4 September 2020
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Διαφορετική η φετινή έναρξη σεζόν για το Θέατρο Ριάλτο

Man on the Roof από τους SRSLY yours Ensemble Φίλους στις 4/9

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2020

Και επειδή τίποτα δεν είναι όπως είχαμε συνηθίσει στον κόσμο του θεάματος, το Θέατρο Ριάλτο επιλέγει να αρχίσει τη σεζόν του, με μια παράσταση από το καινούριο πρόγραμμα του FlashArt@Rialto, ακολουθώντας όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας. 

H  παράσταση Άνθρωπος στη Στέγη / Man on the Roof  από την Ομάδα SRSLYyours Ensemble εντάχθηκε στο πρόγραμμα FlashArt@Rialto, ακριβώς γιατί πέρα από το καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον, εξετάζει με πρωτοτυπία την ανθεκτικότητα  αλλά και την ευθραυστότητα των ζωντανών τεχνών εν μέσω της πανδημίας και των “επιβαλλόμενων” ψηφιακών συνθηκών. 

Συνδυάζοντας θέατρο και ζωντανή μετάδοση, οι Achim Wieland (σκηνοθέτης /δραματουργός), Μάριος Ιωάννου (πρωταγωνιστής /δραματουργός) και Sakari Laurila (σκηνοθέτης) δημιουργούν ένα διαδραστικό μανιφέστο στο επίκεντρο του οποίου κυριαρχεί το Θέατρο, αποκαλύπτοντας τις οικουμενικές του αξίες μέσα από τις σωματικές, εννοιολογικές και πνευματικές δυνατότητές του. 

Με ένα σύγχρονο αλλά και συγκινητικό τρόπο, η παράσταση υπερασπίζεται τις παραστατικές τέχνες και το ζωντανό θέατρο ως ένα ιερό χώρο, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη δύναμη του ψηφιακού θεάματος να αντικαταστήσει τη ζωντανή συνάντηση του καλλιτέχνη με το κοινό του. 

Τα κοστούμια έκανε ο Αντρέας Αντωνίου και την κίνηση επιμελήθηκε ο Μιχάλης Αριστείδου.

Συμμετέχουν:
Μάριος Ιωάννου (The Man on the Roof), Νεκτάριος Θεοδώρου (Άμλετ), Αρίστη Σπύρου @ Αγγέλω Παπαγγελοδήμου (Circus Spirits), Μαριάννα Δήμου (Woman by the Mirror), Anoki von Arx (Soprano), Νιόβη Χαραλάμπους (Ελένη), Θεόδωρος Σουρμελής (Τραγουδιστής), Anna Luchyna (Nina),Έλενα Γαβριήλ (Χορεύτρια), Έλενα Καλλινίκου (Εκάβη), Κατερίνα Νικολάου (Μητέρα), Θεόδωρος Αντωνιάδης (Νεαρό Αγόρι), Στέφανη Νεοφύτου (Τραγουδίστρια), Christian Fohtung (Τειρεσίας), Σπύρος Σωκράτους Stilobate (Κοντραμπάσο),Τάσος Ανδρέου (Ανθρωπος από το παρελθόν) και μέλη του Θεάτρου Ριάλτο.

Στα Eλληνικά και Aγγλικά, με αποσπάσματα στα Ρωσικά, Γαλλικά, Γερμανικά και άλλες γλώσσες. Με αγγλικούς υπότιτλους.

Φωτογραφία@ Αντρέας Παύλου

Οδηγίες προς θεατές: 
Το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00). 

Χορηγοί: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, Medochemie

Στηρίζει ο Δήμος Λεμεσού

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, 20:30 @Rialto Open Air 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων 
Είσοδος: € 8 / 5 
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77 77 77 45
E-ticket: rialto.com.cy,  Rialto Theatre App
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close