Shopping , News

Sunny Mall Λάρνακας: πότε και πού θα ανοίξει

Μάθεπότε αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2017

Εν αναμονή της πολεοδομικής έγκρισης βρίσκεται η επένδυση της ανέγερσης του Sunny Mall και παράλληλα πολυτελούς πύργου με διαμερίσματα στη Λάρνακα, στην περιοχή των Λιβαδιών. Οραματιστής της επένδυσης είναι και ο ιδρυτής του MyMall της Λεμεσού, Dr. Alex Raz. 

Σύμφωνα με το www.inbusinessnews.com η αίτηση για την εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η κατάθεση των προκαταρκτικών απόψεων, για τις οποίες λήφθηκαν θετικά σχόλια από τo Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Η έναρξη των οικοδομικών εργασιών για την κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017, ενώ στόχος είναι το Sunny Mall να ανοίξει τις πύλες του κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2018. 

Σε εξαιρετική τοποθεσία
Το πρώτο mall της Λάρνακας θα εκτείνεται σε 25.000 τ.μ., σε ένα μόνο όροφο, ενώ σύμφωνα με τον Alex Raz, ο οποίος, όπως και στην περίπτωση της Λεμεσού, θα ηγείται των επενδυτών στην ομάδα του mall των Λιβαδιών, το εμπορικό κέντρο θα αποτελείται από 100 καταστήματα παντός τύπου. Η τοποθεσία θεωρείται εξαιρετική από τους επενδυτές, διότι το mall θα βρίσκεται στα σύνορα Λιβαδιών και Λάρνακας,  400 μέτρα από τη θάλασσα, σε κομβικό σημείο που αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, τις βρετανικές βάσεις, τη Λάρνακα, καθώς και άλλες περιοχές, όπως η Αραδίππου.

55 συν 20 εκατ. ευρώ κόστος
Η επένδυση για την ανέγερση κοστολογείται στα 55 εκατ. ευρώ όσον αφορά στο mall, ενώ πλησίον του θα κατασκευαστεί ένας πύργος 24 ορόφων, με πολυτελή διαμερίσματα προς πώληση. Στους τελευταίους έξι ορόφους του πύργου αναμένεται οι τιμές των διαμερισμάτων να είναι υψηλότερες από αυτές των χαμηλότερων ορόφων, ενώ τα διαμερίσματα σε αυτούς τους ορόφους θα έχουν πισίνες. Σημειώνεται ότι μόνο για την κατασκευή του πύργου θα χρειαστούν 20 εκατ. ευρώ.

Το Sunny Mall, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας, θα φιλοξενεί 100 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων καφετεριών, εστιατορίων και χώρων διασκέδασης, ενώ θα διαθέτει χώρους στάθμευσης 1.000 θέσεων. 

Στο ισόγειο τα καταστήματα
Σημαντικό πλεονέκτημα του μεγαλεπήβολου έργου  είναι ότι όλα τα καταστήματα θα στεγάζονται στο ισόγειο, ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι επαφές με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για ενοικίαση των καταστημάτων.

Οι επενδυτές θεωρούν ότι η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί το mall είναι υποβαθμισμένη, εκτιμώντας ότι μόνο θετικά αναμένεται να λειτουργήσει μία επένδυση τέτοιου βεληνεκούς, προσδίδοντας νέα δυναμική στην περιοχή και γενικότερα στη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός επενδυτής Dr. Alex Raz δημιούργησε με ομάδα επιχειρηματιών το mall της Λεμεσού και το έργο επιβλέφθηκε από ομάδα ισραηλινών τεχνικών σε συνεργασία με Κύπριους συμβούλους, αρχιτεκτονικά γραφεία και τοποτηρητές. Η ομάδα επιχειρηματιών καθοδηγείτο από τον κ. Raz, που ήταν ο ιδρυτής και managing director της εταιρείας MyMall. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close