρέπει να συνοδεύεται από ξεγνοιασιά, ωραίο φαγητό, κρασί και κοκτέιλ και φυσικά αγαπημένα πρόσωπα.

Αν μάλιστα, επιλέξεις για το τριήμερό σου τον Πρωταρά, πιο κάτω συγκεντρώσαμε 10 ωραίες επιλογές για φαγητό, που δεν θα σε απογοητεύσουν! 
 


Ταβέρνα Καμασιάς
Όταν μιλάμε για αυθεντικό κυπριακό φαγητό, η ταβέρνα Καμασιάς έρχεται πρώτη στο νου μας! Η πασίγνωστη και αγαπημένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, με 50 χρόνια εμπειρία, σερβίρει αυθεντικό κυπριακό φαγητό, αποτελούμενο από μία πλούσια ποικιλία καλομαγειρεμένων πιάτων και μεζέδων. Μία ταβέρνα που θα λατρέψεις τόσο για τη φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα της αλλά και την υπέροχη αυλή της, πλημμυρισμένη από πράσινο, που σε φιλοξενεί τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Σημείωσε ότι το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Καμασιά θα στηθεί ένα τριήμερο γλέντι (το οποίο θα διαρκέσει από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, μεσημέρι και βράδυ), με πρωταγωνιστές φυσικά τα ωραία μεζεδάκια και το λαχταριστό οφτό κλέφτικο. Γι' αυτό κάνε έγκαιρα την κράτησή σου, ώστε να βρεις σίγουρα μία θέση.
(23825144) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου. 



Καλαμιές
Οι Καλαμιές στην περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά φημίζονται για το καλό φρέσκο ψάρι τους! Ένα εστιατόριο θαλασσινών με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, φιλικό περιβάλλον, αλλά και μια τίμια προσέγγιση στον πελάτη, που βάζει μεράκι σε ό,τι μαγειρεύει με προτεραιότητα πάντα την καλύτερη ποιότητα, την ποικιλία και τη γεύση. Εδώ η απόλαυση του φρέσκου ψαριού και των λαχταριστών θαλασσινών δεν είναι πολυτέλεια. Είναι καθημερινή επιλογή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι εδώ και 46 χρόνια αποτελεί σταθερή επιλογή στον παραλιακό Πρωταρά, ούτε όμως και το γεγονός ότι έχει ήδη αποσπάσει 3 Cyprus Eating Award στην κατηγορία Ψάρι. Φρέσκα μύδια, χτένια σοτέ σε βούτυρο και λεμόνι, tuna tartare και σολομός carpaccio είναι μερικές από τις αμέτρητες επιλογές που θα ενθουσιάσουν και τους δικούς σου γευστικούς κάλυκες, ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις τους λουκουμάδες χαλουμιού με μέλι που θα σε οδηγήσουν σε ένα πρωτόγνωρο γευστικό ταξίδι.
(23831145) Περνέρα, ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, Πρωταράς.



Malthouse Beers & Food
Τα 'γερά ποτήρια' της παρέας,, εδώ θα βρουν τον παράδεισό τους, καθώς διαθέτει ένα πλούσιο κατάλογο με ετικέτες μπίρας από όλο τον κόσμο. Συνόδευσε την μπίρα σου με πιάτα όπως κοτόπουλο σουβλάκι, γαρίδες αλλά και θεσπέσια burger, από το απλό μέχρι και το giant Malthouse burger, με διπλό μπιφτέκι, σος τυριών και μανιταριών. Όλα συνοδεύονται από φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και σαλάτα. Συχνά οργανώνονται βραδιές με live μουσική. Μία πολύ καλή επιλογή μεσημέρι και βράδυ.
(23831054) Λεωφ. Πρωταρά 16, Πρωταράς.



Knight’s Pub Restaurant
Μία μοναδική στο είδος της gastropub που αγκαλιάστηκε -εδώ και χρόνια- από ένα ενθουσιώδες κοινό που ξέρει από καλό φαγητό και ποτό. Πρόκειται για ένα επιτυχημένο concept, που διαθέτει ένα εκτενές μενού φαγητών, με πληθώρα επιλογών, και μία μεγάλη γκάμα σε μπίρες (σε βαρέλι και φιάλη) που θα συνοδεύσουν ευχάριστα κάθε πιάτο.
(23831497) Λεωφ. Περνέρα 58, Πρωταράς.



Marcello's Italian Restaurant
Aυθεντικό ιταλικό εστιατόριο που διαθέτει μια μεγάλη βεράντα όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν νόστιμες ιταλικές συνταγές, φρέσκα παρασκευασμένες με τα καλύτερα υλικά από τους έμπειρους σεφ πίσω από την ανοιχτή κουζίνα. Η μεγάλη ποικιλία από αυθεντικές συνταγές, όπως ζυμαρικά, ριζότο και πίτσες από τον ξυλόφουρνο, συνοδεύονται από μια εκλεκτή επιλογή από ιταλικά κρασιά. Και nice price, σύμφωνα με τα Cyprus Eating Awards 2021.
(99237232) Λεωφ. Πρωταρά, Πρωταράς.

Just Italian
Το Just Italian, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γνωστό, επιτυχημένο και με ωραία πιάτα στο πλούσιο μενού του, αποτελεί σταθερή επιλογή για έξοδο μαζί με την παρέα. Στο μενού του ξεχωρίζουν οι καλοφτιαγμένες πίτσες του, το ριζότο, το καλτσόνε, οι pasta, τα steak και τα θαλασσινά. Συνδύασε το φαγητό σου ιδανικά με ένα ποτήρι κρασί και για το τέλος μη διστάσεις να δοκιμάσεις και τα σπιτικά γλυκά του όπως τιραμισού, πανακότα, cheesecake κ.ά.
(23744300) Λεωφ. Κάππαρη 52, Παραλίμνι.



Hippocampus
Αυτό που καθιστά το “Hippocampus” ως μια από τις top επιλογές για πραγματικά γευστικό και ποιοτικό φαγητό στην περιοχή, είναι το πλούσιο menu του που προσφέρει ποικίλες επιλογές οι οποίες μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε ώρα και διάθεση ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Άλλωστε το εστιατόριο με την εξαιρετική φήμη, στα 30 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας του, έχει αποδείξει την αξία του, αφού διατηρεί σταθερή και αναλλοίωτη την ποιότητα των υπηρεσιών του, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα και από τις διθυραμβικές κριτικές και τις πολύ υψηλές βαθμολογίες που απέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ταξιδιωτικές πλατφόρμες! 
(23831166) Λεωφ. Ξενοδοχείων 18, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου.



Di Capilla Seaside Stories
Το Di Capilla είναι ένα εξαίσιο casual σποτ στον παραλιακό πεζόδρομο της παραλίας Περνέρα στον πανέμορφο Πρωταρά. Αυτό που θα σε κερδίσει σε αυτό είναι το γεγονός ότι συνδυάζει μοναδική φυσική ομορφιά, μίας και βρίσκεται πλάι στο κύμα, σε μία από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες, απολαμβάνοντας θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα και το πορφυρό ηλιοβασίλεμα, ενώ διαθέτει πολλές επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας! Κι όλα αυτά στον ίδιο χώρο!  Εδώ λοιπόν θα πας καθημερινά για να χαλαρώσεις, να κοινωνικοποιηθείς, να απολαύσεις ποιοτικές στιγμές με τους φίλους ή την οικογένεια, συντροφιά με καλό φαγητό και μουσική. Ένα μέρος που προσφέρει μια αλλιώτικη ομορφιά, πιο ήρεμη, πιο αυθεντική, που πραγματικά αξίζει να την ανακαλύψεις. Το μενού του είναι πολύ νόστιμο και ξεχωριστό, δημιουργημένο από τον ιδιοκτήτη του, τον γνωστό Κύπριο σεφ Λούη Παπαγεωργίου! Αποτελείται από μια ποικιλία φρέσκων θαλασσινών, εξαιρετικές διεθνείς και μεσογειακές γαστρονομικές γεύσεις, νοστιμότατα προγεύματα, ονειρικά επιδόρπια, δροσιστικά κοκτέιλ και ποτά, μυρωδάτους καφέδες, φρέσκους χυμούς και άλλα εκλεκτά ροφήματα. To πιο σημαντικό όμως είναι ότι εδώ όλα γίνονται με αγάπη και απόλυτο σεβασμό τόσο στις συνταγές όσο και στα υλικά!
(23831295), Πεζόδρομος Περνέρα-Πρωταρά, Παραλίμνι.



Ahinos
Ένα εστιατόριο με εξαιρετική θέα στη θάλασσα, που στόχο έχει να καταστεί προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν θαλασσινά, ψάρια αλλά και sushi, παρέα με καλό κρασί ή κοκτέιλ, έκανε την εμφάνισή του φέτος στον Πρωταρά. Αυτός είναι ο
‘Αχινός’, ο οποίος άνοιξε στον παραλιακό του Πρωταρά -στο ύψος του ξενοδοχείου Vrissiana, πάνω ακριβώς από το ‘Pierco shop’- σε έναν όμορφο χώρο, με minimal διακόσμηση και απαλούς χρωματισμούς. Σε ό,τι αφορά στο Αχινός, στο μενού του φιγουράρουν επιλογές σε θαλασσινά, ακόμα και φρέσκο ψάρι και μεζές, ενώ η γενικότερη φιλοσοφία ποντάρει στα tapas plates to share. Από τα signature πιάτα ξεχωρίζουν σαφώς η σαλάτα αχινού και η αστακομακαρονάδα, ενώ από το section με τα sushi (maki, nigiri, sashimi, roll), αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα fusion salmon carpaccio και fusion tuna carpaccio, καθώς επίσης και το signature Ahinos lobster fusion. Το φαγητό σου θα το συνοδεύσεις με κοκτέιλ ή κρασί, επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα, αποτελούμενη από ιταλικές, γαλλικές, ελληνικές αλλά και κυπριακές ετικέτες.
(23831211) Πρωταρά 26, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου. Γίνονται δεκτές και κρατήσεις. 


Ciacco
Στον πολυσύχναστο παραλιακό του Πρωταρά, έκανε την εμφάνισή της μία κομψή και casual all day επιλογή, ονόματι Ciacco. Σε ένα χώρο μοντέρνο και φωτεινό, όπου κυριαρχεί το ξύλο, έχει στηθεί ένα πολύ νόστιμο σενάριο, που σε μυεί στην ιταλική κουζίνα και στις αυθεντικές γεύσεις της. Πιο συγκεκριμένα, στο μενού του ιταλικού Ciacco θα βρεις από antipasti και carpaccio, μέχρι bruschetta, σούπα με σπαράγγια, σολομό, σαλάτες και insalata. Όσον αφορά στις πίτσες οι οποίες ψήνονται στον ειδικό φούρνο, είναι αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες, λεπτόφυλλες και με ποικίλα υλικά! Pizza Garlic, Margarita, Pesto, ελληνική, κυπριακή, με 4 τυριά κ.ά. Οι δε φρέσκες oasta είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσες, κλασικές αλλά και πιο δημιουργικές, και θα σε ενθουσιάσουν! 
(23040900) Πρωταρά 53, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close