Τα Καλύτερα της Κύπρου

8+1 ιδανικές επιλογές για lunch break στη Λευκωσία

Εννέα "νόστιμες" προτάσεις για μεσημεριανό γεύμα στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2024

Φινέτσα, νοστιμιά, δημιουργικότητα και ποιοτική γαστρονομία είνια τα κύρια χαρακτηριστικά των εννέα εστιατορίων της πρωτεύουσας που προτείνουμε για γευστικό μεσημεριανό γεύμα, mini lunch breaks, επαγγελματικές συναντήσεις μετά φαγητού και ό,τι άλλο σου κάνει όρεξη τα μεσήμερια στην πρωτεύουσα.

Εννέα ιδανικές, γευστικές και εκλεπτυσμές προτάσεις για μεσημεριανό με άποψη στη Λευκωσία στα καλύτερα μαγαζιά της πόλης.

jpg-296.jpg

Το Eλληνικό
Ένα εστιατόριο που διανύει μία πολύ επιτυχημένη και σταθερή πορεία όλα αυτά τα χρόνια το οποίο έχει ταυτιστεί με τις αυθεντικές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, προσαρμοσμένες στις σύγχρονες τεχνικές της γαστρονομίας με έμφαση στην ποιότητα και τη φρεσκάδα των τοπικών προϊόντων. Πρόκειται για ένα ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να βιώσουν την πιο αυθεντική εμπειρία των καλοφτιαγμένων ελληνικών γεύσεων. Τα εξαιρετικά πιάτα που προσφέρει το εστιατόριο τα μεσημέρια κρύβουν αρώματα, γεύσεις και νοστιμιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ την ίδια στιγμή αποτελούν το σημείο όπου η παράδοση συναντά την σύγχρονη γαστρονομία. Ο χώρος του εστιατορίου "Το Ελληνικό" στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia προσφέρεται ενδείκνυται για εταιρικά γεύματα αφού προσφέρει ποικιλία πιάτων ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς ενώ ταυτόχρονα ξεχωρίζει για την πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής. Πιάτα όπως το κοτόπουλο σουβλάκι, οι τυρολουκουμάδες, οι κολοκυθοκεφτέδες, η Αγιωργίτικη τηγανιά, το αχνιστό κριθαρότο θαλασσινών, το χοιρινό κότσι, το χταποδάκι σχάρας, φασόλια μαυρομάτικα, ψαρικά και θαλασσινά μπορούν να γίνουν στο επόμενό σου lunch break στο εστιατόριο «Το Eλληνικό» το στοιχείο που θα δώσει στην περίσταση γεύση και στην περίοδο αξία και άρωμα.

jpg-323.jpg

Αυτή την εποχή διανύουμε την περίοδο των νηστειών της Σαρακοστής, γι' αυτό όταν θα πας για μεσημεριανό στο "Ελληνικό" και νηστεύεις δεν χρειάζεται να ανησυχείς αφού η κουζίνα έχει φροντίσει ετοιμάζοντας νοστιμότατα νηστίσιμα γεύματα που θα τα ζηλέψουν κι όσοι δεν νηστεύουν όπως φάβα Σαντορίνης, γάβρος τηγανιτός, γαριδάκι αιγαίου τηγανιτό και πολλα άλλα. Αν νηστεύεις τώρα ξέρεις ποιος είναι ο ιδανικός σου προορισμός για μεσημεριανό. Για τα μεσημεριανά σου γεύματα εργασίας λοιπόν, είτε για παρεΐστικες εξορμήσεις, οικογενειακές συναντήσεις σαββατοκύριακο μεσημέρι, το πλούσιο μενού του εστιατορίου "Το Eλληνικό" που τιμά την ιδανικότερη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, γεμίζει κάθε περίσταση με απόλαυση.
(77778300) Αχαιών 1, Έγκωμη, Λευκωσία. Δευτέρα-Σάββατο 12:30-23:30 & Κυριακή 12:30-18:00. Για online παραγγελίες στο toellinikocy.com.

IMG_7713.jpeg

Μπέμπα
Τα μεσημέρια στη Μπέμπα αποκτούν αλλιώτικη αξία. Ένα σημείο συνάντησης πια, για ανθρώπους που έχουν αδυναμία στο καλό φαγητό! Εξυπηρέτηση με νιάξιμο, μια αυλή σαν από παλιά ελληνική ταινία, και πιάτα που ξεχειλίζουν νοστιμιά. Το μενού είναι ένα κράμα ελληνικών και κυπριακών συνταγών και γεύσεων με πεμπτουσία φυσικά την πρώτη ύλη η οποία δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από άρτια, μιας και ο σεφ Βαρνάβας προσθέτει και αφαιρεί αναλόγως εποχικότητας.

IMG_0441.jpeg

Το lunch menu θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, με πιάτα που φτιάχνονται με εποχικά προϊόντα. Για τους ανθρώπους της Μπέμπας στα οπωσδήποτε είναι τα ορεκτικά καθώς και το κριθαρότο με γαρίδες, τα σπαγγέτι με σπιτικό πέστο σπανάκι - φρέσκο πράσο και κοτόπουλο! Εννοείται πως το κάρβουνο έχει την τιμητική του, ζουμερή χοιρινή μπριζόλα, μπιφτέκια αλλά και το πεντανόστιμο φιλεταρισμένο λαβράκι. Και για να επέλθει η ολοκλήρωση, πρέπει σίγουρα να απολαύσεις και την περιβόητη καρυδόπιτα της Μπέμπας. Κάτ´ εμάς στα οπωσδήποτε ειναι οι επιλογές από την καρτέλα με το μενού ημέρας το οποίο ενημερώνεται καθημερινά βαση εποχής και διαθεσιμότητας φρέσκων υλικών όπως η γλιστρίδα και το φρέσκο κυπριακό καλαμάρι που είναι αυτό το διάστημα στο μενού. Εννοείται το μεσημέρι έχουν την τιμητική τόυς τα σιγομαγειρεμενα σε κατσαρόλα και ταψιά μαγειρευτά με επιλογές όπως αγκινάρες στη κατσαρόλα και μοσχαράκι λεμονάτο. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι η ομάδα εδώ έχει άπλετο μεράκι και γνώση για το τι μαγειρεύει! Αυτά λοιπόν περί Μπέμπας - πάντως καιρού, πάντα φιλόξενη κι αγαπημένη.
(22252626) Πινδάρου 2, Λευκωσία, Δευτέρα-Σάββατο 12:30-15:30 & 19:30-223:00.

PANTOPOLEIO EXTERIOR.jpg


Το Παντοπωλείο-Καλή Όρεξη
Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα σημεία συνάντησης τα μεσημέρα για καλό φαγητό στην πρωτεύουσα. Ένα βραβευμένο εστιατόριο της πόλης με περγαμηνές που έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στη διαμόρφωση μίας σύγχρονης γαστρονομικής κουλτούρας στην Κύπρο. Εδώ, θα βρεθείς το μεσημέρι για lunch break από τη δουλειά, με πολύ νόστιμες επιλογές πιάτων ενώ το Παντοπωλείο-Καλή Όρεξη προσφέρεται από σημαντικά business lunch μέχρι χαλαρό μεσημεριανό με την παρέα. Πρόκειται για ένα χώρο που έχει αγαπηθεί για τα μεσογειακά του πιάτα τα οποία αναβαθμίζει με μεγάλες δόσεις δημιουργικότητας.

PANTOPOLEIO KALI OREXI.jpg


Τα μεσημέρια στο Παντοπωλείο - Καλή Όρεξη, απολαμβάνεις επιλογές από σαλάτες, όσπρια, διάφορα ορεκτικά, κρέατα, ψάρια και ζυμαρικά. Η νοστιμιά εδώ είναι συνώνυμη με την ποιότητα και θα το διαπιστώσεις δοκιμάζοντας τα καλοφτιαγμένα του πιάτα όπως σαλάτα με κρητικά παξιμάδια, κρίταμο και φέτα βαρελίσια, ραβιόλες με χαλούμι και ξινομυζήθρα, χταπόδι με μοσχολέμονο, μασκαρπόνε, πουρέ πράσινου μήλου και σαλάτα φινόκιο, λαβράκι, κοτόπουλο σουβλάκι, φρεσκοζυμωμένα μπιφτεκάκια με καπνιστό γιαούρτι, κουνουπίδι λεμονάτο αλλά και τους ιδιαίτερους... ψευδοκεφτέδες, κεφτέδες δηλαδή από λάχανα, ντομάτα, τυρί φέτα, δυόσμο και ρίγανη. Εκτός όμως από το ήδη ικανοποιητικό μενού, κάθε μέρα έχεις επιλογή ανάμεσα σε πιάτα ημέρας, που χαρακτηρίζονται από την εποχικότητα τους. Και φυσικά, δεν μπορείς να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα γλυκά του. Διάλεξε τη δελεαστική πορτοκαλόκρεμα ή λαχταριστό semifredo με πραλίνα φουντουκιού . Ποιος μπορεί να αντισταθεί;
(99075151) Μετοχίου 38, Λευκωσία, Δευτέρα-Σάββατο 12:30-16:00 & 19:30 – 23:00.
Website: www.pantopoliocy.com

piatsa.width-800.jpg


Πιάτσα Γουρουνάκι
Η σουβλακερί Πιάτσα Γουρουνάκι αγαπήθηκε ιδιαίτερα όλα αυτά τα χρόνια και καταφέρνει να ξεχωρίζει για την ποιότητα, τη νοστιμιά και τις προσιτές τιμές της. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εξασφαλίσει στην πορεία της αρκετά Cyprus Eating Awards, με το τελευταίο βραβείο να το λαμβάνει στην κατηγορία «DELIVERY ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ» για το 2023. Σήμερα, η σουβλακερί διαθέτει τρία εστιατόρια στην πρωτεύουσα. Το πρώτο, και πρόσφατα ανακαινισμένο, άνοιξε στην περιοχή της Φανερωμένης στην Παλιά Λευκωσία, το δεύτερο άνοιξε μερικά χρόνια αργότερα ως self service με το όνομα Piatsa Gourounaki Express και βρίσκεται μπροστά από την Πλατεία Ελευθερίας, ενώ το τρίτο, στην ίδια φιλοσοφία, θα το συναντήσεις στο Mall of Engomi.

Untitled.png


Πρόκειται για ένα brand που έχει ταυτιστεί με τη νοστιμιά, το ποιοτικό φαγητό, τις μεγάλες, χορταστικές μερίδες και τις λογικές τιμές. Εδώ όλα ψήνονται στα κάρβουνα, οι µερίδες είναι πεντανόστιμες και οι γεύσεις αμιγώς ελληνικές. Πρωταγωνιστής, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά του, είναι το σουβλάκι, το οποίο θα το βρεις σε κοτόπουλο, χοιρινό και αρνίσιο. Επίσης, στο μενού θα βρεις γιαουρτλού κεμπάπ, πανσετάκι, σιεφταλιές, λουκάνικο καθώς και άλλες μικρασιάτικες συνταγές όπως το μπουγιουρντί. Οι δε ποικιλίες του για δύο, μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο… πεινασμένους! Μπορείς να τα συνοδέψεις με χωριάτικη ελληνική σαλάτα, κυπρική σαλάτα, ή κριτικό ντάκο και με ντιπ όπως τζατζίκι, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα και ταχίνι, όλα φτιαγμένα καθημερινά με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Στο μενού θα βρεις και αρκετές νηστίσιμες επιλογές όπως είναι τα φαλαφελάκια, τα μανιτάρια στα κάρβουνα και οι εξαιρετικές σαλάτες. Η σουβλακερί Πιάτσα γουρουνάκι αποτελεί πολύ καλή επιλογή για φαγητό το μεσημέρι ή για βραδινό στη Λευκωσία, αλλά και για παραγγελίες delivery και take away στο σπίτι ή στο γραφείο. Δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ!
>> (77787777) Τα εστιατόρια δέχονται παραγγελίες ως ακολούθως: Φανερωμένης 92, Παλιά Λευκωσία, Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-15.30-18.30-22:30 & Σάββατο-Κυριακή 12:00-16:00 & 18:30-23:00 / Κωστάκη Παντελίδη 1, Πλατεία Ελευθερίας, Παλία Λευκωσία. Δευτέρα-Κυριακή 12:00-23:00 / Mall of Engomi, 28ης Οκτωβρίου, Έγκωμη, Λευκωσία, Δευτέρα-Κυριακή 12:00-22:30.

AC0_5605.JPG

Πυξίδα Λευκωσία & Λεμεσό
Η Πυξίδα αποτελεί σήμερα ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή fish restaurants της Κύπρου με πολλές διακρίσεις και βραβεία. Το πρώτο εστιατόριο της Πυξίδας έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά της Λευκωσίας, στην οδό Μενάνδρου το 2004, είκοσι χρόνια πριν και μέχρι σήμερα διατηρεί σταθερή την ποιότητα και την αριστεία των πρώτων υλών του. Η επιτυχία συνεχίστηκε με την λειτουργία κι ενός δεύτερου εστιατορίου της Πυξίδας στη Λεμεσό, στην κοσμοπολίτικη Μαρίνα της πόλης σε ένα ιδιαίτερο, καλαίσθητο χώρο κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα με θέα το απέραντο γαλάζιο.

AC0_8091.jpg

Κύριος σκοπός και φιλοσοφία της Πυξίδας όλα αυτά τα χρόνια είναι η επιμονή της να σερβίρει φρέσκο ψάρι στην πιστή πελατεία της και υψηλής ποιότητας πιάτα. Η Πυξίδα στην καρδιά της Λευκωσίας είναι μία ιδανική επιλογή για απαιτητικά business lunch, μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά και ένας χώρος όπου σίγουρα θα απολαύσεις καλό φαγητό κάθε μεσημέρι. Εδώ τα μεσημέρια πέραν από τα ψάρια της βιτρίνας θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από όσπρια που αποτελούν το πιάτο ημέρας του εστιατορίου το οποίο σερβίρεται εδώ και 20 χρόνια και διατίθεται σε 4 επιλογές ανάλογα με την εποχικότητα. Το εστιατόριο της Πυξίδας μετά την ανακαίνιση που θα πραγματοποιήσει στον χώρο του στη Λευκωσία θα προσθέσει στο μενού του κρεατικά όπως κοτόπουλο, μπριζόλα χοιρινή με διάφορους τρόπους μαγειρέματος και περίπου τέσσερα διαφορετικά πιάτα με steak. Την άνοιξη θα βρεις συνήθως λούβι, κουκιά και φασόλια φρέσκα ξεκούνια, το φθινόπωρο λούβη ξέρο, φασόλια ξερά γίγαντες στο φούρνο και φακές που είναι και το must have πιάτο της Πυξίδας τον χειμώνα.
(22445636) Μενάνδρου 5, Λευκωσία, Δευτέρα-Κυριακή 12:30-15:30 & 19:00-22:30 / (25051200) Μαρίνα Λεμεσού, Δευτέρα-Κυριακή 12:00-23:00.

395962058_1080830116221486_267779299454254885_n.jpg

Στοά του Δημήτρη
Αποτελεί ένα ιστορικό πλέον μαγαζί της Λευκωσίας αφού μετράει πάνω από 40 χρόνια ζωής. Ένας χώρος ταυτισμένο με το καλό, σπιτικό μεσημεριανό φαγητό της ώρας για ανθρώπους που αγαπούν τις απλές, μαμαδίστικες γεύσεις με επιλογή παραγγελίας ολόκληρης ή και μισής μερίδας. Η Στοά του Δημήτρη είναι ταυτισμένη με την ευρύτερη περιοχή στην οποία έχει καταστεί σήμα κατατεθέν της Διγενή Ακρίτα στη Λευκωσία. Ένα κυπριακό εστιατόριο από τα λίγα πλέον μερακλίδικα στέκια της πρωτεύουσας που επιμένει να διατηρεί την εξαιρετική ποιότητα στην ποικιλία μεζέδων του και των καλομαγειρεμένων πιάτων ημέρας που ετοιμάζει, εδώ και χρόνια! Γι’ αυτό και αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια σταθερή αξία στο χώρο της εστίασης. Στους άνετους και όμορφα διακοσμημένους του χώρους θα απολαύσεις την πλούσια κουζίνα του που διαθέτει όλων των ειδών τα καλά!

2021-03-05.jpg

Καθημερινά το μενού του εστιατορίου αλλάζει και προσαρμόζεται στις εποχιακές πρώτες ύλες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πιάτων. Εδώ, κάθε μεσημέρι θα απολαύσεις μία σειρά από φρεσκομαγειρεμένα όσπρια, διάφορα μαγειρευτά πιάτα όπως στιφάδο, κολοκάσια, φασολάκι, μπάμιες, μουσακά και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, στη σχάρα μπαίνουν διάφορα κρεατικά, σεφταλιές, σουβλάκι, κρασάτα, συκώτι κ.α. ενώ υπάρχουν και επιλογές από ψάρια. Στη Στοά του Δημήτρη το χαμόγελο των ανθρώπων του και η φιλική του εξυπηρέτηση είναι άξια αναφοράς. Πάρε, λοιπόν, θέση μόνος ή με την παρέα σου και παράγγειλε ό,τι επιθυμεί η ψυχή σου! Εδώ, όλα γίνονται! Θες όσπρια; Θες ποικιλία μεζέδων; Θες, αποκλειστικά και μόνο, είδη σχάρας; Πες την επιθυμία σου κι… έγινε! Είτε μεσημέρι πας είτε για βραδινές συνευρέσεις, εδώ σίγουρα πρόκειται να απολαύσεις τις πιο αυθεντικές, πατροπαράδοτες νοστιμιές που θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω!
(22343030) Διγενή Ακρίτα 28Ε, Λευκωσία. Δευτέρα-Σάββατο 12.00-16.00 & 19.30-24.00.

Χύτρων Γεύσεις 1.jpg


Χυτρών Γεύσεις

Μία αγαπημένη επιλογή για νόστιμο μεσημεριανό γεύμα, είναι το γνωστό εστιατόριο της Λευκωσίας Χυτρών Γεύσεις σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ένα μαγαζί, που πήρε το όνομά του από την οδό που βρίσκεται και σερβίρει καθημερινά στον φωτεινό και άνετο χώρο του νόστιμα, μαμαδίστικα, μαγειρευτά της ώρας και όχι μόνο. Το εστιατόριο Χυτρών Γεύσεις, έχει ταυτιστεί όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί στην πρωτεύουσα με μεσημεριανές συναντήσεις για καλό, σπιτικό φαγητό. Ένας χώρος που μας θυμίζει παραδοσιακό μαγειρείο μίας άλλης εποχής στο σήμερα, με άψογη εξυπηρέτηση και ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια έγιναν φίλοι μας και γνωρίζουν τα γούστα και τις προτιμήσεις μας.

Χύτρων Γεύσεις 2.jpg


Ένα κλασικό, πλέον, σημείο συνάντησης για lunch break στο κέντρο της πόλης, μεσημεριανές συναντήσεις για νόστιμη comfort food κουζίνα, με γεύσεις δικές μας, κυπριακές, φτιαγμένες με αγνά υλικά και περίσσια αγάπη. Εδώ, στο Χυτρών Γεύσεις η φράση “value for money” βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της αφού θα φας ποιοτικά και οικονομικά. Καθημερινά μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μία σειρά από μαγειρευτά και όσπρια όπως φακές, φασόλια φρέσκα ή γίγαντες, ρεβίθια, κουκιά και λουβί ενώ παράλληλα έχεις την επιλογή να γευματίσεις με το αγαπημένο μας κολοκάσι, φασολάκι, μπιζέλι, αλλά και σολομό, αφέλια, τσιπούρα, καλαμάρι, κολοκυθοκεφτέδες, κεφτέδες, μακαρόνια με κιμά, μπιφτέκι, σπανάκι με αρνί και πολλά άλλες νοστιμιές. Κατά την περίοδο των νηστειών θα βρεις επιλογές που δεν θα σε δυσκολεύψουν ώστε να ικανοποιήσεις την πείνα σου αν ακολουθείς νηστεία. Στο Χυτρών Γεύσεις, ξέρουμε πολύ καλά πως κάθε πιάτο ημέρας μαγειρεύεται με ντόπια, εποχιακά, φρέσκα υλικά στην κουζίνα του εστιατορίου. Επιπλέον, μετά το γεύμα σου μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι ή το σπιτικό γλυκό του μαγαζιού που θα σε γλυκάνει για να συνεχίσεις την ημέρα σου.
(22261261) Χυτρών 11, Λευκωσία (πάροδος Κένεντι). Δευτέρα-Σάββατο 12:00-16:00.

lunch image 1.JPG


Κουζούπα
To εστιατόριο Κουζούπα στην ανανεωμένη και πολυσύχναστη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση, διανύει φέτος τη δεύτερη χρονιά της παρουσίας του στον γαστρονομικό μας χάρτη και φαίνεται πως έχει κερδίσει το δικό του κοινό. Πρόκειται για ένα gastro wine bar που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ποιοτικό κρασί και την εποχιακή κουζίνα με υλικά ντόπια και φρέσκα. Ένας καινούργιος χώρος που συνδυάζει εκλεπτυσμένη αισθητική και όμορφη ατμόσφαιρα με γεύσεις με κυπριακές βάσεις, νόστιμες και δημιουργικές. Ένας χώρος στην καρδιά της πόλης που αποπνέει ζεστασιά και θαλπωρή προσφέρεται ιδανικά για επαγγελματικά γεύματα για σοβαρές συζητήσεις, για lunch break στην καρδιά της πόλης, για φιλικές συναθροίσεις τα μεσημέρια ακόμα και για κάποιο ραντεβού μετά φαγητού.

lunch image 2.jpg

Οι δύο ταλαντούχοι σεφ του εστιατορίου, Νίκος Στυλιανού και Γιάννης Προβιδάκης έχουν ετοιμάσει ένα περιεκτικό και εύγευστο μενού που θα ικανοποιήσει κάθε γούστο τα μεσημέρια στο κέντρο της πόλης. Το lunch menu του Κουζουπα περιλαμβάνει φρέσκα μαγειρευτά φαγητά, όσπρια, μακαρόνια φούρνου ή μουσακά, κοτόπουλο λεμονάτο και παραδοσιακά γεμιστά λαχανικά, διάφορες σούπες και οτιδήποτε φρέσκο προσφέρει η εποχή. Ακόμη μπορείς να απολαύσεις ζουμερα steaks, μαλάκια, φρέσκο κυπριακό ψάρι αλλά και δροσερές σαλάτες εποχής. Ένας χώρος ιδανικός για μεσημεριανό, με νόστιμες επιλογές που σε ικανοποιήσουν καθημερινά.
(22865444) Κυριάκου Μάτση 54, Λευκωσία. Δευτέρα-Παρασκευή 12:30-15:00, 18:00-00:00 & Σάββατο 18:00-00:00.

20240327_135912.jpg


CookShop

Μικρό εστιατόριο, με μεγάλες γευστικές επιδόσεις. Το κουκλίστικο CookShop που έχει ταυτίσει το όνομά του με μεσημεριανές συναντήσεις για νόστιμα πιάτα φέτος 10 χρόνια ζωής και δημιουργίας. Ένα όμορφο μπιστρό που υμνεί την μπιστρονομια πράγμα που συνεπάγεται πως σερβίρει λιτά πιάτα, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσιτές τιμές σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνουμε κάθε φορά που θα βρεθούμε εκεί. Κάθε μεσημέρι, το φημισμένο πλέον μπιστρό της Πινδάρου, σφύζει από ζωή ενώ ταυτόχρονα τα βράδια θα περάσεις όμορφα στον καλαίσθητο χώρο του. Το lunch menu του CookShop ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει της εποχικότητας και των υλικών τα οποία προμηθεύεται από ντόπιους παραγωγούς στηρίζοντας έτσι την δουλειά τους. Με βάση του την ευρύτερη μεσογειακή κουζίνα, το CookShop χαρακτηρίζεται ως ένα εστιατόριο όπου η Μεσόγειος συναντά τις ελληνικές και κυπριακές γεύσεις, με επιλογές από σαλάτες, νόστιμα ορεκτικά, κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά. Ένα μικρό, περιεκτικό μενού που θα ικανοποιήσει κάθε γούστο και διατροφική συνήθεια αφού περιλαμβάνει ταυτόχρονα πιάτα για vegetarian, vegan ακόμη και pescatarian που επιλέγουν να τρώνε δηλαδή μόνο ψάρι.

20240321_150357.jpg

Το CookShop, ξεχωρίζει για την διάθεση που το περιβάλλει την οποία σου μεταφέρει και σου φτιάχνει τη διάθεση. Εδώ, το μεσημέρι μπορείς να απολαύσεις αρχικά το ψωμάκι με προζύμι αργής ψρίμανσης μαζί με μία σαλάτα με ντοματίνια, φέτα, cruble ελιάς, κρουτόνια προζυμένιου ψωμιού, κάπαρη μαύρο κύμινο και σάλτσα βασιλικού ή τις μία από τις σαλάτες ρόκας, λαχανίδας ή ανάμεικτη. Μία σειρά από ορεκτικά όπως τηγανητό χαλούμι, φαλάφελ, pulled pork και χταπόδι σχάρας σε περιμένουν. Από τα κυρίως πιάτα αναμφίβολα ξεχωρίζουμε την φοβερή μπριζόλα του αλλά και το μπέργκερ του που είναι τα μοναδικά πιάτα του CookShop που έχουν μείνει σταθερά στο μενού απο την πρώτη μέρα λειτουργίας του στις 10 Νοεμβρίου 2014. Τόσο οι θαμώνες του εστιατορίου όσο και εμείς επιβεβαιώνουμε πρόκειται, ίσως, για την καλύτερη μπριζόλα της αγοράς. Παράλληλα, τα υπόλιπα κυρίως πιάτα του είναι ένα προς ένα πράγμα που θα σε δυσκολέψει να επιλέξεις ανάμεσα στα μύδια, από τη μία και από την άλλη το ριζότο λαχανικών, τα black Angus steak, την χοιρινή κοιλιά, τα ριγκατόνι και το φιλέτο λαβράκι ή το στέικ καπνιστής μελιντζάνας. Για επιδόρπιο χωρίς δεύτερη σκέψη σταθερή αξία πλέον στο CookShop έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο μια απο τις συνταγές του σεφ Ευαγόρα Χατζηπαύλου, το Pistachio Tiramisu το οποίο σερβίρεται με ζεστό εσπρέσσο στο τραπέζι μπροστά στον πελάτη. Το CookShop, λοιπόν, αποτελεί άλλη μία ιδανική επιλογή στην καρδιά της πόλης για lunch break, επαγγελματικό γεύμα που θα σε ικανοποιήσει απόλυτα τόσο σε γεύση όσο και σε εξυπηρέτηση.
(99012307) Πινδάρου 6Α, 1060, Αγ. Αντώνης, Λευκωσία. Τρίτη-Σάββατο 12:00-16:00 & 19:00-22.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close