17 May 2024
Εκδηλώσεις

«Νήματα»: Επίδειξη μόδας με έμπνευση από την παράδοση

Συνεργασία Πανεπιστημίου Frederick και International Women’s Club of Cyprus

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2024

Αφιερωμένη στα νήματα της μόδας, αλλά και στα νήματα του χρόνου που συνδέουν ανθρώπους και παραδόσεις διά μέσου των αιώνων, είναι η επίδειξη μόδας που διοργανώνεται από το International Women's Club of Cyprus και το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick, την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 19:00, στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας. Tα έσοδα θα διατεθούν για την ανάπτυξη θεραπευτικών εικαστικών προγραμμάτων στους Χώρους Φιλοξενίας του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).

Η επίδειξη μόδας με τον τίτλο «Νήματα» θα παρουσιάσει τις δημιουργίες φοιτητριών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Frederick που σπουδάζουν ή αποφοίτησαν από το πρόγραμμα Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας. Τα ρούχα που δημιούργησαν οι νέοι σχεδιαστές και οι νέες σχεδιάστριες, αντλούν έμπνευση από την κυπριακή παράδοση, με αναφορές στο λευκαρίτικο κέντημα, στα μοτίβα του φυτιώτικου υφαντού, στις αλατζιές, στις δαντέλες και στα υφάσματα της παραδοσιακής κυπριακής στολής, επιχειρώντας να τα μεταφέρουν στη σύγχρονη εποχή.

Οι φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν για μια συλλογή επαγγελματικού επιπέδου, υπό την καθοδήγηση της διδάσκουσας κ. Ελένης Τζιρκαλλή και της διδάσκουσας κ. Ντόρις Κάιλος, μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του Προγράμματος Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας. «Οι φοιτήτριες μας εργάστηκαν μεθοδικά και δημιουργικά για αυτή τη σειρά ενδυμάτων. Μέσα από αρχειακή έρευνα για την παραδοσιακή κυπριακή στολή, μελετώντας μοτίβα, υφάσματα και μορφές, ανταλλάσσοντας ιδέες και αναπτύσσοντας συνέργειες, κατέληξαν σε μια σειρά από σπουδαίες προτάσεις όπου η παράδοση συναντά το σήμερα. Ευχαριστούμε πολύ το IWCC για τη συνεργασία που κατέληξε σε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα», αναφέρει η συντονίστρια του Προγράμματος Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας, κ. Ελένη Τζιρκαλλή.

IMG4.jpg

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του Πανεπιστημίου Frederick είναι να προσφέρει στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του ευκαιρίες να εργαστούν στον τομέα τους, σε πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες, να γνωρίσουν καταξιωμένους/ες επαγγελματίες και να προετοιμαστούν εμπειρικά για το μελλοντικό τους επάγγελμα. Για αυτό τον λόγο, το Πανεπιστήμιο ανέπτυξε την παιδαγωγική πρωτοβουλία FULL (Frederick University Living Lab) η οποία βασίζεται σε μια φοιτητοκεντρική προσέγγιση μάθησης και διδασκαλίας. Η πρωτοβουλία FULL συνδυάζει τη συμμετοχική και βιωματική μάθηση με την υλοποίηση ενός πρότζεκτ, σε συνεργασία με οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς. Οι φοιτητές και φοιτήτριες προετοιμάζονται με τις κατάλληλες γνώσεις αλλά και τις απαραίτητες δεξιότητες, αξίες και συμπεριφορές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις μελλοντικές προκλήσεις.

Στην επίδειξη μόδας θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι φοιτήτριες Βερόνικα Αδαμίδου, Ραφαέλα Αργυρού, Αγνή Γεωργίου, Αριάνα Lindez Rimaite, Meida Mikalauskaite και Δήμητρα Παρασκευά, οι

απόφοιτες Μάγδα Αποστόλου, Αγγέλα Μιχαήλ, Dima Nikolaeva και Ειρήνη Μιχαήλ και ο απόφοιτος Σάββας Καζαντζής.

IMG3.jpg

Εισιτήρια πωλούνται στην τιμή των €20 και είναι διαθέσιμα εδώ. Για κρατήσεις καλέστε στα τηλέφωνα 24722520, 96039610, ή 99536533.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close