Eating News , Εστιατόρια

Ο απόλυτος προορισμός για brunch στο χωριό, έχει ολόφρεσκο μενού και σε περιμένει

Ετοιμάσου να δοκιμάσεις νέα πιάτα διά χειρός σεφ Σταυρή Γεωργίου

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2022

Το "1842 που τον τζιησβέ στο fréddo", το καφενείο που μετέτρεψε το χωριό Φαρμακάς σε προορισμό για brunch, ετοίμασε καινούριο μενού και σε περιμένει να το δοκιμάσεις!

Η φιλοσοφία του 1842 είναι πιάτα που βασίζονται στις πρώτες ύλες του χωριού και για αυτό το λόγο το μενού ανανεώνεται συχνά μίας και οι πρώτες αλλάζουν ανάλογα με την κάθε εποχή.  Αποτέλεσμα των γνήσιων προϊόντων της περιοχής είναι γεύσεις που αγγίζουν, ξυπνώντας μνήμες από την παράδοσή μας και δημιουργώντας καινούριες αφού ο μόνιμος, πλέον, συνεργάτης του μαγαζιού Chef Σταυρής Γεωργίου καταφέρνει να εναρμονίσει την παραδοσιακή και τη μοντέρνα γκουρμέ κουζίνα. 



Στο καλοκαιρινό μενού πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η ντομάτα -το πιο αντιπροσωπευτικό προϊόν του χωριού αφού ο Φαρμακάς είναι το χωριό της ντομάτας! Πέρα όμως από την πομηλοροτηανιά, που θεωρείται κλασικό πλέον πιάτο του μαγαζιού, θα προστεθεί και το ‘’βαζάνι α λα πομιλόρι’’, που όπως φανερώνει και το όνομά του θα έχει μπόλικο βαζάνι (μελιτζάνα) και μπόλικη ντομάτα. 


Οι μελιτζάνες όπως και τα κολοκύθια, εποχιακά προϊόντα του χωριού, θα έχουν την τιμητική τους στο καινούριο μενού τού 1842 και σε συνδυασμό με υφιστάμενα πετυχημένα πιάτα όπως το Φαρματζιώτικο ντάκος και το παραδοσιακό μπούκωμα, θα προσφέρουν ένα καθόλα ολοκληρωμένο brunch μενού για τους φίλους του παλιούς και νέους φίλους του 1842.



Brunch όμως χωρίς γλυκά δεν γίνεται, γι' αυτό και το 1842 μας υπόσχεται στο καινούριο μενού του γλυκά λαλάγγια Φαρμακά. Δηλαδή, τηγανίτες ή pancakes όπως τα γνωρίζουμε όλοι, φτιαγμένα και εμπνευσμένα από το χωριό, με βασικό συστατικό τα γλυκά του κουταλιού.

Στο καλοκαιρινό μενού θα προστεθούν αρχκά 5 καινούρια πιάτα, και στη συνέχεια θα προστεθούν ακόμα περισσότερα ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών. 

Σημείωσε ακόμα πως από τα προηγούμενα μενού θα εξακολουθούν να προσφέρονται το παραδοσιακό μπούκωμα, η πομηλοροτηανιά και το φαρματζιώτικο ντάκος.

(99631175) Αγίας Ειρήνης 7Α, 2620 Φαρμακάς (στο κέντρο του χωριού στο προαύλιο της εκκλησίας).


Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close