7 November 2021
Bars & Clubs , News & Events

H ΔούKISSα, είναι η Drag Queen που θα αλλάξει τα βράδια μας στην πρωτεύουσα

Η ΔούKISSα και η Nicole Nasty, την Κυριακή 07 Νοεμβρίου 2021, ανεβαίνουν στη σκηνή του DownTown Live στη Λευκωσία!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2021

Ποια είναι η ΔούKISSα αναρωτιέσαι και τι σόι όνομα είναι το Nicole Nasty; Δικαίως αναρωτιέσαι αφού είναι η πρώτη φορά όπου ένα νυχτερινό κέντρο στην Κύπρο, φιλοξενεί κάθε μήνα σταθερά Drag Show. Ω,ναι! 

Η ΔούKISSα και η Nicole Nasty, είναι drag queens, σε περίπτωση που η φωτογραφία δεν σε έκανε να το υποψιαστείς, και αυτή την περίοδο, ετοιμάζουν το show που θα παρουσιάσουν στο DownTown Nicosia. 

H ΔούKISSA θα επισκέπτεται την Κύπρο και θα φιλοξενείται στη σκηνή του DownTown Live, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, αρχίζοντας από τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου. Για την πρώτη της παρουσία επέλεξε να συστήσει στο κοινό και την “κόρη” της Nicole Nasty. Κάθε φορά θα πλαισιώνεται από μια διαφορετική Queen και αυτό δεν αποκλείει την εμφάνιση και Κύπριας Queen παρά το πλευρό της πολύ σύντομα. 

Σε περίπτωση που δεν είσαι καθόλου εξοικειωμένος με τον όρο Drag Queen, ούτε έχεις ιδέα τι περιλαμβάνει ένα Drag Show, ενώ σου δημιουργήθηκε η απορία για την αναφορά σε “κόρη”, ακολουθεί ταχύρυθμο μάθημα express καθώς προφανώς δεν έχεις δει ποτέ το Drag Race του RuPaul, ούτε η επίσκεψή σου στην Αθήνα σε οδήγησε στις Κούκλες, το Back Door ή το S-Cape. 

Καταρχάς ας διευκρινίσουμε πως ο όρος “trans” προσδιορίζει έναν άνθρωπο στη ζωή του, ενώ ο όρος “drag” προσδιορίζει έναν performer στη σκηνή. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Drag Queens είναι performers. 

Στη Wikipedia λοιπόν αναφέρεται πως Drag Queen, ονομάζεται το άτομο, συνήθως άνδρας, που παρουσιάζεται ως μια υπερβολική εκδοχή του αντίθετου φύλου. Η παρουσίαση γίνεται με τη χρήση μακιγιάζ, φορεμάτων, περουκών, ψεύτικων βλεφαρίδων κ.λ.π. 

Ο όρος Drag Queen δε πρέπει να συγχέεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή με την ταυτότητα φύλου, μιας και Drag Queen μπορεί να είναι οποιοσδήποτε το επιθυμεί. Στην περίπτωση που μια γυναίκα παρουσιάζεται φορώντας ανδρικά ρούχα, τότε ονομάζεται Drag King.

Αυτό που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1800 ως απλά cross-dressing επί σκηνής μέσω παντομίμας - μιούζικαλ και θεατρικά έργα στα οποία άνδρες ηθοποιοί έπαιζαν γυναίκες, vixens και charwoman - έχει μετατραπεί σε ένα κοινωνικό κίνημα με μεγάλη επιρροή και μια ακμάζουσα επιχείρηση. 

Ήταν η ανδροπρεπής περιφρόνηση που έκρυψε το drag μακριά στο υπόγειο της  ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Όλα άλλαξαν όταν εμφανίστηκε ο RuPaul. 

Ο RuPaul άνοιξε την πόρτα στις βασίλισσες της LGBTQ+ κοινότητας σε ένα κοινό ετερόφυλο, εισάγοντας την υπέροχη αυτή υποκουλτούρα σε όλους. 

Αν θελήσεις να δεις στο Netflix τον RuPaul και σε δυσκολέψει λίγο η αργκό, να ξέρεις πως για τον Αμερικανό ακαδημαϊκό Nicholas de Villiers, η drag lingo έχει εκπαιδευτική αξία, η δε queer αργκό είναι τώρα η lingua franca του διαδικτύου.

Αρκετά όμως με την πληροφορία. 

Εσύ που είπαμε πως θα είσαι την Κυριακή 07 Νοεμβρίου;

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00 και το show θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα. 

Υπάρχει είσοδος 10 ευρώ και εννοείται πως θα ήταν ορθό και φρόνιμο να κάνετε την κράτησή σας έγκαιρα στο 99 810 011. 

Προφανώς και όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού εφαρμόζονται. Σημαντική διευκρίνηση: το DownTown έχει λάβει την απόφαση να δέχεται μόνο εμβολιασμένους στα events του. 

Αγάπη μόνο. 
P.S. Love is Love

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close