Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία ταβέρνα που πρέπει να επισκεφθείς, αν θέλεις να γευτείς εξαιρετική κουζίνα

Ατμοσφαιρική αυλή, καλοκαιρινό αεράκι, δροσερά ποτά, καλό φαγητό και καλή παρέα!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2022

Το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα γίνεται απλά απολαυστικό χάρη σε εκείνα τα μέρη που έφτιαξαν υπέροχες αυλές και σε προσκαλούν για νόστιμα πιάτα παρέα με παγωμένη μπίρα! 

Και η αυλή που έκλεψε την καρδιά μας στη Λευκωσία εδώ και μερικούς μήνες είναι αυτή που έφτιαξε ένα αυθεντικό κυπριακό ταβερνείο στον Άγιο Δομέτιο! 

Το Ταβερνείον το Ιστορικόν, στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, διαθέτει μια από τις πιο νοσταλγικές και ταυτοχρόνως instagrammable αυλές της πόλης. Ήδη από το πλακόστρωτο, με τα τραπεζάκια που έχουν στηθεί έξω από την είσοδο, το σκηνικό είναι ειδυλλιακό. Όμως μπαίνοντας μέσα στην αυλή, εισέρχεσαι ταυτοχρόνως στη χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στις γοητευτικές γειτονιές της παλιάς Αθήνας.  

Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις νόστιμα πιάτα ημέρας και ένα μεζέ που όμοιό του δύσκολα θα συναντήσεις αλλού. Θα γευτείς όμως και τον πρωταγωνιστή του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλος από το οφτό κλέφτικο! 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Ακολουθώντας το Plan A, θα φτάσουν στο τραπέζι σου γευστικά πιάτα ημέρας, τα οποία φτιάχνονται με άριστες πρώτες ύλες, και παραδοσιακές συνταγές με ένα μοντέρνο twist! Δοκίμασε κοντοσούβλι, χοιροποίητα ραβιόλια με σπανάκι, ριγκότα και πέστο βασιλικού, υπέροχο χαλλούμι σε φύλλο κρούστας με μαρμελάδα ντομάτας και φιστίκι Αιγίνης αλλά και βραστό χαλλούμι με δυόσμο και θαλασσινό αλάτι.

Ακόμα, από την κουζίνα του θα βγουν ζεστά και μοσχομυριστά πιάτα όπως κολοκυθοκεφτέδες, ρεβιθοκεφτέδες, παστουρμά με αβγά, σούβλα αρνί, μουσακά, κεμπάπ γιαιουρτλού, ιδιαίτερο χοιρινό ψαρονέφρι με βαλσάμικο και μέλι, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα αλλά και πολλά εποχιακά, καθώς επίσης και εποχιακές σαλάτες, όπως η σαλάτα γλιστρίδα, με ντοματίνια και φέττα. Αυτά είναι τα πιάτα τα οποία μπορείς να απολαύσεις στη δροσερή και ανακαινισμένη αυλή επιλέγοντας τον ποιοτικό μεζέ (που τιμάται μόλις στα €16) και περιλαμβάνει 18 πιάτα! 

Αν όμως αποφασίσεις να το επισκεφθείς Τρίτη, να ξέρεις ότι το Plan B που οπωσδήποτε πρέπει να ακολουθήσεις, θέλει εσένα και την παρέα σου να απολαμβάνεται οφτό κλέφτικο λουκούμι, καθώς επίσης και παραδοσιακό τταβά με βοδινό, τον οποίο θα έχεις να θυμάσαι για πολλές μέρες μετά! Όλα φτιαγμένα με άριστα υλικά και μαγειρεμένα με τον καλύτερο τρόπο που θυμίζουν τις παλιές, καλές εποχές της χώρας μας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εδώ θα σε υποδεχθούν εγκάρδια, και θα σε περιποιηθούν σαν να βρίσκεσαι στην αυλή του δικού τους σπιτιού! Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά όλοι όσοι επισκέπτονται το παραδοσιακό αυό ταβερνείο έχουν να λένε τόσο για την άψογη εξυπηρέτηση, τη φιλική προσέγγιση, τα εξαίρετα πιάτα, αλλά και για τις φιλικές τιμές! 

(22 780555) Μαρκoυ Δράκου, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία. 
FacebookΤαβερνείο Το Ιστορικόν
InstagramTo Istorikon

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close