19 June 2022
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Μια υπέροχη μέρα με wine tasting και παρασκευή ζιβανίας, δίπλα στη θάλασσα

Μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων σε περιμένει στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουνίου 2022

Ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου, διοργανώνει την Κυριακή 19 Ιουνίου μια υπέροχη μέρα με άφθονο κρασί και μεθυστικά αρώματα για τους λάτρεις του είδους! 

Η εκδήλωση με  "Οίνος Άρωμα Κύπρου" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη και με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Σ' αυτήν θα συμμετέχουν 25 οινοποιεία, τα οποία μας αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι η Κύπρος έχει κάνει τα τελευταία χρόνια μεγάλα άλματα στον χώρο του ποιοτικού οίνου.

Συμμετέχουν τα οινοποιεία: Κωνσταντίνου, Τσαγγαρίδη, Γιασκουρή, Χατζηάντωνα, Καρσεράς, Μακαρούνας, Μακκάς, Μονόλιθος, Κάλαμος, Nelion, Olympus, Vasilikon (Κάθηκας), Βουνί Παναγιάς, Ζαμπάρτας, Αγρόκτημα Έζουσα, Κώστας Ν. Ερημούδης, ΛΟΕΛ, Μ. Αντωνιάδης, Αγία Μαύρη, Οινοποιείο Αγίου Σεραφείμ Σολιά, Μαλλιά - ΚΕΟ PLC., Οινοποιείο Ρεβέκκα, Οινοποιείο Καμαντέρενα, Οίνου Γη - Κτήμα Βασιλειάδη. 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα βραβευμένα κρασιά του 13ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου, που διεξήχθη τον περασμένο Μάιο, καθώς και πολλά άλλα, παλαιές και νέες ετικέτες των οινοποιείων μας, από αρωματικά λευκά, δυνατά ερυθρά, γλυκές κουμανδαρίες και μοσχάτα.

Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς, τους οινολόγους ή και οινοποιούς και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες μαζί τους.

Επίσης θα παρακολουθήσουν ζωντανά και θα μάθουν τον τρόπο παρασκευής της ζιβανίας και όλα τα μυστικά της, την τέχνη της δοκιμασίας, τον ορθό τρόπο σερβιρίσματος των οίνων καθώς και τις βασικές αρχές του συνδυασμού «κρασί- φαγητό».

Για την Κύπρο, το αμπέλι και το κρασί είναι τέχνη, ιστορία, παράδοση και πολιτισμός, γι’ αυτό είναι ευθύνη όλων μας να προβάλουμε και να πιούμε το κυπριακό κρασί.

Ώρα Έναρξης: 18:00.

Με την είσοδό σου θα πάρεις ένα ποτήρι (€5), για να δοκιμάσεις όσα κρασιά επιθυμείς! 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close