Wine Guide , Εστιατόρια

Ένα ροζέ για τη «νέα γενιά»

The Pale, το καινούριο ροζέ κρασί από το Chateau d'Esclans

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2022

O όμιλος εταιρειών Φώτος Φωτιάδης λανσάρει στην κυπριακή αγορά το καινούριο ροζέ κρασί του Chateau d'Esclans, The Pale, που έρχεται για να προστεθεί στην υπόλοιπη γκάμα των περιζήτητων κρασιών του Chateau d'Esclans (Whispering Angel, Rock Angel & Garrus).

Ο δημιουργός του, ο ταλαντούχος οινοποιός Sacha Lichine, το θεωρεί ένα ροζέ για τη «νέα γενιά». Ευκολόπιοτο, με το χαρακτηριστικό ροζ-γκρι χρώμα των ροζέ της Προβηγκίας και χαρακτήρα που συνδυάζει αρωματική ένταση με γευστική φρεσκάδα και καθαρό τελείωμα. Με βιδωτό καπάκι και με «ινσταγκραμική» ετικέτα, επαναπροσδιορίζει για άλλη μια φορά την κατηγορία του ροζέ κρασιού, δημιουργώντας κάτι εντελώς νέο και επιβλητικό. 

Το The Pale προέρχεται από την περιοχή Var της Προβηγκίας και είναι ειδικά φτιαγμένο για τον λάτρη του ροζέ κρασιού με το υψηλό επίπεδο ποιότητας των ροζέ της Προβηγκίας. Το όνομά του, προέρχεται από το διαφανές, ροζ χρώμα του. Προσδίδει ακόμα τον τρόπο που οι Άγγλοι παρήγγειλαν ιστορικά το ροζέ κρασί από τους έμπορους, αναφερόμενοι στο χλωμό χρώμα του, κάτι που συνεχίζει να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το The Pale φτιάχνεται από σταφύλια των καλύτερων αμπελώνων που μεγαλώνουν παράλληλα με την ακτή της Μεσογείου. Επιπλέον, το κρασί αυτό προσδίδει έναν καθαρό θαλασσινό αέρα της Γαλλικής Ριβιέρας με τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού να είναι Grenache, Cinsault και Syrah. 

Χαρακτηριστικά:
- Άρωμα: εκφραστικό κρασί εσωτερικά και εξωτερικά, φέρει μεγάλη αρωματική φρεσκάδα στη μύτη
- Παλέτα: Λεπτές, φρουτώδες νότες από ροδάκινο και ροζ γκρέιπφρουτ 
- Ιδανικό food pairing: Με τυριά, κράκερ, καλοκαιρινές σαλάτες, φαγητά barbeque

Το The Pale διατίθεται σε φιάλη 75cl. Είναι ακόμη διαθέσιμο σε εστιατόρια και bar για να το απολαύσετε είτε by the glass ή σε φιάλη με καλό φαγητό. Θα το βρείτε επίσης και σε μεγάλα supermarkets για να το απολαύσετε στο σπίτι με φίλους. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.esclans.com

Welcome to the soirée! Who’s for a glass of The Pale? 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close