Εκδρομές να πας , Guide

Στο Τρόοδος σχεδιάζουν (ήδη) ένα χριστουγεννιάτικο χωριό

Τι ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού και για το Street Food Festival

Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2021

Λέτε αυτά τα Χριστούγεννα να είναι πιο ξεχωριστά και πιο όμορφα; Έτσι φαίνεται να θα είναι, καθώς το Υφυπουργείο Τουρισμού, άρχισε ήδη να κάνει πλάνα πλάνα για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικου χωριού στο Τρόοδος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο πλαίσιο διαδικτυακής διάσκεψης τύπου ο Υφυπουργός Τουρισμού, ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για πραγματοποίηση εκδήλωσης μεγάλης εμβέλειας, διάρκειας ενός μηνός, στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, για τα Χριστούγεννα 2021.

Ο Σάββας Περδίος, είπε μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι η τόνωση των ορεινών περιοχών κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πρόκειται όπως είπε για ένα εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν, στα πρότυπα χριστουγεννιάτικων χωριών άλλων χωρών και η προσπάθεια είναι να θεσμοθετηθεί.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την ελπίδα η πανδημία του κορωνοϊού, να επιτρέψει τη διενέργεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης από τα επόμενα Χριστούγεννα.

Και άλλοι σχεδιασμοί για τα ορεινά
Ο κύριος Περδίος γνωστοποίησε επίσης ότι σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, προωθείται η πραγματοποίηση έργων τουριστικού ενδιαφέροντος, σε περιοχές της ενδοχώρας, όπως και η πραγματοποίηση έργων τοπικού χαρακτήρα, με τουριστική πτυχή σε στενή συνεργασία με τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων. Για το σκοπό αυτό έχουν πραγματοποιηθεί 170 και πλέον επισκέψεις του  Υφυπουργού στην ύπαιθρο, τα ορεινά και τις ακριτικές περιοχές.

Παράλληλα, ξεκίνησε ο σχεδιασμός μιας Αυθεντικής Διαδρομής Εμπειριών, 300 χιλιομέτρων, για στήριξη και ανάδειξη της υπαίθρου, των ορεινών και  ακριτικών περιοχών.

Εξάλλου, συμπλήρωσε, έγινε και ο σχεδιασμός για πραγματοποίηση Street Food Festival, στο χωριό Κάθηκας, με στόχο την τόνωση της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την προώθηση της κυπριακής οινογαστρονομίας.

Πηγή: inbusinessnews.reporter.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close