News , Guide

Η Λεμεσός αποκτά σε λίγες μέρες το πρώτο πάρκο για σκύλους

Έτοιμο σε λίγες μέρες το νέο πάρκο για σκύλους της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2020

Σε 15 ημέρες ολοκληρώνονται οι κατασκευαστικές εργασίες του πάρκου σκύλων στη Λεμεσό. Το πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα.

Θα καταλαμβάνει συνολική έκταση περίπου 1.800 τ.μ και το έργο θα ολοκληρωθεί δίπλα από το καταφύγιο ζώων στην περιοχή της Α’ Βιομηχανικής Ζώνης Λεμεσού.

Το έργο έχει κοστίσει 45 χιλιάδες ευρώ, θα έχει τάφρους, παιχνίδια εκπαίδευσης διεθνών προτύπων, καθώς και ειδικούς χώρους για τις ανάγκες τέτοιου πάρκου, όπως χώρους αφόδευσης. Εκτός από το πάρκο, μεγάλη έκταση με φυσικό περιβάλλον δίπλα θα χρησιμοποιείται έτσι ώστε τα σκυλιά να αφήνονται ελεύθερα. 

Με παιχνίδια
Το πάρκο θα διαμορφωθεί κατάλληλα, με περίφραξη και χώρο για τα σκυλιά όπου θα μπορούν να παίξουν, πάντα με τη συνοδεία των ιδιοκτητών τους. Θα υπάρχουν επίσης αμμοδόχοι τάφροι και ειδικοί κάλαθοι για τα απορρίμματα των σκύλων, ώστε το πάρκο να διατηρείται καθαρό. «Πρόκειται για ένα τεμάχιο το οποίο θα περιφραχθεί ασφαλώς, θα γίνει μια υποδομή, ένας χώρος όπου θα μπορούν να πάνε τα σκυλιά με τους ιδιοκτήτες τους, διότι θα είναι χώρος όπου θα πρέπει να είναι με τους ιδιοκτήτες τους και θα είναι σε λουρί τα σκυλιά ασφαλώς, θα υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που θα τους εξαγγείλουμε όταν δημιουργηθεί ο χώρος αυτός, θα υπάρχουν χώροι όπου τα σκυλιά θα μπορούν να παίξουν, θα υπάρχουν χώροι για τις διάφορες ανάγκες των σκυλιών, θα υπάρχουν παγκάκια για τους ιδιοκτήτες των ζώων θεωρώ ότι είναι μια ανάγκη για την πόλη και για αυτό θα δρομολογήσουμε το έργο» ανέφερε ο δήμαρχος Λεμεσού. Δίπλα από τον χώρο όπου αναμένεται να λειτουργήσει το πάρκο, λειτουργεί εδώ και χρόνια το καταφύγιο σκυλιών του Δήμου Λεμεσού. Στο καταφύγιο υπάρχουν αυτό το διάστημα δέκα περίπου σκυλιά, τα οποία φροντίζουν λειτουργοί του δήμου. «Είναι χώρος όπου φιλοξενούμε αδέσποτα ζώα μέχρι την υιοθέτησή τους από φιλόζωους στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Η δε δημιουργία του πάρκου, ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των σκυλιών του καταφυγίου της περιοχής» ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close