8-14 July 2021
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Promising Young Woman

H βραβευμένη με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου ταινία τηςEmerald Fennell που σίγουρα αξίζει να δεις!

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2021

H Emerald Fennell ("Killing Eve") υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί για πρώτη φορά, μία πολύ ξεχωριστή ταινία εκδίκησης, μια μαύρη κωμωδία που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς. Καθόλου τυχαία άλλωστε δεν απέσπασε το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου στη τελετή απονομής των φετινών Όσκαρ. 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Carey Mulligan, η οποία, σε μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της, υποδύεται το ρόλο της Cassandra, μιας (κάποτε) πολλά υποσχόμενης νεαρής κοπέλας που σπούδαζε ιατρική, αλλά στιγματίστηκε από ένα μυστηριώδες και σκοτεινό γεγονός στο παρελθόν που της στέρησε τις σπουδές της. Όλα αυτά την οδηγούν στην οργή και, χρησιμοποιώντας την ευφυΐα της, αρχίζει να ζει διπλή ζωή και τα βράδια να τριγυρνάει σε νυχτερινά μαγαζιά με στόχο να εκδικείται τους τοξικούς άνδρες. 

Αξίζει να σημείωσουμε ότι το σετ διήρκησε μόνο 23 ημέρες, με την Fennell να διερευνά ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν τη σεξουαλική παρενόχληση και τη συνεχή απειλή που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθημερινά. "Ένιωσα ότι όλη μας η ζωή είναι γεμάτη από αυτές τις παράδοξες αντιφάσεις κι αυτό με ώθησε στο να γράψω ένα 'πραγματικό' σενάριο εκδίκησης με κεντρικό πρόσωπο μια αληθινή γυναίκα" δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή την ταινία έχει δοθεί και στην επιλογή των τραγουδιών, εκ των οποίων τα δύο που ξεχώρισαν είναι το "Toxic" της Britney Spears και το "Stars Αre Blind" της Paris Hilton, το οποίο ερμηνεύει η Carey Mulligan μαζί με τον Bo Burnham ως ένα ερωτικό ντουέτο. Και τα δύο τραγούδια αποδίδουν εξαιρετικά την αντίθεση στη ζωή της πρωταγωνίστριας, καθώς και όλα τα σκοτεινά σημεία της ταινίας. 

Στο καστ συναντάμε επίσης τους Alison Brie, Laverne Cox και Jennifer Coolidge. 

Σίγουρα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της χρονιάς που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη!

 

 

Καθ 22.15

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close