6-16 December 2021
Μουσική , Συναυλίες & Events

Αθήνα, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Μπουένος Άιρες: Ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι

Συναυλία για φωνή, πιάνο και βιόλα

Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2021

Ένα όμορφο και αξέχαστο ταξίδι, όπου η μουσική θα σας ταξιδέψει από την Αθήνα στο Παρίσι και από τη Νέα Υόρκη στο Μπουένος Άιρες, θα παρουσιαστεί στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 8μμ. H Βάκια Σταύρου (φωνή), o Μανώλης Νεοφύτου (πιάνο) και ο Νικόλας Ευθυμίου (βιόλα) ερμηνεύουν μελωδίες και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα, Αττίκ, Edith Piaf, Ernesto Lecuona, Astor Piazzolla και άλλα έργα από το διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και μια επιλογή εορταστικών κομματιών. Απολαύστε και σιγοτραγουδήστε μελωδίες και τραγούδια γνώριμα, που αγαπήθηκαν πολύ, που τραγουδήθηκαν από εκατομμύρια χείλη ανά τον κόσμο, που άντεξαν στον χρόνο, που τα έχουμε συνδέσει με στιγμές της ζωής μας.

Η ξεχωριστή τραγουδίστρια και στιχουργός Βάκια Σταύρου, με έδρα της το Παρίσι, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή Τύπο ως μια «Φωνή χωρίς σύνορα» (Die Welt), μια «εκλεπτυσμένη, γοητευτική καλλιτέχνης, που καθηλώνει με την ομορφιά της φωνής της» (Bertrand Dicale, France Culture). Με πετυχημένες συναυλίες σε Παρίσι, Βαρκελώνη, Λισαβόνα, Βερολίνο, Μαρόκο, Μόναχο, Κολωνία, Μόσχα, Γενεύη, έχει την ικανότητα να δημιουργεί ατμοσφαιρικές και ταξιδιάρικες μουσικές παραστάσεις και συναισθήματα, μέσα τόσο από το ερμηνευτικό της ταλέντο όσο και από το χάρισμά της να ερμηνεύει σε πολλές γλώσσες.

Από την άλλη, ο ταλαντούχος πιανίστας Μανώλης Νεοφύτου, στην ηλικία των έντεκα χρονών βρέθηκε στη Μόσχα να φοιτεί στην Κεντρική Κρατική Ειδική Μουσική Σχολή, η οποία προετοίμαζε τα παιδιά για να εισαχθούν στο Κρατικό Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ, στην οποία φοίτησε με σπουδαίους καθηγητές. Ακολούθησαν πολυετείς σπουδές, υποτροφίες, διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς, συναυλίες και ρεσιτάλ σε Ευρώπη, Ρωσία, Κορέα και Νότιο Αφρική, ενώ συνεργάστηκε ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες όπως Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα του Ροστόβ (Ρωσία), Συμφωνική Ορχήστρα της Τσιεσταχόβα (Πολωνία), Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου του Παλέρμο (Ιταλία), Goldsmiths Orchestra του Λονδίνου, Budapest Concert Orchestra.

Τέλος, ο πειραματισμός με τον ήχο ήταν από νεαρή ηλικία μια αγαπημένη ενασχόληση για τον Νικόλα Ευθυμίου που βρήκε εν τέλη στην βιόλα μια αστέρευτη πηγή δυνατοτήτων για να μορφοποιήσει τα μουσικά του όνειρα. Ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των 7 και αποφοίτησε από το «Κυπριακό ωδείο» στα 14. Συνέχισε τις σπουδές του στην Γέρμανια σε βιολί και βιόλα, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετείχε στην Hoschulorchester Weimar και συνεργάστηκε με την Weimar Staatscapelle και Jenaer Philarmonie. Παράλληλα εμφανίστηκε και ως μουσικός δωματίου με ρεπερτόριο που καλύπτει όλο το φάσμα της κλασικής μουσικής και έχει δώσει συναυλίες σε Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Σερβία και Ελλάδα. Το 2007 ο Νικόλας σχηματίζει το μουσικό σχήμa Ensemble Casual που επιδιώκει να γεφυρώσει τις διάφορες μουσικές περιόδους και στιλ από την μπαρόκ μέχρι το Tango και Jazz. 

Είσοδος: €13/ €10 (μαθητές)
ΜΟΝΟ με προπώληση εισιτηρίων. Εισιτήρια διατίθενται:
-    Πολιτιστικός Χώρος ‘Τεχνόπολις 20’, Δευτέρα – Παρασκευή, 9πμ – 1μμ
-    Online banking (επικοινωνήστε στο info@technopolis20.com για πληροφορίες)
Πληροφορίες: 70002420
SafePass απαραίτητο.

Οι διοργανωτές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

Διοργανωτής: Τεχνόπολις 20
Υποστηριχτής: Δήμος Πάφου
Χορηγός:Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close