Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Δράματος με Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή

ΤοΔιεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος σηκώνει αυλαία

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2022

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση το 1997, το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος σηκώνει αυλαία φέτος στις 6 Ιουλίου για να προσφέρει στο θεατρόφιλο κοινό, έναν μήνα γεμάτο με στιγμές συγκίνησης.

Η έναρξη της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί με τον εμβληματικό Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Σεράγεβο και του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου MESS. Με ένα εκλεκτό θίασο ηθοποιών και πρωταγωνιστή το ανερχόμενο αστέρι του κινηματογράφου Dino Bajrović, ο διακεκριμένος Σλοβένος σκηνοθέτης Ντιέγκο ντε Μπρέα τονίζει, μέσα από τη σκηνοθετική του προσέγγιση, την ψυχρότητα, τις κακουχίες, τη βαρβαρότητα και το κακό που πηγάζει από τους ανθρώπους σαν από το κουτί της Πανδώρας. Ο Οιδίποδας, ο καταραμένος βασιλιάς των Θηβών, ο γιος και δολοφόνος του Λαΐου, ο γιος της Ιοκάστης και πατέρας των παιδιών της, στην προσπάθειά του να ξετυλίξει το κουβάρι των γεγονότων φτάνει στο κέντρο του λαβυρίνθου, όπου διώκτης και διωκόμενος είναι ο ίδιος.

Γιατί το κακό δεν έρχεται ποτέ μόνο του.
Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό, οι πολίτες της πεθαίνουν και κανείς δεν γνωρίζει πώς να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Ο βασιλιάς Οιδίποδας αναζητά να εξακριβώσει την αιτία και ζητά χρησμό από το μαντείο των Δελφών. Ο χρησμός του Απόλλωνα προβλέπει πως η πόλη θα σωθεί μόλις βρεθεί ο υπαίτιος για τον θάνατο του βασιλιά Λάιου και εκδιωχθεί από την πόλη. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων. Ο παλιός χρησμός επαληθεύτηκε. Όσο κι αν ο Οιδίποδας προσπάθησε να αποφύγει το πεπρωμένο του, κάθε πράξη του τον οδήγησε προς αυτό. Τώρα, ο μόνος δρόμος που του μένει είναι αυτός της εξορίας.
Στο επίκεντρο της σοφόκλειας τραγωδίας τίθεται το άτομο σε σχέση με την προσωπική του ελευθερία, την εξουσία, την κοινωνία και τη θεϊκή βούληση. 


ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ του Σοφοκλή
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ MESS, Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Τετάρτη, 6 Ιουλίου │ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΦΟΥ
Παρασκευή, 8 Ιουλίου │ Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, Λευκωσία (Θέατρο Σχολής Τυφλών)
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 17 ετών

Προπώληση εισιτηρίων: SoldOut Tickets και καταστήματα Stephanis - Electronics
Soldoutticketbox

Πληροφορίες: 7000 2414 │ www.greekdramafest.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close