Cine News , Κινηματογράφος

Την Πέμπτη θα δούμε δωρεάν την ταινία "Ευτυχία"

Στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2021

Η Πολιτιστική Ομάδα "Η Παράσταση" προβάλλει την Πέμπτη 1η Απριλίου στην Υπόγεια Σκηνή/Πολυχώρος Συνεργείο στη Λεμεσό την ελληνική ταινία "Ευτυχία".

Η προβολή θα αρχίσει στις 19.30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Πριν από την προβολή θα παρουσιαστεί το μονόπρακτο "Μας γέλασες παλιοζωή" από την Πολιτιστική Ομάδα.

Για την ταινία: 
Η ταινία «Ευτυχία» για τη συναρπαστική ζωή της μεγάλης Ελληνίδας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου βγήκε στις αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου. 

Η Tanweer Productions και ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής μάλιστα κατάφερε να αναδειχθεί ως η μεγάλη νικήτρια των φετινών Βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕAK) κερδίζοντας συνολικά 8 βραβεία, ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας μυθοπλασίας.

Ειδικότερα, η ταινία του Άγγελου Φραντζή για τη ζωή και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου κέρδισε συνολικά 8 Ίρις στις κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Α' Ανδρικού (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), Β' Γυναικείου (Κάτια Γκουλιώνη), Β' Ανδρικού (Θάνος Τοκάκης), Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας, Ήχου και Μακιγιάζ, αφήνοντας όμως εκτός βράβευσης την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, αφού το Ίρις Α' Γυναικείου απονεμήθηκε στην Αγγελική Παπούλια για την ταινία «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών». Η ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Πανόραμα του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, κέρδισε και το Ίρις Σκηνοθεσίας.

Βασισμένη στον ταραχώδη βίο και το σπουδαίο έργο που κληρονόμησε η ελληνική μουσική από τη μεγαλειώδη πένα της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η ταινία, σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη, αντλεί έμπνευση από τα πάθη και τις αδυναμίες αυτής της πληθωρικής, αντισυμβατικής και πρωτοπόρου γυναίκας, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο λαϊκό τραγούδι. Η μοναδική της προσωπικότητα αποτυπώθηκε στους στίχους της που έγιναν μερικές από τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες, όπως τα «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close