30-24 October 2021
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«Ο Χειμώνας κάτω από το Τραπέζι» στο Θέατρο Σκάλα

Ηευαίσθητη κωμωδία του Ρολάν Τοπόρ σε σκηνοθεσία ΑνδρέαΜελέκη

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2021

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» θα εγκαινιάσει τη νέα θεατρική περίοδο με την ευαίσθητη κωμωδία του Ρολάν Τοπόρ «Ο Χειμώνας κάτω από το Τραπέζι» και με την οποία θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 – ώρα 8.30 μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ. 

 «Ο Χειμώνας κάτω από το Τραπέζι» είναι μια ευαίσθητη κωμωδία με λεπτό, σπιρτόζικο χιούμορ και με ευρηματικούς διαλόγους. Η ιστορία συνδυάζει τη ρομαντική ευαίσθητη κομεντί μαζί με το σουρεαλιστικό Ανατολικοευρωπαϊκό χιούμορ (ο βασικός ήρωας είναι Πολωνός μετανάστης). Ένα παιχνίδι /παζλ ρεαλισμού /σουρεαλισμού , ευαίσθητου ερωτικού  φλερτ και κοινωνικού προβληματισμού.

Περίληψη του έργου:
Η Φλωράνς μια γαλλίδα που εργάζεται ως μεταφράστρια ενοικιάζει τον χώρο κάτω από το τραπέζι – γραφείο της στον Ντραγκομίρ, ένα πολωνό μετανάστη ο οποίος το χρησιμοποιεί ως εργαστήριο και κατοικία μαζί. Εκεί μαγειρεύει, κοιμάται και επιδιορθώνει παπούτσια για να βγάζει το ψωμί του. Κατά τα άλλα, ωστόσο, ο Ντραγκομίρ είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος με πολλές γνώσεις και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, που μαζί με την ευγένεια και τον γλυκό του χαρακτήρα, τον κάνουν ικανό να συναγωνιστεί σε γοητεία ακόμα κι ένα κομψό μεγαλοαστό, όπως είναι ο Μαρκ, ο εργοδότης της Φλωράνς, που είναι ερωτευμένος μαζί της. Από την άλλη, η παράξενη συμβίωση της με τον Ντραγκομίρ δημιουργεί ανάμεσα τους κάποια οικειότητα, που σιγά – σιγά εξελίσσεται σε μια ζεστή, ανθρώπινη σχέση.
Όταν έρχεται από την πατρίδα του Ντραγκομίρ ο εξάδελφος του ο Γκρίτζκα, ένας ταλαντούχος πλανόδιος βιολινίστας, χωρίς δεκάρα, ο Ντραγκομίρ τον λυπάται και τον καλεί να μείνει και κείνος στο .... σπίτι του, κάτω από το τραπέζι ....
Ο ερχομός του Μαρκ αλλά και της Ρεϋμόντ Πούς (φίλης της Φλωράνς) δημιουργούν νέες ανατροπές στην συγκατοίκηση των τριών αλλά και στην εξέλιξη αυτής της ευαίσθητης κωμωδίας.

Συντελεστές 
Μετάφραση
: Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης 
Σκηνικά /Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική: Βαλεντίνος Βαλιαντής
Χορογραφία / Κίνηση: Ρόζα Μαρία Πάντζη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Miroslav Zdravkov

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:  Σοφοκλής Κασκαούνιας , Μόνικα Μελέκη , Μαρία Φιακά , Τζούλιο  Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο , Ανδρέας Μελέκης .

Παραστάσεις
Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 – ώρα 8.30 μ.μ. 
Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Σάββατο - 8.30 μ.μ. και Κάθε Κυριακή - 6.30 μ.μ. στο Παττίχειο  Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ – μέχρι 21 Νοεμβρίου 2021 .
Στη Λευκωσία: Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και Πέμπτη 11 Νοεμβρίου-ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Δέντρο 
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800 και 99490102 
Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy / ACS Courier 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close