28 May 2022
Θέατρο , Μη χάσετε

«Η Δίκη της Άνοιξης»: Θέατρο με πρωταγωνιστές νέους 16-19 ετών από την επ. Αμμοχώστου

Την παράστασηανεβάζει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Διδασκαλεία Αλεξάνδρειας

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2022

Το θέατρο αγγίζει ψυχές και στέλνει τα πιο δυνατά πανανθρώπινα μηνύματα τόσο στους νέους, όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Συνεχίζοντας τις δράσεις της, που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν ενεργά τους νέους, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Διδασκαλεία Αλεξάνδρειας, παρουσιάζει την παράσταση «Η Δίκη της Άνοιξης» το Σάββατο 28 Μαΐου στο Παραλίμνι. 

Το έργο είναι μια προσαρμογή του βιβλίου «Η μήνυση των Ζώων εναντίον των Ανθρώπων», ενός βιβλίου που γράφτηκε πριν από 1000 χρόνια και παραμένει επίκαιρο. 

Η ιστορία της παράστασης, διαδραματίζεται σε ένα νησί, όπως η Κύπρος ή στον πλανήτη Γη και αναφέρεται σε έναν ειρηνικό κόσμο που διαφθείρεται και καταστρέφεται από εγωιστικές ανθρώπινες επιθυμίες. Έναν κόσμο που καταστρέφεται από τα ορυκτά και τα ζώα του, γεμάτο από ανθρώπους που καταστρέφονται από την απληστία και τη βία. 

Στο έργο, μόλις τα ζώα συνειδητοποιούν την έκταση της ανθρώπινης κακοποίησης, ζητούν από τους ανθρώπους να λογοδοτήσουν πηγαίνοντας τους στα δικαστήρια. 

Βασικό μήνυμα της ιστορίας του έργου είναι η επισήμανση ότι ακόμη υπάρχει χρόνος αντίδρασης και πως δεν είναι αργά για τους ανθρώπους να δράσουν. Να κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια προκειμένου να ανακτήσουν την αληθινή τους ηθική και να συμβάλουν ώστε αυτός ο κόσμος, ο πλανήτης που μας φιλοξενεί, να μπει ξανά στο δρόμο της ηθικής. 

«Η Δίκη της Άνοιξης» είναι μια γοητευτική κωμωδία στα Ελληνικά, σκηνοθετημένη από τον Πέτρο Πέτρου, έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό σκηνοθέτη. Τους ρόλους ερμηνεύουν 15 ταλαντούχοι νεαροί ηθοποιοί, ηλικίας16 με 19 ετών και ένας ενήλικας.

Άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το θέατρο και τις τέχνες, βρίσκοντας τον τρόπο να συνδυάζουν τις πρόβες με τις σχολικές εξετάσεις. Νέα παιδιά που υιοθετούν στην πράξη τις ηθικές αξίες του έργου ως τη μοναδική διέξοδο από το χάος στο οποίο βρίσκεται ο κόσμος σήμερα. 

>> Το έργο έχει διάρκεια μίας ώρας και θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο του Ιδιωτικού Σχολείου Xenion στο Παραλίμνι, το Σάββατο 28 Μαΐου στις 20.00.  
Η θεατρική παράσταση αποτελεί το δεύτερο πρόγραμμα συνεργασίας της Διδασκαλίας Αλεξάνδρειας, αξιοποιώντας την τέχνη, τη φιλοσοφία και τα παγκόσμια ζητήματα με στόχο να ευαισθητοποιήσει ενεργά τους νέους και την κοινότητα γενικότερα.
Πληροφορίες: Τηλ.: 99192 816. www.didaskalex.org

Διδασκαλεία Αλεξάνδρειας 
Πρόκειται για έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με έδρα το Παραλίμνι, ο οποίος σχεδιάστηκε με σκοπό να υλοποιήσει διάφορα μη-κερδοσκοπικά, πολιτιστικά προγράμματα. 
Κύριος στόχος του Οργανισμού Διδασκαλεία Αλεξάνδρειας δεν είναι να προάγει την διανοητική κουλτούρα, καθώς αυτό αφορά κυρίως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά επιδιώκει να αναπτύξει την συναισθηματική αντίληψη, για την οποία οι Αρχαίοι πίστευαν ότι χωρίς την «καρδιά» δεν μπορούν να υπάρχουν καλοί άνθρωποι, αρχηγοί και ήρωες. Η «καρδιά» είχε για αυτούς τον ρόλο της πυξίδας και της άγκυρας, έτσι ώστε ο καθένας να μην καταλήξει σε δύσβατους δρόμους. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close